Pri vinohradoch-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Helena Majdúchová 26. augusta 2021

Už dávnejšie so Vám písala ohľadne našej ulice Pri vinohradoch. Táto ulica patrí do historického koloritu Rače a pre nás obyvateľov tejto ulice je nepochopiteľné, že patrí pod správu Magistrátu. Žiadam Vás pán starosta, aby ste vyvinul úsilie a túto ulicu nechal preradiť pod správu Rače. Argumenty, ktoré uvádzal aj predchádzajúci starosta, že po tejto ulici prechádza autobus MHD, sú bezpredmetné, pretože ten istý autobus premáva aj po Alstrovej, ktorá je pod správou Rače. Magistrát sa o našu ulicu nestará a ani ho nezaujíma. Očakávam konečne kompetentnú rekciu na túto žiadosť.
prof. Ing. Helena Majdúchová, CSc.
Pri vinohradoch 155

26. august 2021

Martin

O pár týždňov by mali opraviť kompletne celú ulicu, vrátane chodníkov, cesty a obrubnikov. Len dúfam že sa dočkáme dlažby a nie asfaltu na chodníku
26. august 2021

Martin Uváček

Pani Majdúchová očividne nezaznamenala správy že mesto kompletne opraví zvyšnú časť ulice a mestská časť zas chodníky a priestor medzi nimi a cestou. https://www.google.com/amp/s/bratislava.sme.sk/c/amp/22709749/pri-vinohradoch-opravia-vozovku-chodnik-i-najazdy.html
26. august 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy momentálne realizuje rozsiahlu rekonštrukciu povrchu vozovky a priľahlého chodníka.

Chodník na fotografii je však v správe Mestskej časti Bratislava - Rača. V súčasnosti pripravujeme podklady pre verejné obstarávanie, prostredníctvom ktorého budeme hľadať realizátora výmeny asfaltového povrchu na Vami uvádzanom chodníku.

V prípade úspešného priebehu obstarávania bude povrch chodníka vymenený do novembra 2021.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
25. január 2022

Helena Majdúchová

Pri vinohradoch-chodník-výtlk

Už v auguste 2021 som dala podnet na katastrofálny stav chodníka na ulici Pri vinohradoch a to od pivárne až po kapličku. Bol síce opravený chodník na pravej strane smerom od kruhového objazdu, ktorý je mimochodom tak úzky, že sa po ňom miestami nedá chodiť, ale chodník na opačnej strane, ktorý je široký a ktorý sa podstatne viac využíva, ten zostal nevyriešený.
Chcela by som vedieť, kedy sa pristúpi k oprave tohto chodníka.

Majdúchová Helena, Pri vinohradoch
25. január 2022

Helena Majdúchová

Pri vinohradoch-Cesty a chodníky-iné

Vážený pán starosta, opakovane Vám píšem o probléme na ktorý ste mi doteraz neodpovedal. Moja otázka smeruje k ulici Pri vinohradoch, ktorá je pre mňa z nepochopiteľných dôvodov daná do správy magistrátu BA a nie pod správu Rače. Ide o ulicu, ktorá svojou históriou patrí medzi najstaršie v Rači a jednoznačne patrí pod správu Rače. Magistrát sa o túto ulicu nestará o čom svedčí aj stav chodníka na tejto ulici, ak napadne sneh, tak táto ulica patrí medzi neodhrnuté a pod. Chcem poznať skutočne kompetentnú odpoveď a túto otázku, pretože argument, že po tejto ulici chodí autobus a preto je pod správou magistrátu je smiešny, pretože aj po Alstrovej chodí autobus a táto je pod správou Rače. Verím, že si aj pri Vašej pracovnej zaneprázdnenosti nájdete čas na tento problém.
Majdúchová Helena
23. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Chodník na ulici Pri vinohradoch prešiel rekonštrukciou, preto považujeme tento podnet za vyriešený.

Daša Barteková, poverená vedením oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania