Miletičova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

03. august 2021

orbitalfunk Pavúk

Pozdĺžne parkovanie na chodníku pri zachovaní min. 1,5 m šírky nie je zakázané.
03. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
myslím, že až také jednoduché to zase nebude. § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 totiž teraz znie:
"Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí pre cyklistov podľa § 55 ods. 1, pre vodičov samovyvažovacieho vozidla podľa § 55a ods. 2, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg na o k r a j i c h o d n í k a p r i ľ a h l é h o k c e s t e, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a n e m o ž n o p r i t o m p r e k o n á v a ť z á b r a n y c h r á n i a c e c h o d n í k pred zastavením alebo státím vozidiel."
Je tam síce niečo ako divoké parkovisko, ale cestu tam nevidím, ak odhliadneme od Miletičovej, ale pri tej auto nestojí. Okrem toho je tam zábradlie (=zábrany chrániace chodník).
Je to diskutabilné, uznávam, a môžem sa mýliť.
S pozdravom.
03. august 2021

orbitalfunk Pavúk

Vpravo od vozidla je jazdný pruh, takže neviem na čo mi citujete paragrafové znenie, preto píšem, že vodič nič neporušuje. V citácií § 52 je to uvedené. Podľa mňa ide o chodník priľahlý k ceste. Uvidíme, ako sa vyjadria kompetentní.
03. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
ak myslíte, tak dobre.
Veď píšem, že sa môžem mýliť.
Ja tam jazdný pruh nevidím, to je iba divoké parkovisko.
Ale: nech je Vaša pravda, a ja budem mať pokoj. :-)
S pozdravom.
03. august 2021

Mario Liptaj

Jazdny pruh tam urcite nie je.
03. august 2021

orbitalfunk Pavúk

Na pravo stojí kolmo Octavia, tam je kolmé parkovanie vyznačené vodorovným značením a napravo od Fabie je asfaltová plocha, prístupová cesta k parkovisku, takže to jazdný pruh je. Parkovisko je vidno aj na ortofotomape. Predmetná plocha je zokruhovaná a dá sa na ňu dostať od Kvetnej ulice. Tiež je aj výjazd/vjazd od Miletičovej.
05. august 2021

Xxx

Vyznacit zltu ciaru a je to
05. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
žltá čiara ako vodorovná dopravná značka už nie je vo výhláške. To je iba konštatovanie.
S pozdravom.
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
06. august 2021

obcan

Re Peter Oravec: Mate abs pravdu. Zamon o cestnej premavke je zakon a chidnik!!! je pre chodcov, punkt. Nech oponenti skusia takto divoko parkovat u susedov, vo Viedni ci Prahe! Je to visitka naroda!
08. august 2021

Peter Ondavsky

pochybujem ze to napravo od vozidla je cesta... skorej by som vsadil na to ze to bude nanajvys ucelova komunikacia, ale v tejto oblasti to pokojne moze byt skolaudovane ako chodnik, dvor, alebo len tak nic... o ceste silne pochybujem, ak by to bola cesta, tak kde sa pripaja na inu cestu je to riesene ako krizovatka (prednost sprava alebo urcena znacenim?)?
09. august 2021

orbitalfunk Pavúk

Pletiete sem absolutne nezmysly, ucelova komunikacia nie je jazdny pruh? Ved je to tiez cesta, kvoli jednemu autu, ktore je uplne nepodstatne, nicomu a nikomu nezavadzia tak ma tu lyncujete vsetci a minuskujete. Je to miesto leziace mimo cesty, je tam vyznacene kolme parkovanie, takze je to asi oficialne schvalene, je tam pripojenie na Mileticovu ulicu formou sklopeneho obrubnika, tie auta tam asi neboli teleportovane a keby tam trval protipravny stav, urcite by bol uz davno rieseny. Su tam prevadzky, pripojenie na cestu musi byt v zmysle stavebneho zakona zabezpecene. Fabia nic neporusuje, nie je tam ani zona s dopravnym obmedzenim (statie povolene len na vyznacenych miestach).
19. august 2021

Anonymný užívateľ

A teraz som zvedavý, či na tej zámkovej dlažby v rámci novej parkovacej politiky namaľujú parkovacie boxy?!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania