Krásnohorská - vyschnutá trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Ján 30. júla 2021

Načo sa kosý pokosená plocha. Je tu trávnik cca 3 cm vysoký , ktorý ani kosačka neberie a navyše je vyschnutý. Sem tam sú fliačiky dlhšej buriny. Na ploche cca 100 m2 bolo pokosené asi 5 -6 m2. Pobehané to bolo krížom - krážom za dve minúty , aby to vyzeralo že kosia. Všade bol rozvírený len prach. Celé autá boli zaprášené. Na toto platíme dane aby sa platilo za nič. Len aby boli vykázané metre štvorcové. Tento rok sa tu už kosilo asi 5 krát. To isté aj pri Betliarskej ulici. Suchá nevyrastená tráva do 4 cm. Ani nemohla vyrásť pretože neprší. To nikto nekontroluje že netreba kosiť! Kto mrhá peniazmi daňovníkov. Napíšte prosím osobu zodpovednú za zadávanie tejto zákazky na kosenie a aj realizačnú firmu čo kosý. Je to verejná informácia a majú to obyvatelia právo vedieť.

18. august 2021

Ján

Zase sa kosilo po dvoch týždňoch v okolí Krásnohorskej ul. a mosta na Antolskej ul.. Tráva má sotva 5 cm a vo väčšinou je uschnutá . V okolí stromov je suchá a niekde vôbec nie je narastená ,nakoľko pod stromami je sucho a tráva nenarastie. V tomto období ani nekvitne.
Bol by som zvedavý , kto dáva príkaz každé dva týždne kosiť a takto mrhať finančnými prostriedkami , ktoré by sa dali využiť inak. Kosačky jazdia naprázdno len aby vykázali najazdené metre štvorcové.


Prosím preposlať samospráve.
19. august 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
05. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Z fotografií nevieme určiť, či šlo o kosbu v réžii nášho oddelenia správy verejných priestranstiev. Dané oddelenie bude viacero kôl kosby vykonávať aj v tomto roku, v danej lokalite počet fáz a kosení budeme zvažovať o to dôkladnejšie.

Dávid Pavlík, referát komunikácie
12. marec 2022

Ján

Celé okolie sa kosí okolo všetkých domov a všetky plochy . Tak kto by to asi iný kosil? Zbytočne sa mrhá peniazmi, pretože niet čo kosiť a vy o tom viete. Prečo to tolerujete, že sa mrhá peniazmi na nezmyselné vozenie sa na kosačkách len aby si niekto zarobil ? Potom keď chceme opraviť cesty ,tak poviete že niet za čo ! Nie je tu žiadna kontrola a aj preto je nedostatok finančných prostriedkov na iné dôležité veci. Je načase ,aby ste už konečne prevzali osobnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia a začali konať v prospech občanov a nie v prospech jednotlivcov a určitých záujmových skupín.

Prosím preposlat samospráve.
15. august 2022

Ján

8.8.22 kosenie pokoseného. Všetko vyschnuté a kosí sa. Načo zbytočne. Len aby sa najazdily kilometre za to sa platí?



Prosím preposlať samospráve.
16. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Ján.
S určitosťou môžeme povedať, že nejde o kosbu mestskej časti, aktuálne neprebieha ani strojová, ani tá ručná. Odporúčame sa obrátiť na [email protected].
Kto? Referát komunikácie
Kedy? august 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania