Vajnorská-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Tomas 18. augusta 2021

Dobrý deň, ako dlho budeme ešte čakať na nové značenie? Tento oznam po tak dlhom čase vyzerá komicky, je škaredý a zavadzia. Prvotne bol dokonca umiestnený na stred chodníka. Na výrobu oznamu máte čas ale riešiť podnedy nie. Aký význam má? Je to ospravedlnenie občanom za nečinnosť a zlý stav verejného priestranstva?

18. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Referát cyklodopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko tabula už svoj účel splnila, bude odstránená.
V tomto mieste je cyklodoprava riešená zdieľaným chodníkom. Ten bol v minulosti blokovaný parkujúcimi autami.
Zdieľaný chodník bude súčasťou vznikajúcej cyklotrasy Vanorská.

S pozdravom
Kedy? týždeň

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. august 2021

Tomas

Dobrý deň, ako ste docielili prosím, že už chodník nie je blokovaný autami? Ja ich tam stále občas vidím, zato papuču na takomto aute som videl iba raz. A kde je to sľubované obnovenie dopravného značenia, ktoré nám tabuľa sľúbila? Sotva ho vidieť, také je staré. Nie je to náhodou tak, že ste zmenili plány a na nejakú obnovu ste zabudli?
18. august 2021

Tomas

Dobrý deň, žiadam o obnovu značenia združenej cyklotrasy. Súčasné značenie je slabo viditeľné. Tiež žiadam o častejšie pokutovanie vozidiel stojacich na združenej cyklotrase. Žiadam o ponechanie tabule sľubov na mieste, kým nepremení svoje sľuby na skutočnosť.

Žiadam aby bola každá žiadosť z môjho podnetu splnená.

Ďakujem.
19. august 2021

Maťo

Blokovanie parkujúcimi autami nie je minulosť.
19. august 2021

Michal

Myslim ze je dostatocna sirka aj pre auta. Aj pre chodcov a biky.
19. august 2021

Tomas

Dopravná značka si myslí niečo iné.
20. august 2021

Tomas

Inak čo je to za slovenčinu? Býky sa predsa píšu s y a tie predsa nechodia do Polusu.
20. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

značenie sa obnovilo. Zvislé značenie je obnovené z oboch strán, a vodorovné značenie naviguje cyklistov z križovatky s Bajkalskou na zdieľaný chodník. V týchto dňoch momentálne nie je na pláne meniť zdieľanú organizáciu dopravy a vyznačiť namiesto časti chodníka samostatnú cyklotrasu. Toto riešenie sa udeje až po dobudovaní nadväzujúcich cyklistických ciest, nakoľko to zvýši aj frekvenciu cyklistov v tomto úseku.
Na občasné porušenia zákazu státia zo strany zopár nezodpovedných vodičov upozorníme Mestskú políciu. Rovnako tak pripravíme projekt a čo najskôr zabezpečíme osadenie stĺpikov.
Tabula je už odstránená a za upozornenie na ňu ďakujeme.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
20. august 2021

Tomas

Dobrý deň, nechcete aj navýšiť počet členov MsP a dať im náležitý výcvik tak, aby mohli vykonávať aj hliadkovú činnosť? Ich úroveň je otrasná. Prešlo sa už niekedy vedenie samosprávy mestom? Potom by nebolo potrebných toľko stĺpikov o ktoré na každom kroku zakopávame a často sú nevzhľadné a hrdzavé. Nečinnosť MsP naučila šoférov, že svoje autá môžu zaparkovať beztrestne na chodníkoch a nič im nehrozí. Z chodníkov a cyklochodníkov sa stávajú parkoviská.
21. august 2021

Tomas

Asi vyriešené. Tabuľa je preč. Zvislé značenie na mieste, aj keď neviem prečo nie je urobené vodorovné značenie. Sú pomiešaní cyklisti a chodci.
21. august 2021

Tomas

A teda ďakujem samospráve za tie tabuľky a plánovanú cyklotrasu.
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno počet mestských policajtov a policajtiek sme výrazne navýšili. Momentálne tak máme nábor stále spustený a čísla o prihlásených záujemcoch a záujemkyniach nás tešia. Keď poznáte niekoho kto má záujem budeme radi keď mu dáte vedieť. Viac tu: https://www.budpolicajt.sk/
Taktiež sa nám podarilo otvoriť výcvikové centrum pre Mestských policajtov priamo v Bratislave. Doteraz museli záujemcovia cestovať do Nitry. Veríme, že aj toto prispeje ku kvalitnejším výcvikom.
https://www.facebook.com/msp.bratislava/photos/a.544755425685081/1878105739016703/
Súčasný náčelník robí v spolupráci s magistrátom všetky kroky pre to, aby sa z Mestskej polície stala lepšie fungujúca organizácia s kvalitnými ľuďmi.
Stĺpiky (a iné bariéry) však sú aj budú jediným dlhodobým riešení parkovania. Toto ukazujú aj skúsenosti z iných miest, od ktorých sa v mnohom učíme- Barcelona, Paríž, Praha ...
K tomu aby stĺpiky slúžili ako ochrana chodcov sme vytvorili tzv. Manuál stĺpikovania, ktorý od konca minulého roka definuje jasné pravidlá o tom ako sa majú nové dopravné stĺpiky umiestňovať.
https://manual.mib.sk/osadzanie-stlpikov/

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania