Jasovská - spojovací prechod medzi dvoma terasami

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Miroslav Kaňa 18. augusta 2021

Dobrý deň, spojovací prechod medzi dvoma terasami na Jasovskej v Petržalke. Denne pod ním prejdú stovky ľudí a desiatky áut. Z výšky asi 3-4 metre pri silnom vetre padajú obkladačky, omietka aj kusy betónu. Zopár áut už bolo poškodených. Zatiaľ na šťastie žiadny padajúci kus netrafil človeka. Chápem, že na opravu asi nie sú peniaze, ale keď padajúci kus betónu niekoho prizabije a príde to ako tragédiu zosnímať televízia, na druhý deň sa peniaze nájdu a začne sa oprava. Nedalo by sa to predsa len opraviť skôr?
S pozdravom
Miroslav Kaňa, Jasovská 4

18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súvislosti s daným podnetom uvádzame staršie stanovisko kolegov pridané k identickému podnetu z roku 2016:

Predmetný nadchod pre peších (premostenie nad cestou) na začiatku Jasovskej ulice pri predajni potravín sa nachádza na parcele č. 2819/2, ktorej vlastníkom je podľa listu vlastníctva č. 1748 hlavné mesto SR Bratislava. Nadchod spája terasy domov Jasovská 2-4 a Krásnohorská 1-3. Vlastníctvo objektu nadchodu rieši právny doklad, ktorým je „Zápis o odovzdaní a prevzatí stavby“ zo dňa 30.11.1983. Predmetom odovzdania a prevzatia je stavba samoobsluhy – obj. č. L VII – 34 a 34/c. Podľa zápisu je preberajúcou organizáciou objektu samoobsluhy subjekt VHMB (Výstavba hl. m. Bratislavy). Ďalej je v zápise uvedené, že „Súčasťou objektu sú rampy a terasy pre peších napojené v úrovni poschodia na terasu obj. VOV L VII – 4 a lávkou na terasu objektu L VII – 3.“ Nástupnickou organizáciou VHMB je dnešný GIB, ako investorská organizácia Hlavného mesta SR Bratislavy. Z uvedených informácií je zrejmé, že vlastníkom nadchodu je hl. m. SR Bratislava, ktorému prináleží starostlivosť o opravy a údržbu predmetného nadchodu. Mestská časť neplánuje zabezpečovať opravu predmetného nadchodu, nakoľko nemôže zasahovať do cudzieho majetku.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
18. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
20. august 2021

Miroslav Kaňa

Dobrý deň pán Pavlík. Ďakujem Vám za vysvetlenie prečo to nebude riešiť Mestská časť. Teraz by ma ešte zaujímalo to podstatné, čo urobila, alebo robí Mestská časť, aby to ako urgentnú havarijnú situáciu riešilo hl. m. SR Bratislava v čo najkratšom čase.
Ďakujem za porozumenie.
S pozdravom
Miroslav Kaňa
05. september 2021

Miroslav Kaňa

Dobrý deň,
nižšie posielam foto z dnešného dňa (5. septembra 2021). Ako je z fotografie zrejmé, pri najbližšom silnejšom vetre, alebo daždi hrozí spadnutie odchýlenej omietky z výšky asi 3 m. Dôrazne žiadam o riešenie tejto urgentnej situácie okamžite. Minimálne tam treba odstrániť časti muriva, ktoré môžu spadnúť každý deň a niekoho zraniť, alebo zabiť.
Ďakujem.
Miroslav Kaňa
07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia správy nehnuteľností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. september 2021

Miroslav Kaňa

Ďakujem za reakciu, teraz som zvedavý, kto zasiahne skôr. Či zemská príťažlivosť a omietka proste spadne, alebo kompetentní pracovníci, ktorí ju bezpečne odstránia. Budem samozrejme držať palce tým chlapom, aby boli rýchlejší.

Miroslav Kaňa
14. september 2021

Miroslav Kaňa

Vážené oddelenie vzťahov s verejnosťou, dovoľujem si Vám pripomenúť, že presne pred týždňom ste napísali, že "kompetentné oddelenie sa tým už zaoberá". Nespochybňujem pracovné nasadenie pracovníkov "kompetentného oddelenia", ale faktom je, že na mieste činu sa zatiaľ neudialo vôbec nič, len uplynulo sedem dní.

Miroslav Kaňa
17. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zo zaslaných fotiek nevieme identifikovať, o ktorú časť pochôdznej terasy pri ktorom bytovom dome na Jasovskej ulici sa jedná. Žiadame preto o upresnenie a zároveň pripojenie fotografie v širšom kontexte.
Prajeme Vám pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. september 2021

Miroslav Kaňa

Dobrý deň,
posielam 2 x foto s vyznačením miesta.
S pozdravom

Miroslav Kaňa
04. október 2022

Miroslav Kaňa

Dobrý deň, pred vyše rokom , 18. augusta 2021 som upozornil na spojovací prechod medzi dvoma terasami na Jasovskej v Petržalke, z ktorého opadávajú kusy omietky a muriva. Poslal som fotografie nebezpečne odchýlených častí omietky asi 4 m nad chodníkom. Poslal som mapu s vyznačením, kde presne sa toto miesto nachádza. Odpísali ste mi:“ Sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.“
Píšem Vám znova po vyše roku, pripájam foto z 3. 10. 2022. Prosím o informáciu, čo robilo rok „kompetentné oddelenie“ v danej veci, pretože fakticky sa havarijný stav vôbec nezmenil. Okrem toho, že (zrejme zo zúfalstva) už odpadli niektoré kusy omietky a iné sa zasa ešte viac odchýlili.
Verím, že možno nie sú peniaze na rekonštrukciu nadchodu, ale prioritne je potrebné zabezpečiť aby omietka, alebo murivo nikoho neprizabili. Pritom stačí, aby prišli dvaja chlapi s rebríkom a kladivom a obúchali potrebné časti omietky a muriva. Práca na jedno doobedie, žiadne veľké náklady a minimálne by sa zabezpečilo, že padajúce murivo už nikoho nezraní, ani nepoškodí pod ním parkujúce autá.
Prepáčte, ale vy nie ste „kompetentné oddelenie“, vy ste absolútne „nekompetentné oddelenie“. O necelý mesiac sú voľby do samosprávy. Evidentne je vám to jedno, žiadne obavy, že si niekto prečíta takéto záznamy o vašej nemohúcnosti a použije ich ako antikampaň. Máte to v paži.
S pozdravom
Miroslav Kaňa
08. október 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania