Hlučínska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Parkovanie v vnútrobloke - nezmysel parkovacie politiky. Prva fotka ukazuje rozbitu cestu kvôli divokom parkovaniu. Tiež je nebezpečné pre chodcov ktorý každodenne tam chodia odkladat odpad. Druhý obrázok ukazuje slušne zaparkované auto napravo, ktoré platí za parkovanie a BMW vľavo, ktoré stojí takmer rovnako ako on a neplatí nič lebo je tam značka a "začina" vnútroblok. Kde je spravodlivosť a aký je význam takejto parkovacej politiky? Prečo sa stale neplatí v vnútrobloke? Prečo sú také veci povolené?

26. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnet bol zaslaný na oddelenie dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
12. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie od oddelenia dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania by mali takéto a podobné situácie riešiť mestskí policajti.
Poprosím o postúpenie podnetu na riešenie MsP.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
12. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. október 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Hlučínska ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
13. október 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
možno sa mýlim, ale mám pocit, že zadávateľ sa pýtal na niečo úplne iné. Myslím, že sa pýtal na zmysel parkovacej politiky, ktorá platí len na akejsi "ulici", ale už neplatí hneď vedľa v akomsi "vnútrobloku".
Takže, podľa môjho názoru, my mala jasne odpovedať samospráva, a nie pani Urbanová (zrejme z MsP).
Môžem sa mýliť.
S pozdravom.
13. október 2021

Joz

Je to vždy rovnaké. Prenášanie problému na iných. Problémom je, že táto parkovacia politika nemá zmysel, keď k takýmto situáciám dochádza denne. Oveľa ťažšie sa žije, ak vám niekto blokuje cestu k odpadkom, parkuje na mieste, ktoré nie je parkovacím miestom, a mnoho ďalšieho. Je lepšie si na to zvyknúť. Pekný deň prajem.
13. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prehadzujeme podnet priamo na samosprávu, nakoľko sa jedná o parkovaciu politiku a otázky, ktoré priamo s ňou súvisia.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
13. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
postúpila som podnet na oddelenie parkovacej politiky.
Preposielam Vám ich stanovisko týkajúce sa vnútroblokov:
"Parkovacia politika sa od spustenia, kt. bolo 1.12.2020 na vnútrobloky / dvory a účelové komunikácie nevzťahovala . A to z toho dôvodu, že tam bola a stále je komplikovaná situácia majetkovo –právnych vzťahov.

Na posledných stretnutiach, ktoré prebehli sa vravelo o tom, že aj vnútrobloky prejdú pod celomestskú parkovaciu politiku, žiaľ je to zdĺhavejší proces kedy je potrebné vysporiadať majetkovo-právne pomery. Veríme však, že už čoskoro Magistrát hl. mesta SR Bratislava začne riešiť a regulovať dané vnútrobloky, aby nedochádzalo práve k takýmto nezmyselným a pre miestnych občanov nespravodlivým situáciám."

V danej chvíli Vám viem dať len takéto info, keďže je to celé v procese riešenia.
Verím však, že to aspoň trošku ujasnilo situáciu.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania