Parkovisko namiesto chodníka - Mraziarenská ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 22. septembra 2014

Takto parkujú vodiči so svojimi autami pri križovatke ulíc Mraziarenská a Klincová.
Okrem toho, že chodník je nefunkčný, tak tieto vozidlá bránia riadnemu výhľadu do križovatky.
Keď sa tu nainštalujú dva sĺpiky, vyriešia hneď obidva problémy.

22. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Takéto parkovanie už nie je len dopravným priestupkom, to je absolútna ignorácia priečiaca sa zdravému rozumu. Výkon dohľadu nad dodržianím ustanovení zákona č. 8/2009 o cestnej premávke je výhradne v kompetencii poriadkových zložiek. Zo skúsenosti vieme, že osadenie stlpikov nezaručí, že vodiči nebudú parkovať vedľa nich. Je to o nedisciplnovaných vodičoch a tu naozaj pomôže len operatívne kontaktovať zložky polície na bezplatnom telefónnom čísle 159. Podnet sme zaslali na Mestskú políciu so žiadosťou o vykonávanie kontrol v danej lokalite.




kancelária starostu
23. september 2014

Peter M.

Len tam tie stlpiky namontujte.
Nikto potom nebude musiet telefonovat na 159 + chodnik bude sluzit konecne svojmu ucelu a krizovatka sa stane bezpecnou.
Dakujem, dakujeme.
24. september 2014

nepšo

"taktická"odpoveď kancelárie starostu...čiže jednou vetou , o danej situácii vieme , podnet sme preposlali na mestskú políciu , ktorá však okolo ani nepôjde , radšej budú papučovať na "zaručenom mieste" , stĺpiky neosadíme , lebo , jednak nás to stojí peniaze , ktoré nemáme , a ajtak by ich počase niekto vykýval/vytrhol...jednoducho krásna odpoveď , len tak ďalej , a takýchto ľudí si volia občania a platia ich zo svojich daní...
P.S.: treba osadiť stĺpiky , nakoľko keď ich osadíte správne a v dostatočnej vzialenosti vedľa seba a odvediete aj poriadnu robotu , nebude tam parkovať nikto...ale to by sme už chceli veľa , že ?
25. september 2014

Š. Riskantný

Ten výhľad do križovatky je o nervy. Od trhu sústavne jazdia šoféri v protismere a o cyklistoch už ani nehovorím!
01. október 2014

Andrej

A co pani,vsade budu stlpiky?Ako tam prejde clovek s kocikom alebo vozikom, ked to tam bude zastlpikovane...Mesto to dobre uviedlo, neda sa donekonecna ist cestou restrikcie a obmedzovania prav aj slusnych ludi (napr. osadenim kamier, osadenim dalsich neestetickych barier)...Dokkym sa samotni obcania neuvedomia nic nebude...Treba takychto ludi, nespratnikov konfrontovat na mieste "cinu".DAt najavo svoj nesuhlas...Na druhej strane samosprava sa ma snazit o preventivne kroky( kampane,vychova), ktore by pomohli zvysovaniu kultury parkovania,solidarity a rozvoju obcianskej kontroly. Hlavne ,ze sa odtahuje na miestach,kde to neprekaza...Dufam,ze dotycnym na obrazku bola naparena pokuta....
01. október 2014

P. Kuruc

Andrej, keď tam dajú 2 stĺpiky, tak tam nebudú môcť parkovať a ver, že kočíky aj vozíky tadiaľ prejdú konečne bez problémov.
A hlavne bez konfrontácie!
07. december 2014

Kravec

Bezhranicna drzost vodicov a MU Ruzinov stale nic.
Asi to bude tym, ze je uz po vitaznych volbach.
22. február 2017

Maria

Parkovanie

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o "osadenie" dvoch (napr. betónových) zábran na roh ulíc Mraziarenská, Klincová, nakoľko o osadení stĺpikov mestská časť neuvažuje (podľa vyjadrenia k podnetu https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/12233/parkovisko-namiesto-chodnika-mraziarenska-ul) a situácia sa stále nerieši - podnety: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/10597/parkovanie-na-chodniku-klincova-ul, https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1356/bezohladne-parkovanie-na-chodniku-klincova-ulica. Pevne verím. že zábrany situáciu zlepšia a šoférom to otvorí oči, že tá, žiaľ už vyjazdená, plocha nie je parkovacie miesto.
23. február 2017

Anonymný užívateľ

Plne súhlasím s pani Máriou.
28. február 2017

Obcan

Volanie mestskej policie nie je riesenie, kedze vyhodnotia taketo parkovanie v polovici pripadov ako v poriadku, pripadne dane vozidlo do prijazdu hliadky stihne odist a po odchode hliadky tam parkuje dalsie vozidlo. Aj ked hliadka ide okolo vobec neriesi ostatne zle zaparkovane auta (ako napr. parkovanie na prerusovanej zltej ciare v tesnej blizkosti krizovatky) ale len vozidlo, ktore bolo nahlasene.
12. máj 2021

Anonymný užívateľ

Nekonečná ignorácia podnetu zo strany MiÚ Ružinov :(
12. máj 2021

Anonymný užívateľ

Dnes to opätovne posielam priamo na Miestny Úrad Ružinov.
13. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

všetky naprojektované projekty z oddelenia dopravy zadané dodávateľovi, sa začali teraz po zimnej údržbe realizovať. Do prvej vlny realizácie projektov je zadané aj osadenie 6 stĺpikov na Klincovej ulici. Dodávateľ postupne realizuje projekty.

Podnet je duplicitný s podnetom 103444, v ktorom sme uvádzali aktuálne informácie k riešeniu.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
23. august 2021

Anonymný užívateľ

Tento podnet je už vyriešený. Osadili tu zvislé zábrany.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania