Zle nastavený semafor pod mostom na Botanickej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Zle nastavený semafor z Botanickej ulice do Mlynskej doliny. Vozidlá stoja v kolóne za križovatkou z Mlynskej doliny do mesta.

08. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
08. september 2021

Max

Veľmi krátky interval zelenej trvajuci cca 10 sekúnd. Ráno v čase medzi 6.00 - 6.30, stihnú prejsť tak 3 autá, ďalších 3 az 5 potom dlho čaká, premávka v porovnaní s letom v tomto čase je takmer rovnaká, v protismere z centra ide minimum áut. Rozumnejšie by bolo nechať ho do 6.30 vypnutý alebo predĺžiť interval zelenej aspoň na 15-20 sekúnd...
09. september 2021

Michal

Zdravim Max,
v krizovatke je implementovana absolutna preferencia kolajovej MHD a ciastocna autobusovej MHD. V rannych spickach a kratkych taktoch elektriciek, zial, cakate dlhsie a odbocujete kratsie.
09. september 2021

Jozef

Michal, odporúčam si vyskúšať, keď čakáš na nechodiacu električku, resp.čakaš za 32.
10. september 2021

Andrej

Semafor na opačnú stranu, z Botanickej na ?ost Lafranconi je podobný, dáva zelenú na priechod kde prejde niekto raz za 15 min
10. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. september 2021

Marek

Ja by som este pridal, ze semafor v smere na Lafranconi zbytocne drzi cervenu az kym nepadne zelena pre smer centrum (teda neprebehne cely cyklus krizovatky), aj ked chodci/cyklisti uz vsetci presli - zbytocne to zdrzuje, vytvara zapchy a tej ekologii to tiez neprospieva.
19. október 2021

Peter

Velmi zle nastaveny semafor pod Mostom Lanfranconi, smer z Karlovej Vsi do zoo. Povodne nastavenie pred rekonstrukciou bolo lepsie. Dokonca po rekonstrukcii bol isty cas vypnuty a premavka bola najplynulejsia.
26. október 2021

Dominik

Dobrý deň, chodím do roboty na 5:00 a zbytočne je tento semafor zapnutý , žiadne električky ani autá nejazdia cesty prázdne, zbytočne čakám na červenej, ďalší semafor čo je kúsok vyššie je vypnutý, nechápem tomu
20. december 2021

Andrej

V sobotu doobeda som absolvoval tento semafor. Auta cakali az po uroven OMV.

5 minut je cervena a potom hodi zelenu na jedno auto.

Ked som bol blizsie a videl som aj elektrickovy semafor pod mostom, tak som sa snazil prist na to co bolo vo veci.

3 minuty pred prichodom elektricky to hodi autam cervenu. potom caka este asi minutu po odchode elektricky a da autam zelenu. Aspon to tak vyzera. katastroofik
05. január 2022

Michal

Pozdravujem Andrej,

ako som uz pisal hore - MHD znamena nielen elektricka, ale aj bliziaci sa autobus. Pokial ide po hlavnej ceste, elektricka moze odist, ale zelenu si natiahne este aj BUS MHD (vy ho nemusite vnimat, ak sa sustredite len na elektricku).

Potom moze nastat taky pripad, vzhladom na to, ze tato radiala je dost frekventovana, vela prechadzajucich elektriciek, k tomu nejaky ten autobus, dostavate zelenu vlavo a pride zas nejaka ina MHD a po kratkej zelenej vas znova zastavi.

Viem, ze sa pracuje na optimalizacii, ked to bude aktualne, zrejme si nejaku drobnu zmenu vsimne kazdy.

M.
27. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu sme preverili v decembri. Vtedy tu problém nebol z dôvodu zníženej intenzity dopravy.
V súčasnosti sa už doprava zahusťuje a problém s prejazdom vľavo zaznamenávame.
Pred 2 mesiacmi sme oslovili projektanta križovatky, aby navrhol riešenie. V súčasnosti čakáme na dodanie aktualizácie projektu riadenia, ale predbežne máme navrhované riešenie už prediskutované. Preferencia pre električky ostane zachovaná, ale zosynchronizujú sa križovatky pod mostom a na výjazde z Mlynskej doliny.
K úprave riadenia tak, aby sa tento problém odstránil, dôjde v priebehu tohto leta.

S pozdravom
Kedy? júl-august 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania