Hospodárska-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý

na parkovisku pri PD Vajnory parkuje už cca mesiac auto VW Fox s defekom na oboch predných kolesách. Pravdeoodobnecvrak ktorý je treba odstrániť. Ďakujem

27. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
23. august 2021

abc 123

Dobrý deň, prosim bolo by možné preposlať podnet znova na riešitela ? Ďakujem
23. august 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Vlado,
podnet bol preposlaný samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátorka pre Vajnory
27. september 2021

abc 123

Dobrý deň, prosim preposlať podnet znova na riešiteľa. Ďakujem
29. november 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava – Vajnory v súčinnosti s Poľnohospodárskym družstvom Vajnory a okolitými prevádzkami sa snažila nájsť držiteľa motorového vozidla, avšak neúspešne.
Opakovane sme postúpili podnet na priame riešenie vozidlo zn. Volkswagen Fox, ktoré má neplatnú EK a STK, čím bola porušená povinnosť držiteľa vozidla v zmysle zákona č. 106/2018 Z.z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, na Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.

Vozidlo neohrozuje, nepoškodzuje ani nenarúša estetický vzhľad obce, a preto mestská časť nemôže vo veci konať v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Podľa § 7a ods. 2 písm. e) zák. č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave v znení neskorších predpisov, mestskej časti je vyhradené zabezpečovať údržbu, zjazdnosť a schodnosť miestnych ciest 3. a 4. triedy a verejných priestranstiev.
Mestská časť nie je vlastníkom ani správcom parkoviska, podľa § 43 ods. 4 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v znení neskorších predpisov, správca cesty môže odstrániť vozidlo stojace na ceste vrátane chodníka a parkoviska na náklady jeho prevádzkovateľa, ak je: a) na mieste, kde tvorí prekážku cestnej premávky, b) na vyhradenom parkovisku pre vozidlo s konkrétnym evidenčným číslom vozidla, pre osobu so zdravotným postihnutím alebo pre vozidlo s konkrétnym parkovacím preukazom, ak také parkovisko nie je preň určené, c) bez pripevnenej tabuľky s evidenčným číslom, ak podlieha evidenčnej povinnosti, alebo je bez čitateľného vyznačenia mena, priezviska a adresy pobytu alebo názvu a sídla držiteľa vozidla na viditeľnom mieste s výnimkou dvojkolesových vozidiel, aj keď netvorí prekážku cestnej premávky, d) nespôsobilé na prevádzku v cestnej premávke dlhšie ako šesť mesiacov aj keď netvorí prekážku cestnej premávky.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania