Jasovská - katastrofálny stav exteriéru trafostanice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Michal Hán 02. augusta 2021

Dobry den,

chcel by som nahlasit katastrofalny stav exterieru trafostanice na medzi Jasovskou 4 a 6 v Petrzalke, jej okolie sa prepadava, zarasta roznymi drevinami a v dierach v betone sa pohybuje velke mnozstvo potkanov a inej havede. Poprosil by som Vas o pomoc pri rieseni situacie, nakolko zneprijemnuje byvanie v danej lokalite a diery su nebezpecne pre deti, pretoze sa do nich mozu prepadnut a zranit sa.

Podnet som uz posielal aj na Západoslovenská distribučná, a.s., zatial bez odozvy.
Dakujem vopred za pomoc, pekny den prajem.

03. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Jeho riešenie je skutočne na Západoslovenskej distribučnej - podnet spoločnosti prepošleme. Pred pár týždňami sme podobný podnet úspešne riešili postúpením ZSDIS, šlo vtedy o TS na Dudovej.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
07. august 2021

Pavol Hán

Je to v skutku nebezpečné, bolo by dobre to v čo najkratšom čase zrealizovať / opraviť.
07. august 2021

Bianca Catabejas

Dobrý deň,
viem, že s termínom úspešného vyriešenia veľa nespravíte, avšak stav je naozaj alarmujúci. Problémov je v tejto lokalite viacero, ale tá predná strana bytového domu je skutočne v mimoriadne hroznom stave a popravde, s dieťaťom by som tade na prechádzku ani nešla. Keď už musíme roky trpieť výhľad na hnijúce Domino, prosím, mohli by ste pourgovať aspoň takéto dielčie problémy? Nehovoriac o nadchode, z ktorého padá omietka a časti betónu. Prisťahovala som sa sem, lebo je to pri porovnaní s inými časťami Petržalky "drogs free" zóna, ale nepáči sa mi, že sa nám to tu rozpadá. 🙈
07. august 2021

Ivan Kulich

Dobry den, toto uz naozaj nie je sranda, pozemky su vo vlastnictve mestskej casti Petrzalka, chcem len dat na vedomie ze ked sa tam nieco niekomu stane tak je to rovnako posudzovane, ako ked sa niekto v zime posmykne na neupravenom chodniku patriaci mestskej casti Petrzalke, cize ak vznikne niekomu uraz tak sa bude okrem ineho ziadat aj odskodnenie. Tak prosim priradit tejto oprave najvyssiu moznu urgenciu. Ďakujem za pochopenie, vas vzorny obcan platiaci vase kazdorocne dane ;)
10. august 2021

Renata Zabáková

Dobrý deň, žiadam o urgentné riešenie tohto podnetu. Som vlastníčka bytu na Jasovskej 4 a mám 20 ročného nevidiaceho syna a naozaj sa obávam o jeho bezpečnosť.
11. august 2021

Ludka Pastor

Dobry den, problemom je podla mna aj to, ze pozdlz komunikacie, ktora patri mestu su betonove plochy az k panelaku a takmer po celej dlzke sa to tam prepadava. Teda nie len pred trafostanicou, co je o to nebezpecnejsie mozno z moznych technickych dopadov, ale pozdlz cesty na ploche pre chodzov je prepad. Akoby sa nam "prepadavala cast pred domom". Jedna nebezpecna diera rovno pred vchodom na jasovsku 4 a smetneho stojiska bola uz zaliata, za co dakujeme, ale ako spominam je to akoby cely pas prasklin az dier, ktore sa casom zvacsuju. Kedze to nie je cesta, ten usek pred domami patri mestkej casti. Neviem ako je to pred tou trafostanicou, ale je potrebne to riesit komplexne, alebo aspon po castiach, tie najvacsie diery, ako pisal sused. Smeti zhorsuju prehladnost dier, prirodzene ich tam vietor nafuka, o potkanoch radsej ani nehovorim. Dakujeme velmi pekne za aktivny pristup, s pozdravom, Pastorova
20. august 2021

Miroslav Kaňa

Dobrý deň pán Pavlík, ak je za riešenie zodpovedná Západoslovenská distribučná. tak ich treba z Vašej strany urgovať. Prepáčte ale to, že im pošlete podnet je zrejme formálne správny postup, ale na havarijnú situáciu to zrejme nestačí. Treba ich urgovať, ak nepomáha slušne, tak dôrazne ak treba aj dva krát do týždňa.
Vy predsa musíte vedieť najlepšie, čo na koho platí.
Ďakujem za porozumenie.
S pozdravom, Miroslav Kaňa
25. august 2021

Kvet Kvet

Dobry den prajem, prosim o urychlene riesenie problemu… problem nie je len prepadajuca sa plocha pozdlz bytovky ale aj padanie betonu z teras…. Ci uz zo zadnej strany alebo z prednej…. Caka sa na to kym to niekomu padne na hlavu a nieco sa stane? Domino je odsuhlasene, snad zo zadnej strany pride k uprave celej terasy!!!
Dakujem velmi pekne
22. apríl 2022

Michal Hán

Dobry den,

ako to vidite s tymto podnetom? Je z augusta 2021 a zatial sa v tejto veci nielenze nic nepohlo, ale nedostali sme ani ziadnu relevantnu informaciu alebo vyjadrenie zodpovednej spolocnosti.

Nasiel som aj podnet, ktory uzko suvisi s tymto - ide o vozovku, ktora pokracuje dalej pred domom na Jasovskej 2-12, tiez v rieseni, tiez v havarijnom stave:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/113333/jasovska-rozbita-cesta

Mozno by stalo za uvahu spojit sily dokopy a urychlene sa dohodnut, kto by mohol cestu opravit - ako ste pisali, skontaktovat sa so ZS DIS, mozno aj magistratom a Petrzalkou (garaze nad cestou prenajima Petrzalka a H-Probyt) a minimalne opravit akutne havarijne stavy, samozrejme s tym, ze by to potom chcelo generalnejsiu opravu komplexnost daneho problemu.

Dakujem vopred za pomoc, pekny den prajem.
23. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
27. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o vyjadrenie k podnetu požiadame Západoslovenskú distribučnú.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
09. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie od pracovníkov Západoslovenskej distribučnej, budova, v ktorej sa nachádza trafostanica je v majetku spoločnosti Západoslovenská distribučná, a. s., ale pozemok (2472/1) v okolí trafostanice je v majetku hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava. Úpravu okolia musí vykonať vlastník pozemku.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
09. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
10. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. jún 2022

Michal Hán

Dobry den,

zhorsuje sa to. Cesta sa vplyvom poveternostnych podmienok stale viac a viac prepadava a podla mna ide o havarijny stav, pretoze je mozne, ze sa to cele zruti ako terasy na Holicskej a inde v Petrzalke.. Preposielam aktualne obrazky, naozaj by bolo nacase neico s tym urobit, kym sa tu nestane nejake nestastie.

Dakujem vopred za skoru odpoved a riesenie havarijneho stavu.
01. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

okolie trafostanice TS 686 sme identifikovali ako pozemok registra C-KN p.č.2472/1, k. ú. Petržalka, ktorý je zapísaný na liste vlastníctva č.1748 pre vlastníka Hlavné mesto SR Bratislavu. Komunikáciu a chodníky k nej prislúchajúce - t.j. ulicu Jasovská evidujeme ako zverenú komunikáciu III. triedy do správy mestskej časti Bratislava - Petržalka, a preto podnet na opravu "okolia trafostanice" odporúčame postúpiť mestskej časti ako vecne príslušnej.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
09. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
09. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kolegovia z majetkového referátu sa vyjadrili, že vzhľadom na to, že komunikácia Jasovská je komunikáciou III. triedy, ktorá je spojená aj s chodníkom, ktorý zasahuje až po hranu objektu ZSDIS, by za stav „plochy“ priľahlej k trafostanici mala zodpovedať MČ.
U kolegov aktuálne preverujeme možnosti opráv a riešenia podnetu.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania