Dodržiavanie prikázaného smeru - Račianske myto

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martin 23. septembra 2014

Dobry den, dalo by sa pod prikazovu smarovu znacku "rovno" pridat aj zakazovu "zakaz odbocit vlavo" na Racianskom myte..smer z Race do centra? Styri dni z piatich sa niekto zrazu rozhodne ze tak teda odboci...jednemu zo styroch sa podari vyhodit aj smerovku, co da za nim iducemu auto aku taku sancu reagovat. Dnes sa rozhodli odbocit dokonca 3 za sebou, samozrejme sa nevosli do krizovatky, kedze vtedy je v smere na Kriznu cervena, takze cela kolona aut musela dupnut na brzdu. Kazdy den tu vznikaju kolizne situacie.
Mozno by pomohlo postavit na protilahly roh ( intersekcia s Radlinskeho) policajnu hlaidku, ktora by urcite vybrala peknu sumu a po tyzdni by mozno vodici prestali odbocovat na tomto useku...plus pokuta za porusenie zakazovej znacky je tusim vacsia ako prikazovej, takze aj to odradi. Premavka bude plynulejsia, bezpecnejsia a vsetci budu spokojnejsi.

Dakujem, Martin

23. september 2014

okoloiduci

Martin: Policajti tam s oblubou vyberaju pokuty, hlavne rano/doobeda cez vikendy.
Druha vec je ta, ze sam som bol svedkom, ako si policajne auto (bez zapnutych majakov) rovnako "skracovalo" cestu. Urcite nesli na vyjazd, nakolko zastali na cervenej. ;)
23. september 2014

Peter

Mozno tam treba dat kamera a posielat fotky so sekom domov...aj policajtom.
24. september 2014

nepšo

tak ako píše Martin , je to každodenne opakujúca sa situácia...treba tam tú značku osadiť , pohohlo by to , navyše ďalej za touto križovatkou sa cesta zlieva do pravého pruhu kvôli parkujúcim autám , takže kolóny a kolízne situácie sú na každodennom poriadku...Je až neuveriteľné , že sa tam nestala ešte nejaká vážnejšia nehoda...
24. september 2014

Jozef

je pravda, ze denne tam odbocuju a porusuju tento predpis mozno aj stovky aut... ale taktiez je pravda, ako napisal "okoloiduci", ze denne tam tento predpis porusuju aj desiatky policajnych aut... jazdim tam denne a preto to viem posudit objektivne. V podstate kazde policajne auto, ktore ma v plane ist smerom na Legionarsku tam s prehladom odboci bez akychkolvek okolkov... Kedze su to pravdepodobne sluzobne auta z prezidia na Racianskej, staci ak sa niekto kompetentny postavi na tento roh na par minut a so zeleznou istotou nejake policajne auto "nacapa". A potom sa cudujte, ze tam odbocuje skoro kazdy, ked policajny zbor na cele nam ide prikladom... (tymto prispevkom som nechcel obhajovat tych, co porusuju predpisy, len poukazat na "charakternost" nasej policie...)
24. september 2014

erik

spravne
26. september 2014

Michal

Mozno by stalo za uvahu vymysliet ako to odbacanie spravit bezpecnym a povolit ho :-)
26. september 2014

Martin

Co tak odbocit pri Zvaracaku alebo na Vazovovej?
18. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
Vymáhanie dodržiavania cestného zákona je plne v rukách Štátnej polície. V súčasnosti považujeme príkazovú značku za dostatočnú a neuvažujeme o duplicitnom značení.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania