Sklabinská-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Miroslav 13. augusta 2021

Dobrý deň,
poprosím preveriť, či má staviteľ povolenie na činnosť aj v rámci nočného kľudu.
Do areálu staveniska projektu RNDZ chodia pravidelne ťahače s návesmi medzi 23:00 - 01:00 s bližšie neidentifikovaným násypovým materiálom, ktorý tu vyložia. V prípade, že staviteľ týmto povolením nedisponuje poprosím konať.

Ďakujem.

18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Preveríme túto činnosť s našim stavebným úradom a uvedieme tu stanovisko.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
30. august 2021

Odpoveď samosprávy

Stavebný úrad Mestskej časti Bratislava - Rača uviedol, že pri realizácii stavby je požadované rešpektovanie nočného kľudu.

Parametre hluku sú stanovené vo VYHLÁŠKE Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky číslo 549/2007 Z.z., zo 16. augusta 2007, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí

Ak pri vysypávaní materiálu nedochádza k narúšaniu nočného kľudu nemôže stavebný úrad voči takejto činnosti zasiahnuť.

Všeobecne platí, že priestupku sa dopustí ten, kto poruší nočný pokoj, pričom zákon o ochrane zdravia ľudí ohraničuje nočný čas intervalom od 22:00 h do a 06:00 h.

Občania alebo právnické osoby, ktorí v tomto čase narúšajú verejný poriadok nadmerne hlučným hlasovým prejavom, púšťaním reprodukovanej hudby s nadmernou hlasitosťou, spôsobovaním nadmerného hluku pochádzajúceho z prevádzky strojov, zariadení a vozidiel sa dopúšťajú priestupku, deliktu. Sankcie majú právo vyrubovať príslušníci mestskej polície.

Pre rýchlejšie a najmä flexibilnejšie riešenie konkrétnych narušení nočného kľudu kontaktujte okamžite Mestskú políciu na čísle 159. V prípade zdokumentovania priestupku priamo pri čine môžeme voči stavebníkovi iniciovať správne konanie s možnosťou udelenia pokuty.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania