Znievska - poškodené schody

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený

Dobry den, tieto schody sa pomaly rozpadavaju. Bolo by mozne ich opravit? Od septembra ma byt kusok odtial komunitna skola, bolo by vhodne, aby deti kracali po schodoch, ktore su v poriadku a nerozpadavaju sa. Dakujem.

19. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, postupujeme ho na prešetrenie kolegom z príslušného referátu.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
29. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. december 2021

Silvia Vilhanová

Dobry den. Co ma Magistrat spolocne s tymito schodami?
14. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Sekcia správy nehnuteľností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. máj 2022

Viera

Da sa nejako urgovat odpoved magistratu ?
01. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

terasa Znievska je, rovnako ako mnoho iných terás, vo vlastníctve iného subjektu a nie Hlavného mesta. Hlavné mesto je vlastníkom pozemku, ale nie vlastníkom stavby. Takto je na Slovensku nastavená legislatíva. Schody sú súčasťou stavby terasy.
Mesto Bratislava nevynakladá financie na opravu majetku, ktorý je vo vlastníctve iného subjektu. Išlo by o nehospodárne nakladanie s financiami.
Hlavné mesto má ale záujem situáciu riešiť. Preto prišlo s veľmi štedrým dotačným systémom, ktorý umožňuje vlastníkovi čerpať príspevok až do výšky 200 000 eur na opravu terasy. https://bratislava.sk/sk/terasy
Situácia je rovnaká ako pri inej terase, ako už jasne a zreteľne vysvetlila MČ Petržalka. https://www.petrzalka.sk/2022-04-12-na-pad-muru-z-terasy-na-holicskej-reaguje-aj-mestska-cast-bratislava-petrzalka/
Podnet preposielame na MČ Petržalka, ktorá môže cez svoj Stavebný úrad vyzvať vlastníka k údržbe.

S pozdravom,
Kto? Mestská časť Petržalka

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
01. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad uskutočnil obhliadku uvedenej terasy a aj prehrdzaveného zábradlia, zistil pri tom, že schodisko vykazuje značné poškodenie kotvenia k betónovému ramenu a podeste, zároveň je poškodená nášľapná vrstva schodiska.

Schodisko svojím stavebnotechnickým stavom ohrozuje užívateľov a okolie stavby, preto stavebný úrad vyzval vlastníkov, aby do 30.9.2022 vykonali potrebné opatrenia, ktorými zabezpečia mechanickú odolnosť, stabilitu stavby a bezpečnosť pri jej užívaní.

Viac informácií nájdete tu: https://www.petrzalka.sk/2022-07-27-7224-2022-zabezpecovacie-prace-vyzva-statneho-stavebneho-dohladu-schodiska-na-terasu-pre-bd-znievska-1-11-k-u-petrzalka/
Kto? Stavebný úrad
Kedy? 30.9.2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
06. október 2022

Jiří Ing. Mokroš

Schody na terasu Znievska 9 - 7 sa rozpadajú, v jednej časti je už na schodíku otvor, hrany schodov sú rozpadnuté. Stav sa rýchlo zhoršuje, hrozí nebezpečie úrazu.
06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme aj uviedli vyššie, daný úsek terasy nie je v správe MČ Bratislava-Petržalka. Kolegovia zo stavebného úradu zasielali výzvu zodpovednej strane, posun vo veci u nich preveríme.
Kto? Stavebný úrad
Kedy? október 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
09. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
08. január 2023

Viera

Aký je výsledok preverovania z októbra 2022 ? Bolo medializované, že MÚ Petržalka vykonalo viacero revitalizácii terás alebo ich častí, ktoré nemajú v správe, napr. na Holíčskej. Na druhej strane k danej terase je pristavená Športová hala, ktorej vlastníkom je MÚ Petržalka, pričom do niektorých priestorov Športovej haly je možné sa dostať iba z terasy. V tých priestoroch boli nedávno prevádzkované MOMky pre verejnosť, rovnako je tu zriadená ďalšia prevádzka určená pre verejnosť. Nie je teda povinnosťou aj MÚ Petržalka podieľať sa na údržbe schodov, ktoré vedú na danú terasu ?
08. január 2023

Viera

viď foto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania