Rozbitý chodník na Záhradníckej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Oravec 22. septembra 2014

Na Záhradníckej ulici, neďaleko križovatky s Rastislavovou, je rozbitý chodník, plný špiny, odpadkov a buriny. Pozor! Tento podnet nie je primárne o smetiach, ale o rozbitom chodníku a chaose v tom mieste! Ďakujem.

25. september 2014

Andrej

Chodniky,obrubniky vsetko zdevastovane autami...
10. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den
dakujeme za Vas podnet. Informovali sme o nom Oddelenie cestneho hospodarstva, ktore celu situaciu preveri, zaradi do harmonogramu prac a akonahle budu uvolnene financne prostriedky urobi napravu.

Oddelenie styku s verejnostou a marketingu
12. január 2015

Peter Oravec

Zatiaľ bez riešenia.
02. jún 2015

Peter Oravec

Bez riešenia.
02. jún 2015

Peter Oravec

Bez riešenia.
30. jún 2015

Peter Oravec

Pred pár dňami mesto pílilo konáre na Záhradníckej ulici. Odpílené konáre síce najatá firma odviezla, ale už po sebe neupratali smeti, piliny, lístie. Samotné mesto robí v meste "bordel" a neuprace si po sebe.
29. september 2015

Peter Oravec

Milá samospráva, a za tieto burinové polia v strede chodníka na Záhradníckej ulici zodpovedá kto?
02. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Informovali sme o ňom správcu komunikácie, ktorý uviedol, že v minulosti sme čast chodnikov na Zahradnickej a vjazdy uz opravili. Na tych miestach poukazuje pisatel na cistenie ( na fotkach pri obrubnikoch je vidno opravenu cast) Zároveň sme informovali dispečing, aby preveril situáciu a ak je to v našej správe urobil nápravu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
09. december 2015

Peter Oravec

Prepáčte, milé Oddelenie komunikácie a marketingu, Vy máte niečo s očami? Ja na Záhradníckej od Svätoplukovej po Miletičovu žiaden opravený chodník nevidím. Vy áno?
10. marec 2016

Peter Oravec

Vážený pán administrátor OPS,
chcel by som sa spýtať, čo znamená status "v riešení" pretože som v pokynoch na Vašej stránke takýto status nenašiel.
Ďalej by som chcel konštatovať, že tento podnet je tu už viac ako pol roka a nedošlo pri ňom k žiadnemu riešeniu. Status "v riešení", bez ohľadu na to, čo vlastne pre Vás znamená, tak v tomto prípade stráca akýkoľvek zmysel. Samospráva tento podnet evidentne nerieši.
Prosím preto o označenie podnetu ako "neriešený".
Ďakujem.
14. marec 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Oravec,

status V riešení, označuje stav podnetu na ktorý samospráva reagovala a uviedla, že sa podnetom bude zaoberať. Tento príslušný podnet sme opäť poslali samospráve, aby sa k nemu vrátili. Ak nedostaneme k podnetu odpoveď do 14 dní, tak mu bude automaticky priradený status Neriešený.

S pozdravom,

Jakub Kmeť
[email protected]
14. marec 2016

Peter Oravec

Pán Kmeť,
samospráva, ak dobre vidím, sa ozvala naposledy pred vyše tromi mesiacmi. Odvtedy sa zo strany samosprávy, ak dobre vidím, s podnetom nič nedialo. Preto znova konštatujem, že nechápem, prečo je podnet po troch mesiacoch stále v statuse "v riešení".
Môžete, prosím, uviesť link na Vašu stránku, kde je status "v riešení" definovaný?
Ďakujem veľmi pekne.
S pozdravom.
06. máj 2016

Peter Oravec

Opätovne tu poukazujem na kompletnú devastáciu Záhradníckej ulice medzi Miletičovou a Svätoplukovou. a) Rozbité obrubníky chodníka a rozbité obrubníky okolo stromov.
06. máj 2016

Peter Oravec

Opätovne tu poukazujem na kompletnú devastáciu Záhradníckej ulice medzi Miletičovou a Svätoplukovou. b) Rozbitý chodník a stavebný chaos.
06. máj 2016

Peter Oravec

Opätovne tu poukazujem na kompletnú devastáciu Záhradníckej ulice medzi Miletičovou a Svätoplukovou. c) Suché stromy a chýbajúce stromy.
Sumár: Magistrát dlhodobo ignoruje stav Záhradníckej ulice.
06. máj 2016

Peter Oravec

Opätovne tu poukazujem na kompletnú devastáciu Záhradníckej ulice medzi Miletičovou a Svätoplukovou. d) Chodníky na Záhradníckej ulici celý jeden rok NIKTO ani len nepozametal. Magistrát na to zvysoka kašle. Na chodníkoch sa tvoria archeologické vrstvy špiny, lístia, blata, v ktorom rastie burina. Preboha, len sa na magistráte nevyhovárajte, že meter či dva od budov majú čistiť chodník majitelia budov. Z fotiek jasne vyplýva, že špina na chodníkoch na Záhradníckej je kompletne všade! Magistrát, prečo kašlete na čistenie chodníkov?
13. jún 2016

Peter Oravec

"Preboha, len sa na magistráte nevyhovárajte, že meter či dva od budov majú čistiť chodník majitelia budov. Z fotiek jasne vyplýva, že špina na chodníkoch na Záhradníckej je kompletne všade! Magistrát, prečo kašlete na čistenie chodníkov?"
27. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia, hotová Etiópia. Cirkus, toto mesto a jeho správa je cirkus.
27. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia, hotová Etiópia. Cirkus, toto mesto a jeho správa je cirkus.
27. máj 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia, hotová Etiópia. Cirkus, toto mesto a jeho správa je cirkus.
20. august 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
21. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za aktualizáciu podnetu.

Informovali sme príslušný útvar hlavného mesta, ktorý sa podnetu bude venovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. august 2017

Peter Oravec

Vážené oddelenie komunikácie a marketingu,
tento podnet je tu už tri roky a už dvakrát ste na tento podnet reagovali, napriek tomu sa nič nezmenilo. Nerozumiem teda zmyslu Vašej poslednej rekacie.
S pozdravom
18. február 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Humus.
06. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento chodník plánuje hlavné mesto opraviť v tomto roku.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. marec 2018

Peter Oravec

Prepáčte, milý magistrát, ale toto tu sľubujete už štyri roky. Vy ešte veríte aspoň sami sebe?
06. december 2018

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
13. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. december 2018

Peter Oravec

Milé oddelenie vzťahov, v podstate tú istú odpoveď tu točíte už roky. Mám vás rád, ale ak vám nový primátor do pol roka obrazne nevykrúti krky za tento typ odpovede, tak zbohom aj s Vallom. S pozdravom.
23. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Odpovedám na podnet č. 12256.
Oprava chodníkov je naplánovaná kvôli poveternostným podmienkam na apríl až október 2019, podľa aktuálnych možností – počasie, financie a kapacity dodávateľov.

V roku 2018 sa opravilo extrémne veľa ciest, čo si vyžiadalo enormné úsilie a kapacity ako dodávateľov, tak aj pracovníkov Magistrátu. Samozrejme, financie tiež zohrávajú dôležitú úlohu, rozpočty na opravy sa nemôžu v jednotlivých obdobiach prekračovať. Od roku 2016 sa oprava ciest v Bratislave výrazne zvýšila , najväčší nárast bol v roku 2018. Všetky finančné riešenia, harmonogramy prác , zmeny organizácie dopravy a realizácie prác sa realizovali bez zvyšovania počtu pracovníkov Magistrátu. Taktiež kapacity dodávateľov sú obmedzené a rýchle riešenia sú predražené – je nutné hľadať optimálne riešenia. Ak má dodávateľ garantovať 60 – mesačnú záruku na vykonané práce, tak okrem havárií je nutné brať patričný zreteľ na poveternostné podmienky.

Takže práce a opravy chodníkov a ciet sa začnú v roku 2019 s ohľadom na počasie, využijú sa všetky teplé dni, najväčší predpoklad je od marca až apríla 2019.

Čo sa týka opráv obrubníkov pri starých prerastených stromoch, je to zdĺhavejší proces. Korene stromov sa nesmú odrezávať , miesto pre koreňový systém sa nesmie zväčšovať a výrub nie je žiadúci – takže sa hľadá vhodný kompromis a to predlžuje riešenia.Pri výsadbe nových stromov sa už aplikujú metódy, ktoré zabrańujú koreňovým systémom stromov rozrastať sa horizontálne a tým spôsobovať tieto problémy. Každopádne od marca 2019 budeme v súčinnosti so správcami mestskej zelene hľadať a realizovať opravy aj okolo stromov na Krížnej ulici, Štefánikovej,
Záhradníckej a ďalších uliciach.
S pozdravom
Ing. Jozef Jacoš
Oddelenie správy komunikácií
Hlavné mesto SR Bratislava
Magistrát hl. mesta SR Bratislavy
23. december 2018

Peter Oravec

Pán Jacoš,
ďakujem za reakciu, ale neverím Vám ani slovo.
Už na jeseň 2014 tu magistrát napísal:
"...dakujeme za Vas podnet. Informovali sme o nom Oddelenie cestneho hospodarstva, ktore celu situaciu preveri, zaradi do harmonogramu prac a akonahle budu uvolnene financne prostriedky urobi napravu.".
A magistrát odvtedy neurobil nič. Prečo by som mal teraz veriť Vám?
S pozdravom.
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že oprava chodníkov je naplánovaná kvôli poveternostným podmienkam na apríl až október 2019, podľa aktuálnych možností – počasie, financie a kapacity dodávateľov.

V roku 2018 sa opravilo extrémne veľa ciest, čo si vyžiadalo enormné úsilie a kapacity ako dodávateľov, tak aj pracovníkov Magistrátu.

Samozrejme, financie tiež zohrávajú dôležitú úlohu, rozpočty na opravy sa nemôžu v jednotlivých obdobiach prekračovať. Od roku 2016 sa oprava ciest v Bratislave výrazne zvýšila, najväčší nárast bol v roku 2018. Všetky finančné riešenia, harmonogramy prác, zmeny organizácie dopravy a realizácie prác sa realizovali bez zvyšovania počtu pracovníkov Magistrátu. Taktiež kapacity dodávateľov sú obmedzené a rýchle riešenia sú predražené – je nutné hľadať optimálne riešenia.

Ak má dodávateľ garantovať 60 – mesačnú záruku na vykonané práce, tak okrem havárií je nutné brať patričný zreteľ na poveternostné podmienky.

Z vyššieuvedených dôvodov sa stavebné práce a opravy chodníkov a ciest sa začnú v roku 2019 s ohľadom na počasie, využijú sa všetky teplé dni, najväčší predpoklad je od marca až apríla 2019.

Čo sa týka opráv obrubníkov pri starých prerastených stromoch, je to zdĺhavejší proces. Korene stromov sa nesmú odrezávať, miesto pre koreňový systém sa nesmie zväčšovať a výrub nie je žiadúci – takže sa hľadá vhodný kompromis, a to predlžuje riešenia.Pri výsadbe nových stromov sa už aplikujú metódy, ktoré zabraňujú koreňovým systémom stromov rozrastať sa horizontálne a tým spôsobovať tieto problémy. Každopádne od marca 2019 budeme v súčinnosti so správcami mestskej zelene hľadať a realizovať opravy aj okolo stromov na Krížnej ulici, Štefánikovej,Záhradníckej a ďalších uliciach.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. január 2019

Peter Oravec

Samozrejme, milé oddelenie vzťahov, trpezlivo počkáme, veď ten podnet je tu iba nejakých banálnych štyri a pol roka. Trpezlivosť je základnou vlastnosťou zadávateľov podnetov na OPS.
Inak, mám vás rád, ale ak vám nový primátor za tieto alibistické odpovede do roky nevykrúti obrazne krk, tak zbohom aj s Vallom.
18. február 2019

Peter Oravec

Magistrát ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie magistrátu.
19. december 2019

Peter Oravec

Magistrát 5 rokov (Matúš Vallo 1 rok) ignoruje aj tento podnet.
Prosím o zaslanie aktualizácie magistrátu.
19. december 2019

Peter Oravec

Magistrát 5 rokov (Matúš Vallo 1 rok) ignoruje aj tento podnet.
Prosím o zaslanie aktualizácie magistrátu.
19. december 2019

Peter Oravec

Magistrát 5 rokov (Matúš Vallo 1 rok) ignoruje aj tento podnet.
Prosím o zaslanie aktualizácie magistrátu.
19. december 2019

Peter Oravec

Magistrát 5 rokov (Matúš Vallo 1 rok) ignoruje aj tento podnet.
Prosím o zaslanie aktualizácie magistrátu.
23. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Oddelenie správy komunikácií. Veríme, že čoskoro Vám sprostredkujeme stanovisko k riešeniu podnetu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oddelenie správy komunikácií uviedlo, že chodníky na Záhradníckej ulici sa budú opravovať v priebehu júla až októbra 2020.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
16. marec 2020

Peter Oravec

Rovnaký stav.
17. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený podnet,
prosím o preposlanie.
17. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
17. august 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
11. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, samosprávou sedem rokov ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
11. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, samosprávou sedem rokov ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
11. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, samosprávou sedem rokov ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
24. júl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, samosprávou sedem rokov ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
24. júl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený, samosprávou sedem rokov ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
29. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
08. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. marec 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
11. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. máj 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
06. máj 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
06. máj 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. september 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
sľúbili ste, že budete o riešení informovať.
Prosím, posunulo sa niekam riešenie podnetu?
11. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. marec 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený, samosprávou ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. august 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 9 rokov.
Prosím o preposlanie.
20. august 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. október 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 9 rokov.
Prosím o preposlanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania