Poškodený park - Považská/Hálkova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin 19. septembra 2014

Dobry den,
dnes rano som siel cez park (ulica Halkova, Povazska oproti hasicom), pocas rekonstrukcie kanalizacie zostal park znacne poskodeny, ako aj boli vyrubane stromy na Halkovej ulici dufam ze sa tento problem bude riesit a obnovi sa park a zasadia sa nove stromy.

19. september 2014

Karol Bujaček

Veď ten kus chodníka na prvej fotke nedávno asfaltovali!
19. september 2014

Martin

No oni to priebezne takto robia uz druhy rok, je to neuveritelne. Navyse ked zaprsi na Povazskej ulici smerom na Riazansku chodnik tak znicili (opravili) ze tam stoji 10 cm vody.
24. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Ohľadne výrubu stromov: Park Hálková nie je v správe mestskej časti, preto navrhovať nejaké úpravy a riešenia výsadby je plne v kompetencii vlastníka ktorým je hlavné mesto. Aj napriek tomu, že nie sme vlastníci ani správcovia, z hľadiska ochrany prírody a krajiny sme oslovili firmu BVS a.s. ktorá uskutočňuje rekonštrukciu kanalizácie v predmetnom parku a vlastníka, aby nepoškodzovali vzrastlú zeleň a zabezpečili dôslednú nápravu trávnika a kríkov v parku a dosadili nové dreviny. Zástupcovia BVS a.s. a zástupcovia vlastníka súhlasili a podľa posledného prieskumu dňa 10. 09. 2014 bol vykonaná obhliadka kde sa dohodlo, že po ukončení výsadby bude vypracovaný odovzdávací protokol a územie bude prevzaté aj za účasti všetkých dotknutých strán a aj zástupcu mestskej časti. Predpokladaný termín ukončenia prác v parku je stanovený na koniec septembra.


Ing. Natália Kudláčová
30. september 2014

Matúš Čupka

V parku sa už pomaly chytá opäť zeleň a poškodený asfaltový povrch chodníkov bol vymenený.
17. október 2014

Matúš Čupka

Park je už opravený a tráva úspešne chytená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania