Alstrova-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Tomas 14. augusta 2021

Dobrý deň, už niekoľko mesiacov má niekto v Rači zrejme nového papagája Nejde o žiadnu Andulku, ale veľký druh, ktorého prirodzeným prejavom v neprirodzenom prostredí je mohutné škriekanie, šíriace sa ďalekým okolím. Toto škriekanie je dlhodobé, intenzívne a obťažujúce. Približná poloha je podľa môjho názoru taká, akú som označil na mape. V prípade že chov tohto papagája podlieha povoleniu a je prihlásený na chov, má samospráva informácie o majiteľovi. V opačnom prípade prosím o zistenie majiteľa a prípadnú kontrolu chovu. Tiež prosím Račanov o ich názor na vec a prípadné informácie pri identifikácii majiteľa v prípade, že bude samospráva chcieť a môcť konať.

15. august 2021

somár rámos

"Tiež prosím Račanov o ich názor na vec a prípadné informácie pri identifikácii majiteľa v prípade, že bude samospráva chcieť a môcť konať."

Neskutočný optimista. Inak zistiť si budeš musieť sám ,a obráť sa Štátnu veterinárnu správu. Tiež niekto má pod palcom povolovanie a kontrolu chovu takýchto zverov ,to je cesta ,nie MÚ,tam sa obráť v prípade navrhu zavedenia poplatkov,zvýšenia daní,výberu pokút, a.p.
15. august 2021

Tomas

To nie je optimizmus ale zúfalstvo.
15. august 2021

somár rámos

verím ti a súcitím ,ale spoliehať sa na impotentnú samosprávu , to chce velkú dávku ,alebo zúfalstva ,alebo neznalosti
15. august 2021

Tomas

V podstate som ani nevedel ako postupovať, ale myslím že si dal dobrý návod tak ďakujem. Aj keď na druhej strane je plno hlučných a smradľavých chovov zvierat v rodinnej zástavbe ktoré poznám a aj keď sa občas niekto ozve, tak je lynčovaný susedmi a obviňovaný z netolerancie. To sa týka i spaľovania odpadu v domácnostiach. Úrady sú rovnako nečinné ako okolie nevšímavé.
18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Preveríme ho priamo v teréne prostredníctvom inšpektorky životného prostredia, ktorá sa zároveň pokúsi kontaktovať obyvateľov v označenej lokalite.

O ďalšom postupe budeme v diskusii informovať.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
24. august 2021

Štefan

hahaha 🤣
26. august 2021

Maťo

Klobúk dole pán Čupka. Dobré riešenie.
30. august 2021

Odpoveď samosprávy

Situáciu s chovom papagája sme preverili priamo s jeho chovateľom, ktorý nás informoval o podmienkach chovu požadované relevantnými úradmi. Zároveň nám dal k nahliadnutiu originálny potrebných povolení a ďalších dokladov.

Na základe uvedeného musíme konštatovať, že chov predmetného papagája je v súlade s vydanými povoleniami a relevantnými predpismi.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
30. august 2021

Tomas

A škriekanie toho tvora na celý chotár je v poriadku? Ak už je takýto chov nad zákonom, poprosili ste ho aspoň aby ho utíšil umiestnením do interiéru?

Pokiaľ viem, prirodzený prejav zvieraťa je v norme. Ale je aj v norme, ak to zviera nežije v prirodzenom prostredí? Už tu máme psy štekajúce od rána do noci, kohúty a teraz aj papagája. Čo bude nabudúce? Elefant?

Ďakujem

Prosím o preposlanie.
30. august 2021

Tomas

Ešte dodám, že vzdušnou čiarou je papagáj vyše 600 metrov vzdialený a to sú na trase rôzne prekážky, ktoré tlmia hluk. Čo potom bezprostrední susedia?

Pýtam sa majiteľa, stojí vám tento chov za toľkých nasrdených susedov? Čo na to vravia vaši bezprostrední susedia? Alebo sú zas všetci ticho v rámci "dobrých" susedských vzťahov a lenivosti za zatvoreným oknom?

Vám pán Čupka ďakujem, viem že sa sťažujem na nesprávnom mieste.
30. august 2021

somár rámos

Sám sa pýtaš , a sám si ( a správne)odpovedáš.
Teraz ale pravdu .Nečakal si ,že sa niečo vyrieši? či?
30. august 2021

Tomas

Nečakal, čosi som už predtým prečítal vo fórach :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania