PARKOVANIE BRADACOVA

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
adela banasova 23. septembra 2014

Dobry den,
teraz ked ste nam na bradacovej ulici zakazali vjazd a parkovat na chodniku ktory bol dost siroky nam dufam postaviate nove parkovacie miesta pre nas dom ktory nema ziadne parkovacie miesta ponovom.
Mate ludom pomahat a nie im nezmyselne zneprijemnovat zivot. Este vam polozim jednu otazku ako sa teraz dostanem bez porusenia zakona do motorkarne v nasom dome? mam ako tlacit dajme tomu motorku od dudovej do naseho domu alebo racej zvolim smer od drazdiaku cez les? Dakujem za odpovede a pozdravujte prosim toho iniciativneho antivodica ktory to ma cele na svedomi. Spozdravom tesiaci sa spolubyvajuci na ulici. Dakuejme ze nam ulahcujete zivot. Uz vam len ostava tesit sa snami ked budem niest kabele plne nakupu od dostihovej drahy. Vas verny a vdacny spoluobcan dakujeme este raz za vsetko co ste pre nase byvanie urobili a ako ho kvalitne coraz viac a viac zlepsujete..
PS: tesi ma tatkiez ze parkujeme prevazne na chodnikoch ba to priam vyhladavame (obyvatelia bradacovej)

23. september 2014

Peter

Po chodnikoch sa nesmie jazdit, sa zobuddte prosim vas. ti ktori auta nemaju ako tie nakupy vlacia co myslite. Ja parkujem normalne tak sa to naucte aj vy? nemate kde parkovat parkujte na CESTE nie na chodniku. To ze vy nemate kde parkovat neprenasajte laskavo na chodcov, ano ohrozujete chodcov jazdou po chodniku. Jazdite tam rychlo vsetci a parkujete ako sa vam chce. Sami ste si na vine niekto vam da prst v podobe 1,5 m na chodniku a vy schmatnete ruku a zaberiete vsetko a jazditete hlava nehlava po travnikoch chodnikoch. Nepochopim takychto ludi, okradaju chodcov o chodnik a ked im niekto zatrhne este sa budu aj stazovat ze nemozu okradať.
23. september 2014

adela

Ty sa zobud. Nepochopim ludi ako si ty ked tu nebyvas a frfles a nic o tom nevies...... Keby tvoj dom nemal parkovisko tak by si asi tak pekne neparkoval ako to opisujes a neviem ako by si rozpraval keby nemas kde parkovat..Okradat chodca o chodnik netrep prosimta pretoze nic o tom nevies a kydas. Ten chodnik je siroky pre dve stojace auta vedlaseba vchadza sa nan od cesty a po trave nikto nechodil takze si svoje ponuknute prsty nechaj pekne vo vacku... Ja by som racej parkoval tiez na parkovisku ako na chodniku to je predsa logicke takze dalsia vec je ta ze to asi naschval nikto nerobi ale z nutnosti a to je VELKY ROZDIEL.
23. september 2014

Peter

takze podla teba ked nebudem mat peniaze mozem ist vykradnut banku, preto lebo nemam peniaze. btw v Petrzalke byvam x rokov (platim tu aj dane) viem aka tu je situacia, ludia su hnilí urobit park krokov navyse len aby parkovali pri brane vidim to denne, mne to problem nerobi urobit par krokov navyse. este raz a pomaly pre nechapavych chodnik je od slova CHODIŤ nie jazdiť. ale to s tymi taskami a vlacenim od dostihovej drahy, to ma pobavilo to sa musi uznat :))
23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť nezrušila žiadne parkovacie miesta! Na základe viacerých sťažností a podnetov od obyvateľov okolitých domov a po odsúhlasení okresným dopravným inšpektorátom len osadila dopravné značenie, ktoré bráni parkovaniu motorových vozidiel na chodníku, ktorý vedie pomedzi bytové domy, verejné detské ihrisko a športovisko pre staršiu mládež, ktoré samospráva zrekonštruovala v minulom roku (k rekonštrukcii športoviska prispeli aj samotní obyvatelia). Vďaka nezodpovedným vodičom sa veľakrát stalo, že mamičky s kočiarmi nevedeli popri parkujúcich autách prejsť a dochádzalo ku kolízii detí, hrajúci sa na ihrisku a áut. Ide o bezpečnostné opatrenie, ktoré má zabrániť možným nehodám či zraneniam predovšetkým detí. Mestská časť si uvedomuje nedostatok parkovacích miest a v mnohých prípadoch aj toleruje parkovanie tam, kde to zákon nedovoľuje a kde je to ešte únosné avšak v tomto prípade si opatrenie vyžiadali samotní obyvatelia dotknutej lokality.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
23. september 2014

obyvatel bradacova

Zrusili ste asi 40 parkovacich miest tym ze ste osadili zakazovu tabulu. Pred par rokmi ste nam zrusili aj na Bradacovej 5 cca dalsich 5 parkovacich miest pri skolke ktore tu boli taktiez rozoberane tam ste tiez osadili zakazovu tabulu.
23. september 2014

pavol

Mohli by ste s toho nevyuziteho velkeho ihriska spravit parkovacie miesta? Ktore je nevyuzivane uz dlhe roky?. Tym by sa vyriesilo vela otazok ci uz s parkovanim alebo bezpecnostou na vedlajsom ihrisku.
23. september 2014

Dada

Pavol, suhlas...nevyuzity rozbity plac vhodny na parkovisko a vyriesilo by to celu situaciu. Pre nich je jednoduchsie osadit znacku, zakazat ako hladat ine riesenie. To, ze sa tam po veceroch stretavaju fetaci, pijuca a bliakajuca mladez to neriesia. Nikdy za tie roky sa tu v ramci parkovania nikomu nic nestalo. Tie chytre mamicky, ktore sa tak stazuju by sa mali radsej pozriet kde sa ich deticky hraju (ostaty, spinavy piesok a pod.) a to by ich malo trapit. Treba len chciet a riesenie sa najde...
23. september 2014

Dada

Pavol, suhlas...nevyuzity rozbity plac vhodny na parkovisko a vyriesilo by to celu situaciu. Pre nich je jednoduchsie osadit znacku, zakazat ako hladat ine riesenie. To, ze sa tam po veceroch stretavaju fetaci, pijuca a bliakajuca mladez to neriesia. Nikdy za tie roky sa tu v ramci parkovania nikomu nic nestalo. Tie chytre mamicky, ktore sa tak stazuju by sa mali radsej pozriet kde sa ich deticky hraju (ostaty, spinavy piesok a pod.) a to by ich malo trapit. Treba len chciet a riesenie sa najde...
23. september 2014

auto

Co keby ste osadili popripade dodatkovu tabulu vjazd povoleny po 20:00 napriklad ked uz sa tam deti nebudu ziadne hrat alebo co takto to najprv prekonzultovat pred tym ako niekde nieco zavesite alebo zakazete. Mimochodom ide zima to sa tam teraz nikto nebude hrat na hojdacke a podobne to je tiez trosku nedomyslene.
23. september 2014

Dada

Opat suhlas "Auto", ze by tieto riesenia boli az take zlozite, ze to tych kompetentnych ani len nenapadlo?Tazko uverit...na Slovensku je to tak ;-)
24. september 2014

Anonymný užívateľ

Parkovanie na chodniku by malo byt zakazane vseobecne a ani nie s moznostou zanechat 1,5 metra. Chodnik je od slova chodit a parkovisko od slova parkovat...
24. september 2014

Anonymný užívateľ

To sa tu niekto fakt sťažuje, že nemôže parkovať na chodniku?
24. september 2014

Peter

vsak aj pre mna je to nepochopitelne ze sa idu stazovat, ze nemozu na chodnikoch parkovat a jazdit po nich. A ten tam hore (obyvatel bradacova) napise ze zrusili ste 40 miest, to ze tych 40 miest bolo nelegalnych to mu uz v tej hlave asi nedocvaklo.
24. september 2014

Auto

Igor ty mas tusim rovnaku IP ako Peter a Yan. Hras to na 3 ludi a co je najviac trapne ze si sam davas lajky a furt dookola trepes nieco od slova chodnik a chodit. Pripominas mi arogantneho suseda ktory byva na prvom poschodi v panelaku a netrapi ho to ze jeho susedovi na 12p zateka strecha lebo jeho sa to netyka lebo jemu netece nahlavu ale hlavne ze byvaju spolu v jednom dome... Ludia ako ty su najhorsi mozny aky existuju pretoze co sa ho netyka to ho netrapi a melie si dookola svoje. Urcite nemas ani auto ale trepat budes svoje chodit a chodim. Raz je tu ten problem tak ho treba riesit a nie postavit sa k tomu ako ty. Ked je zakonom dane ze sa moze parkovat na chodniku tak to tak raz je alebo pojdes vykradnut banku zato ako si pisal vyssie? To uz sa zrazu dodrziavat nemusi co? Je mi steba zle kamarade a stej tvojej sebeckosti. Tym ze ste tu osadili znacky ste zneprijemnili zivot minimalne polovicke ludi v nasom dome a tym ze sa tie auta presunu zase niekam inam pretoze parkovat musia kedze ich uz raz mame a tak ste nastvali minimalne dalsich 6 panelakov pretoze sa musia teraz mackat na nenamackatelnom priestore co sa tyka parkovania. Este dodam na zaver keby som vedel ze sa takto chrapunsky postavia tie pseudomamicky stoho ihriska voci vodicom ani im nepojdem pomoct renovovat to ihrisko. A tie mamicky co tam chodia kunam na ihrisko od inakadial a nic ine ich nezaujima lebo tu nebyvaju a nevedia ake podmienky na parkovanie tu mame tak spustia kampan na cele s petom zBratislavi a jeho tromi nickmi a ide tu pisat o nasom probleme a ani tu nebyva. Jedine ze by si tu byval a mal si to na svedomi ty. Na veci to vsak nic nemeni. Ked uz sme pri tom dedickovskom ihrisku nieje to tak davno co sa tam ich rodicia dali doporadku a hulakali pod domom este o 23:00 ale o to pokoj PETER !!!
24. september 2014

Peter

ach "auto" az ma oci bolia z tej vasej gramatiky. auto mam, to vas mozem ubezpecit, ale to je irelevantne. Parkovat na chodniku sa smie ale iba ak ponechate 1,5 m. Ale jazda po chodniku je zakazana treba si presne nastudovat zakon, vy musite tym autom jazdit najprv po chodniku aby ste mohli zaparkovat 1,5m a tym padom ze jazdite po chodniku a ohrozujete ludi. nastudujte si prosim zakon a gramatiku a potom sa vyjadrujte k veci. ano problem tu je ale neprenasajte ten problem na chodcov, urgujte to niekde inde a nie ze budete brat chodcom miesto na chodniku, a ze chodci sa musi uhybat arogantným vodicom. Uz len cakam kedy konecne ten nezmyselny jeden a polmetrovy zakon zrusia preto lebo arogantní vodici to zneuzivaju, zaparkuju dvaja vedla seba, ponechaju pol metra pre chodcov, a MP nevie kto tam prisiel posledny, nemozu dat papucu ani jednemu. To potom budete vyplakavat opat ako vam beru vase ilegalne miesta.
24. september 2014

roland

adela banasova staraj sa o seba!
24. september 2014

pravda

Lenže stala sa Vám zaujímavejšia vec, v zime niekto spadne a zlomi si nohu práve na tom chodniku. Keď sa bude hľadat vinník prečo daná časť chodníka nebola posypaná, tak správca vyhlási, že to miesto kde došlo k úrazu, nie je chodník :-)
Keď sa to správcovi hodí je to chodník, keď sa mu nehodí tak to nie je chodník. Preto definícia chodníka by mala byť presná aby takéto problémy nevznikali.
25. september 2014

Autickarpeterzbratislavy

chod sa voziť po BA vo svojom pešo aute a chod fotiť ako stoja auta križom kražom a aspon nebudu povazovat tento parkovaci problem za tak rychlo VYRIESENY a svoju gramatiku si skovaj za svoje chodit nechodit prechodit a kludne k tomu mozes dolozit aj svojich 3 happy 3 friends ktorymi si lajkujes svoje priiispevky ktore su bez cudzieho uznania.Takze vlastne bez pridanej hodnoty...
Este raz ked viem ze nemam pravdu tak obraciam kartu a odputavam pozornost co? takze pripominam staraj sa o svoje hniezdo a nestaraj sa do cudzieho pretoze tu nebyvas a urcite maju s teba tvoji susedia radost ty najvacsi AuticKaR co chodi vsade pesi a auto parkuje denne 2km od domu lebo sa rad prechadza a ma mudrost pre nas vsetkych vlastne pre celu BA a kazde mesto ktore ma malo parkovacich miest je len preto teda lebo sme vsetci lenivy to su teda mudrosti aspirant na celebritu noveho casu evidentne..... Ved predstup s tymto navrhom do TV a uvidime. Ci si za tym budes takto stat...
25. september 2014

Jaro

Konecne samosprava spravila nieco co ma zmysel. Auta tam nemaju co hladat a hotovo.
25. september 2014

Jaro

Konecne samosprava spravila nieco co ma zmysel. Auta tam nemaju co hladat a hotovo.
25. september 2014

mravec

to, že tam samospráva osadila zákazovú značku a znemožnila tým parkovať obyvateľom priľahlých domov je síce pekné , avšak kto vytvoril nejaké nové parkovacie miesta ako náhradu za toto ? Samozrejme nikto , chápem , že máme zákon , že sa môže parkovať na chodníkoch pri dodržaní 1,5 m , ale zároveň sa pýtam , kde inde majú tí ľudia zaparkovať ? Dnes je v celej Ba toľko áut , že ľudia parkujú už naozaj všade a sú nepriamo nútení porušovať zákazy , lebo im mestká časť nevytvorila podmienky aby mali kde parkovať . Môžte sa na mňa hnevať , avšak situácia je zlá a bude ešte horšie . Ja tiež nemám problém prejsť aj 700 m pešo , aby som zaparkoval , ale toto je presný príklad toho ako sa to nemá robiť : teraz tí ľudia , čo tam zvykli parkovať zaberajú/obsadzujú miesta iným ľudom pri ich baráku a to sa im samozrejme nepáči , tak sa búria . Ďalší "krásny" krok samosprávy , osadia zákazovú značku a ďalej sa nestarajú , takže len tak ďalej...dúfam ľudia , že si zvolíte aspoň nového primátora , lebo tento "fúzatý mrož" bohužiaľ nič nerieši , len sa občas vyškiera do kamery a občas sa ukáže s lopatou v ruke pri upratovaní mesta...ale aby riešil napr. parkovanie tak to nie...
25. september 2014

Peter

skovaj? :) mozte si zmenit nick na SKOVAJ to bude lepsie. ja mam na rozdiel od vas stale iba jeden. neviem kde ste prisli na to ze tu nebyvam. ale to je nepodstatne. a neviem ktorej casti vety nerozumiete kde nemam pravdu? CHODNIK PATRI CHODCOM! je to odvodene od slova chodit, odvodene este raz a pomaly kym vam to docvakne CHODNIK JE PRE CHODCOV! nebojte sa budem to zdielat vsade tento prispevok lebo je neskutocne ako niektorym vadi ze nemozu jadzit po chodniku. to je nonsens. takych trotlov ako vy mame plno, parkovisko pred domom prazdne, ale vyjde autom na chodnik aby to mal 2 kroky do vchodu. ale vy to nepochopite, mozno ked budete mat vy deti.
25. september 2014

zmieritel

nehadajte sa!
25. september 2014

zmieritel

nehadajte sa!
25. september 2014

Pravda

Detské ihriská sa skladajú z rôznych prvkov. Tie môžu zahŕňať tradičné, ale aj moderné zariadenia, ako sú kĺzačky, hojdačky, lezecké steny. Na ihriskách sa okrem toho nachádzajú aj ploty, brány, smetné koše, chodníky, rastliny, ale aj informačné tabule.
Zariadenia inštalované na detských ihriskách podliehajú požiadavkám Smernice o všeobecnej bezpečnosti výrobkov (2001/95/ES). Táto smernica bola do slovenskej legislatívy implementovaná do zákona
č. 250/2007 o ochrane spotrebiteľa
1)a do nariadenia vlády č. 404/2007 Z. z. o všeobecnej bezpečnosti výrobkov
2). Tieto dva predpisy stanovujú výrobcom, dovozcom, dodávateľom a predávajúcim povinnosť uvádzať na trh, predávať a ponúkať len bezpečné výrobky. Bezpečnosť výrobkov môže byť dosiahnutá okrem iného splnením požiadaviek platných technických noriem. V prípade zariadení detských ihrísk a povrchu tlmiaceho pád sú to normy STN EN 1176 a STN EN 1177.Uvedené normy sa vzťahujú len na zariadenia a povrch detských ihrísk. Preto zostávajú niektoré otázky spojené s
bezpečnosťou užívateľov naďalej nepokryté. Ide napríklad o čistotu na ihriskách, vyčnievajúce konáre alebo časti rastlín, ploty. Tieto požiadavky nie sú pokryté smernicou, ale mali by byť pokryté národnou legislatívou.
V prípade zakúpenia zariadenia detského ihriska a objavenia nedostatkov, kupujúci môže v rámci určitej doby žiadať
o odstúpenie od zmluvy alebo by mal žiadať o opravu, úpravu alebo
nahradenie prvkov s nedostatkami tak, aby uvedené zariadenie spĺňalo požiadavky bezpečnosti stanovené v národnej legislatíve.

Oplotenie

Cieľom oplotenia ihriska je ochrana malých detí pred nebezpečenstvom a znemožnenie vstupu zvierat. V prípade, že psy a premávka nie sú problémom treba premyslieť, či je oplotenie naozaj nevyhnutné. Na druhej strane, oplotenie môže dávať deťom dojem, že sa nachádzajú vo „svojom” teréne, kde im nič nehrozí.


Tak otázka : kde sú informačn´é tabuľe ???
preč niektoré mamičky tam venčia svojích "psíkov bez náhubkov a voditok ???" volne behajúcich po ihrisku ??? to nevadi nikomu ???

Dokonalý Peter z Bratislavy ???????????
25. september 2014

Peter

"Pravda" tu neriesime detske ihriska ale jazdu auta po chodniku res. parkovanie na chodniku, ak mate problem s niecim inym kludne si vytvorte podnet a tam mozete diskutovat. Naco pliest jablka s hruskami. Ak vas trapi ze ihriska nesplnaju normu napiste starostovi, riesit to treba. Ale vy zrejme ocakavate ze to nesplna normu aby vam opat vratili parkovanie na chodniku. Ja ked mam problem tiez to riesim, nenecham to na ineho. diky zmieritel uz sa nebudeme hadat PEACE :)
25. september 2014

Pravda

Peter zBratislavy:

Vy v petrzalke asi riesite vsetky chodniky ako tak sledujem aj ine prispevky od Vas :-)
Je to docela na pobavenie ako vsade hned zareagujete
25. september 2014

Peter

vidite spravne, riesim vsetko co ma trapi podaktorí sa len sťazuju a nic nespravia a podaktori sa stazuju aj na to, ako v tomto pripade, ked im zoberu nieco co im nepatri.
25. september 2014

Peter

ak sa na tom zabavate, namiesto toho aby ste prilozili ruku k dielu, to je smutne... takych ako vy je plno len vykrikuju a nic nespravia. takych je plne slovensko a potom to tu aj tak vyzera.
25. september 2014

občan

vsetko na vine je mesto!
26. september 2014

Peter

Je to chodník? Je, tak čo stále niečo niekto rozoberá, v tomto štáte je na hlavu, že niečo, čo je všade zakázané, tak u nás je povolené a aby sme to zakázali, musíme tam dať značku zákaz vjazdu, no nie je to nezmysel?
26. september 2014

roland

nesuhlasim stebou peter!
28. september 2014

Peter

Pripájam svoj nesúhlas s týmto rozhodnutím. Prešiel som si dnes celú oblasť, ktorej sa obmedzenie týka a jej zriadením zanikla možnosť parkovania pre 40 áut. Tí, ktorí tu píšu o tom, aké to je celé správne, vôbec nepoznajú tunajšie pomery. Chodník je široký ako obojsmerná komunikácia. Nevidím žiadne významné obmedzovanie z dovodu parkovania na týchto miestach. Z mojho pohľadu celé toto rozhodnutie je zbytočným luxusom a priestor teraz len zýva prázdnotou. Ak niekto chce ísť do petície za zrušenie rozhodnutia, môj hlas máte. Ako píšu zo samosprávy, podnety ľudí to dali do obehu, tak podnety ľudí, ktorým to nevyhovuje majú rovnakú váhu.
A čo sa týka toho ihriska a detí? Je naň prístup aj z inej strany, tak keď mali toľko obáv, prečo nevybavili oplotenie z celej strany kde parkovali autá? Na to Ihrisko je predsa prístup aj z opačnej strany kde je vyvýšený chodník a autá tam ešte nikdy nestáli a nie je tam žiadne ohrozovanie. Ale áno, najlacnejšie riešenie je naskrutkovať 2 značky a mať pokoj! Škoda len, že práve také riešenie je aj najmenej efektívne a egoistiké.
A ešte si neodpustím poznámku na ľudí, čo mali podnet žiadať toto rozhodnutie. Stavím na to, že všetci majú autá, aby mohli deti nosiť ráno do školy. Tak verím, že im teraz nedubude vadiť chodiť peši 500m k svojim autám aj s tými deťmi a ešte k tomu prechádzať minimálne 2x cez frekventovanú komunikáciu bez prechodu pre chodcov. To asi veľmi nedomysleli, že? Podľa mňa ich tá značka teraz žerie tiež.
28. september 2014

Martin

Chodnik je sice siroky ze sa tam zmesia dve auta vedla seba - ak vsak v jednom rade stoja auta a dalsie sa chce zaradit za ne tak musi prejst vedla nich a tak paradoxne aj ked tam je pomerne siroky chodnik chodcom neostava ziadne miesto ked ide auto oproti.
29. september 2014

oto

jednoducho spravit parkovacie miesta!
16. december 2014

Jaro

No a dnes sa tam kludne parkuje zase, znacka neznacka. Aky to malo vobec zmysel. Preco tam nechodi policia pokutovat!!!!!!!!
12. január 2015

Zuzana

Je zaujimave, ze pred tromi rokmi bola namiesto detskeho ihriska jedna asfaltova plocha, sem-tam rasila burina, v nocnych hodinach sa tam schadzali fetaci. Napisala som panovi starostovi, ci by sa na tomto nevyuzitom mieste nemohlo spravit parkovisko, kedze je tu v styroch panelakoch az 384 bytov a parkovacich miest minimalne. Na Romanovej sa totiz z nefunkcneho ihriska pre hokejbal stalo uzitocne parkovisko. Neverila som svojim ociam, ked som o mesiac videla na brane listok, ze sa ide na tom mieste robit ihrisko pre deti. Dovtedy nechybalo nikomu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania