Holíčska-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Vinco 15. augusta 2021

Dobrý den
Na Holicskej 15 pod terasou vznikla nová ubytovňa.

16. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnetom sa zaoberáme, o jeho vyriešení budeme informovať.

S pozdravom,

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
27. apríl 2022

František

Holíčska-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobrý deň

Holíčska 15 pod terasou nábytok na verejnom priestranstve.
28. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za nečinnosť pri riešení podnetu. Opätovne ho preveríme u kolegov.
Kto? Oddelenie sociálnych vecí

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
17. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu zasielame vyjadrenie pracovníka oddelenia sociálnych vecí:

Sme radi, ak občania nie sú ľahostajní voči svojmu okoliu a podnety nám nahlásia. Pracovníci oddelenia sociálnych vecí pravidelne vykonávajú návštevy v teréne a monitoring ľudí bez domova v našej mestskej časti. Jednou z lokalít, ktorú pravidelne navštevujeme je aj Vami dané miesto pod terasou na Holíčskej č. 15.

Z nášho zisťovania na mieste vyplynulo, že sa pod terasou nachádzajú predmety - kufor, matrac, nákupný vozík a neďaleko aj celá sedacia súprava. Čo sa týka Vami zaslanej fotografie a miesta, v súčasnosti sa na mieste nachádzajú bytové dvere a rôzne dosky zo vstavaných skríň. Tieto veci tam pravdepodobne nepriniesli ľudia bez domova, ale skôr niekto, kto renovoval byt.

Pracovníci oddelenia sociálnych vecí poskytujú ľuďom bez domova základné sociálne poradenstvo a sociálnu pomoc. Tiež ich upozorňujú na dodržiavanie pravidiel, poriadku a hygieny. Práca s ľuďmi bez domova je veľmi náročná a zdĺhavá.

Pri riešení situácie s ľuďmi bez domova spolupracujeme s ďalšími organizáciami a terénnym tímom Magistrátu hlavného mesta Bratislava. Súhlasíme s Vami, že ľudia by si nemali znečisťovať verejné priestranstvá, ani ich obsadzovať predmetmi slúžiacimi na prenocovanie. Ak sa ľudia dopúšťajú priestupku, alebo ohrozujú iných občanov, znečisťujú prostredie, či inak porušujú zákony Slovenskej republiky môže ich sankcionovať polícia. Preto v takýchto prípadoch volajte mestskú políciu. Mestská časť nemá kompetenciu vykázať občanov z verejných priestranstiev. Danú lokalitu budeme aj naďalej monitorovať a plánujeme ju v najbližších dňoch vyčistiť v spolupráci s oddelením správy verejných priestranstiev.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania