Nezmyselná zvislá dopravná značka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Pavol 01. augusta 2021

Modré rezidenčné parkovacie miesto číslo 9 na Bulíkovej ulici 25, bolo označené nezmyselnou dopravnou značkou „B-34 Zákaz zastavenia“. Dopravná značka s upresňujúcou tabuľkou „vyhradené parkovanie“ bola provizórne uchytená na konštrukciu zábradlia. Celý deň je toto rezidenčné parkovacie miesto prázdne, iba v noci tam parkuje stále to isté vozidlo. Domnievam sa, že tam táto dopravná značka nebola osadená s vedomím Policajného zboru.

01. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
01. august 2021

Julo

Nezmyselna, ale asi si na to budeme musiet vsetci zvyknut :D
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/119390/hrobakova-co-znamena-tato-znacka
02. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k Vášmu podnetu uvádzame, že akékoľvek dopravné značenie použité na cestách v rámci celej SR musí byť v súlade s Vyhláškou č. 30/2020 MV SR. Každý jeden návrh na dopravné značenie schvaľuje príslušný dopravný inšpektorát a príslušný správca cesty/parkoviska. Následne je pre toto značenie vydaný príslušným cestným správnym orgánom doklad - tzv. Určenie dopravného značenia. Príslušným cestným správnym orgánom pre určovanie dopravného značenia pre celú Bratislavu je Hlavné mesto SR Bratislavy. Takisto toto konkrétne značenie schválil Krajský dopravný inšpektorát a súčasne správca predmetného parkoviska (pre MČ Petržalka toto zabezpečuje referát technických činností) a následne Hlavné mesto toto značenie určilo.

V prípade, že Vám situácia stále nie je jasná, môžete sa obrátiť na Krajský dopravný inšpektorát, respektíve na Ministerstvo vnútra SR, ktoré novú vyhlášku vydalo.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
04. august 2021

orbitalfunk Pavúk

Toto je nové značenie pre rezervované parkovacie miesta, treba študovať. Vyhláška 30/2020 Z. z.
22. august 2021

Ján

Tiež som si myslel, že si to tam niekto dal svojpomocne. 😁 Dobre vedieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania