Pekná cesta-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Lukas Votypka 03. septembra 2021

Dobry den,
takmer denne zvyknem zbierat odpadky na dvore ked tadial idem z vencenia, je to sice taka Sizyfovska praca ale na nic lepsie som neprisiel ako nemat odpadky pod oknom. Viem ze je to iba o ludoch ale da sa to nejako zlepsit napr. nejakymi tabulkami alebo osvetou alebo pravidelnym cistenim (je to tak 10min prace)?
Pred casom pribudol kos ktory je na fotografii v pozadi, z toho co sledujem to casto dopadne tak ako na tejto fotografii - ten pri lavicke je oblozeny smetami a ten v pozadi je castokrat iba do polovice plny.
Bolo by mozne doplnit dalsi kos k tomuto preplnenemu pri lavicke so stolom alebo presunut ten ktory je dalej. Viem ze je to par krokov ale zjavne ludia nie su ochotni ich spravit.

03. september 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Nový kôš bol osadený na základe požiadavky užívateľov miestneho ihriska pričom sme v rámci umiestnenia novej nádoby chceli pokryť chodník vedúci smerom na Hubeného ulicu. Umiestnenie dvoch košov tesne vedľa seba by pôsobilo minimálne zvláštne a nezlepšilo by dostupnosť odpadkových košov na tomto relatívne malom priestore.

Intenzívnejšie využitie na novo osadeného koša je vecou zvyku a preto budeme situáciu ďalej sledovať. V prípade pravidelného opakovania sa situácie s preplneným košom na fotografii budeme hľadať iné riešenie jeho umiestnenia.

Zároveň sú všetky detské ihriská celoplošne čistené zo strany Strediska čistoty približne 4x ročne pričom podľa kapacít sú čistené aj zo strany inšpektorov životného prostredia aspoň raz mesačne počas letnej sezóny.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
04. september 2021

Tomas

Čo tak miesto dvoch malých košov jeden veľký?
04. september 2021

Tomas

Ja by som tie odpadky nezbieral. Potom si zriadovatel zvykne, že všetko zaňho vyrieši občan.
06. september 2021

Lukas Votypka

Rozumiem ze mesto ma obmedzene kapacity, no realita napr. po vikende je takato (v piatok som to vycistil cize toto je za 2 dni). Nie je to nic strasne, ale zaroven to asi takto nechceme a casom to ma tendenciu pribudat. Z tych co chodia na ihrisko to vacsinou nikto cistit nechce, lebo "to od nich nie je". Nie je mozne pri vyberani kosov zabezpecit aj zber okolia aspon na ihriskach? Je to zdrzanie tak par minut.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania