Imricha Karvaša-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

zle nastavený semafor, neprejdete z jednej strany plynule na druhú, krátka zelená

13. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
13. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
práve som dnes uvažoval o tomto podnete. Zelená pre chodcov svieti cca 3 sekundy.
Ak napríklad ide chodec od budovy NBS, za tie tri sekundy nestihne prejsť ani cez koľajnice a na cestu už vstupuje prakticky na červenú. Vodiči áut odbočujúcich na Imricha Karvaša z Mýtnej si myslia, že chodec vstúpil na priechod na červenú a môžu ho nielen obmedziť, ale aj ohroziť.
Ďakujem za podnet, s pozdravom.
13. august 2021

Peter Ondavsky

vodici si nemaju nic mysliet ale maju poznat zakladne signaly semafora, ze nepoznaju je o tristnej necinnosti policie...
23. august 2021

abc 123

Dobrý deň, prosim bolo by možné preposlať podnet znova na riešitela ? Ďakujem
30. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na križovatke Imricha Karvaša - Mýtna sme pripravili zadanie na úpravu riadenia, súčasťou zmien bude úprava prihlasovania električiek a upraví sa aj dĺžka zeleného signálu pre chodcov. Zmeny budú zrealizované v priebehu roka 2022.

Pripomíname tiež, že prepnutie na signál "STOJ" neznamená, že chodec nemôže bezpečne pokračovať v prechádzaní, ak sa už na priechode nachádza (Vyhláška 30/2020 Z.z., §20, odsek (2), písmeno a). Rovnako medzi ukončením zeleného signálu pre chodcov a začatím zeleného signálu pre vozidlá je určený tzv. bezpečnostný medzičas, ktorý slúži na ukončenie pohybu chodcov na priechode. To znamená, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov aj v poslednej sekunde zeleného signálu, tento medzičas mu umožňuje bezpečne prejsť celým priechodom.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. marec 2022

Peter Oravec

Dobrý deň, magistrát,
nuž, toto je od Vás taká typická odpoveď "od zeleného stola". Teda bez znalosti, ako to skutočne na mieste prebieha.
Chodec síce môže pokračovať v prechádzaní, ak sa už na priechode nachádza, avšak určite nie "bezpečne". Problém je v tom, že autá, ktoré odbočujú z Mýtnej ulice na Ulicu Imricha Karvaša, majú súčasne s chodcami prechádzajúcimi po tomto priechode zelenú. Takže ak sa chodcom počas prechádzania cez priechod zmení signál na červený, vodiči odbočujúcich áut nemajú ako vedieť, že chodec vstúpil na priechod pri zelenom signáli. Chodci idú z hľadiska odbočujúcich áut na červenú. A podľa toho sa k chodcom aj vodiči odbočujúcich áut správajú.
Ten Vami uvedený "bezpečnostný medzičas" sa týka áut, ktoré idú rovno (napríklad priamo po Ulici Imricha Karvaša), ale netýka sa odbočujúcich áut (napr. z Mýtnej ulice na Ulicu Imricha Karvaša). A práve v tom je ten problém, ktorý ste nepochopili.
S pozdravom.
26. október 2022

abc 123

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Zdravím, dnes som zostal milo prekvapený ze cez prechod sa dalo normálne prejsť. Zelená je dostatočne dlhá. Prosím uzavrieť podnet ako vyriešený. Ďakujem
29. máj 2023

Stano

Imricha Karvaša-semafor zle nastavený

Tým, že na križovatke pri NB, SRo a STU je nastavená priorita električiek a po prejdení električky sa cyklus (nesprávne) začína odznova, je tam chodec posledný v poradí. Križovatku treba preprogramovať tak, aby sa po prejdení električky pokračovalo v cykle a chodci nemuseli dlho čakať, lebo potom prebiehajú aj na červenú.
18. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme spojili s jeho duplicitou. Pre viac informácií viď:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/92764/namestie-slobody-semafor-zle-nastaveny

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.