Čiližská-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Zuzana 23. augusta 2021

Linka č.79 Čilížska -Topoľové
od 1.9.2021 Stn. P.Biskupice - Topoľové /zrušených 8 zastávok/
Potreby a bezpečnosť obyvateľov Vrakune MHD neberie do úvahy.
Komplikovanejšie cestovanie 2-3 prestupy alebo pešo napr. pre deti a rodičov do ZUŠ v P.Biskupiciach, na ZŠ Železničná z Lieskovca a
najmä pre starších ľudi problém dostať sa z Podunajskej ulice do zdravotného strediska Bebravská a nákupy do Lidla či Tesca atď.

24. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. september 2021

Vladimír

Podunajská-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Vrátiť linku 79 do povodného stavu: Čiližská - Lieskovec / Topoľové! Na zastávke „Podunajská“ (a „Arménska) neni žiadne spojenie do Podunajských Biskupíc (okrem 3 prestupov!)!
Keď sa tvoria RÁNO cez PRACOVNÉ DNI zápchy, tak dajte zrušiť len povodný spoj o 08:08 z Čiližskej!
13. september 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Vladimír,
aktualizácia podnetu bola opätovne preposlaná na magistrát.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátorka pre Podunajské Biskupice a Vrakuňu
13. september 2021

Vladimír

Učiteľská-zastávka MHD -chýbajúca

16. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ceníme si Váš záujem o cestovanie verejnou osobnou dopravou a k Vášmu podnetu uvádzame nasledovné. Od 1.9.2021 nastali v organizácií MHD viaceré zmeny, medzi iným aj zmena na Vami spomínanej linke č. 79. Uvedené zmeny boli na základe analýz navrhnuté zo strany dopravcu, pričom boli konzultované aj s príslušnými mestskými časťami. Cieľom zmien bola optimalizácia prevádzky mestskej hromadnej dopravy – posilnenie vybraných relácii, minimalizácia meškaní a zabezpečenie pravidelnej prevádzky vozidiel MHD.
Čo sa týka linky č. 79, tak tá premáva po novej skrátenej trase Stanica Podunajské Biskupice – Lieskovec – Topoľové. Touto zmenou sa sleduje prioritne zabezpečenie pravidelnej premávky tejto linky bez náhodných meškaní, ktoré niekedy dosahujú aj 30 min čo je pri 60 min intervale obrovský rozptyl. Tieto meškania sa vytvárali v území mestských častí Vrakuňa a Podunajské Biskupice, pričom tie si následne linka prenášala aj do oblasti Topoľové a Lieskovec a súčasne tak aj do ďalších obehov.
Súčasne je však potrebné dodať, že uvedená oblasť nezostane bez obsluhy verejnej dopravy a zastávky - ,,Podunajská“ a ,,Arménska“ budú obsluhované prostredníctvom liniek prímestskej autobusovej dopravy, ktoré sú rovnako ako linky MHD zahrnuté v systéme IDS BK, a preto na nich platia aj rovnaké tarifné podmienky ako v linkách MHD v meste Bratislava. Ide o 3 linky č. 720, 730, 740, ktorých interval je výrazne atraktívnejší ako bol interval linky č. 79. Tieto linky premávajú v trase Autobusová stanica – Prievozská – Gagarinova – Popradská – Vrakunská – Podunajská – Ráztočná, pričom na svojej trase zastavujú na viacerých zastávkach, na ktorých sa da prestúpiť aj na linky MHD.
Uvedomujeme si, že žiaľ, nie všetky prijaté zmeny budú obyvateľmi pozitívne vnímané, nakoľko vybranej časti cestujúcim sa tak môže skomplikovať cestovanie v rámci ich prepravných relácií.
Vzhľadom na vyššie uvedené nateraz plánujeme v spolupráci s dopravným podnikom sledovať a vyhodnocovať zavedené zmeny a v prípade aj na žiadosť mestskej časti budeme hľadať prípadné iné možnosti na zmenu obsluhy danej lokality.
Prajeme Vám pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
16. september 2021

Vladimír

Toto ale neni riešenie! Zrušiť jednu jedinú linku MHD, ktorá odtiaľ ide do Podunajských Biskupíc a namiesto toho "zabezpečiť" tri linky, ktoré po pôvodnej trase linky 79 obsluhujú len zastávky "Podunajská" a "Arménska". Z toho vyplýva, že namiesto priamej linky do Podunajských Biskupíc majú ľudia využiť ŠTYRI linky (720, 730 alebo 740; následne linky 75, 201 alebo 202; potom linku 78; a linku 79) a smerom na Čiližskú linky (720, 730 alebo 740; a nič - lebo zo zastávky "Piniová" nejdú žiadne spoje MHD) - zlepšenie dopravy? (hlavne pre starších ľudí, pre ktorých bol toto jeden jediný spoj a pre ľudí z okolia Bratislavy (Most pri Bratislave, Fél, Miloslavov,...), ktorý pravidelne v raných hodinách tento spoj využívali a prestupovali na zastávke "Podunajská")
Riešenie je zrušiť LEN ranný spoj o 08:08 z Čiližskej a ostatok nechať v pôvodnom stave.
Ranné zápchy na Podunajskej a Hradskej ulici nemajú nič spoločné s večernými spojmi a spojmi, ktoré premávajú cez víkend.
Ďalšou alternatívou je zriadiť od zastávky "Podunajská" až po križovatku s Hradskou ulicou BUS pruh.
16. september 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Vladimír,
komentár bol preposlaný na magistrát.

S pozdravom
Jana Žabka
administrátorka pre Podunajské Biskupice
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako vyššie uvádzame, uvedomujeme si, že nie všetky prijaté zmeny budú vnímané pozitívne.
V spolupráci s dopravným podnikom plánujeme sledovať a vyhodnocovať zavedené zmeny. Po vyhodnotení budeme hľadať prípadné iné možnosti na zmenu obsluhy danej lokality.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. január 2022

Jan

V rámci septembrových zmien obyvateľom Medzijarok bola zrušená MHD na Podunajskej ul. a bolo nám koncom augusta povedané, že po 3 mesiacoch sa vyhodnotia zmeny MHD v Podunajských Biskupiciach. Prešlo už 5 mesiacov a zatiaľ sme sa nedočkali žiadnej odozvy. Žije tu v okolí mnoho starých ľudí, ktorí majú teraz až 600-700m na najbližšiu zastávku, čo je pre nich dosť komplikované (nákupy k Lidlu, Billa, lekári v PB atď). Preto vás požiadame o vyjadrenie k danej situácii.

Medzitým v septembri bol otvorený obchvat D4R7, vďaka ktorému na Podunajskej ulici už nie sú zápchy, ktoré boli jednym z hlavných dôvodov zrušenia MHD na Podunajskej ulici, takže už nič nebráni tomu, aby sa na Podunajskú ulicu vrátila MHD.

Prikladám rôzne varianty navrátenia obsluhy Medzijarok MHD:
1) Presmerovanie linky 67 cez Podunajskú ul.
2) Predľženie linky 87 z Toryskej cez Podunajskú na Astronomickú príp. Čiližskú.
3) Obnovenie plnej trasy linky 79.
25. január 2022

Vladimír

Najrozumnejšie je vrátenie linky 79 do pôvodného stavu!

Z nasledujúcich dôvodov:
1. presmerovanie linky 87 je zbytočné, nakoľko sa ludia z Podunajskej ulice potrebujú dostať hlavne do obchodov a lekární, popr. do Podunajských Biskupíc, čo nevyhovuje možnosti 2 (z predchádzajúceho komentára).
2. ak by bola linka 67 presmerovaná cez Podunajskú ulicu, zrušila by sa úplne obslužnosť zastávky - Železničná; resp. čiastočne obslužnosť zastávok Čiližská, Žitavská, Dudvážska a Hronská, čo nevyhovuje možnosti 1 (z predchádzajúceho komentára).

Preto neni žiadny dovod nevrátiť naspátek linku 79 v plnej trase!!!
25. január 2022

Jan

Na Medzijarky bude stačiť, keď tam vrátia hociakú variantu, len nech tam aspoň nejaká MHD je. I keď varianta č.3 je vraj najmenej pravdepodobná, čo som zachytil na FB, že DPB ju údajne neplánuje vrátiť. Navyše som si všimol, že je to zaradené pod Vrakuňa, Medzijarky patria pod Biskupice, tak som radšej dal nový podnet pod PB, uvidíme či sa niekto kompetentný vyjadrí.
26. január 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. november 2022

Vladimír

Od zmeny, resp. zrušenia linky 79 v úseku Čiližská - ŽST Pod. Biskupice (Stn. P. Biskupice) sa doteraz nič nevyriešilo! Preto žiadam o preposlanie tohoto podnetu na Magistrát hl. m. SR a vrátenie linky 79 do povodnej trasy a povodného intervalu (tie odchody mali nejaký zmysela logiku), ciže Čiližská - Lieskovec / Topoľové. Žiadne zápchy ju neobmedzujú, ani cez pracovné dni, ani cez víkend, ani v ranných hodinách, ani v poobedných hodinách. Keby aj, ktorú linku MHD neobmedzujú nejaké zápchy v meste?
18. november 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Martina
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nad zmenou trasy linky č. 79 momentálne neuvažujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania