Dom v záhrade a bez stavebného povolenia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 26. júla 2023

V Zahradách v lokalite Žabí Majer vyrastajú domy, ktoré nie sú evidentne určené na rekrereáciu - "záhradkári" v nich trvalo bývajú a ďalšie ešte väčšie rastú.

Napríklad to, čo tam teraz vyrástlo na Bojnickej oproti areálu pošty je obrovská poschodová vila s betonovým plotom posunutým úplne ku chodníku. Majiteľ si takto vyriešil priestorový problém a pozemok si zväčšil. Zabetónoval aj stĺp verejného osvetlenia.

08. október 2011

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu pracovníci oddelenia územného plánovania a stavebného poriadku vykonali miestne šetrenie v predmetnom území a pristupujú k identifikácii vlastníka pozemku a stavby. Následne budú postupovať v súlade so stavebným zákonom - v zmysle § 98 stavebného zákona orgán štátneho stavebného dohľadu /ŠSD/ bude zisťovať či stavba je uskutočňovaná na základe stavebného povolenia.

V prípade nepovolenej stavby bude stavebník v zmysle § 102 stavebného zákona vyzvaný na vykonanie nápravy, alebo ŠSD oznámi stavebnému úradu, aby vykonal potrebné opatrenia /výzva na zastavenie prác, začatie konania o odstránení stavby alebo dodatočnom povolení stavby/.


MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RAČA
Miestny úrad, Kubačova 21, 831 06 Bratislava 35
22. január 2012

dobro

Ako pokracuje riesenie podnetu cierna stavba pokracuje?
23. január 2012

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme opätovne zaslali MÚ Rača pre zistenie aktuálneho stavu. Odpoveď bude zverejnená ihneď po obdržaní.
25. január 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe obhliadky a vykonaného štátneho stavebného dohľadu bolo zistené, na ktorom pozemku sa uvedená stavba nachádza a bol identifikovaný vlastník pozemku.

Stavebný úrad po prešetrení základných údajov o stavbe začal konanie o odstránení stavby resp. o dodatočnom povolení stavby zaslaním výzvy k predloženiu potrebných dokladov v súlade s §§ 88 a 88a stavebného zákona. Vlastníkovi pozemku v súčasnosti beží zákonná lehota.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
29. marec 2012

Igor

Všetky domy,chaty su postavene na vlastnom pozemku a to že poslanci nevedia zmeniť uzemny plan je druhá vec.Tým su prava vlastnikov obmedzené.
07. december 2012

Adam

zdravím diskutujúcich,
ako pokračuje vývoj ohľadom stavby? bola už dodatočne povolená a skolaudovaná?
07. december 2012

Adam

zdravím diskutujúcich,
ako pokračuje vývoj ohľadom stavby? bola už dodatočne povolená a skolaudovaná?
07. december 2012

alex

ani nezacalo konanie
23. december 2012

Milan Polakovic

Dávam do pozornosti administrátorovi ako neriešený podnet
28. február 2013

Pockaj Zajac

Opat dalsi z mnohych Slovenskych neprajnikov, viditelne nedokaze zniest, ak si niekto na svojom vlastnom pozemku postavi dom. Snazi sa apelovat na obsoletny (.. to je mi ale slovne spojenie jak prasa "apelovat na obsoletny"...) komunisticky uzemny plan, a akukolvek inu moznost ako vyuzit existujuce zakony, na zbuzerovanie nestastnika, ktory si za humnami opustenej chemickej fabriky, v sezonne zatopenom, odlahlom, ako na - z filmu Eraserhead vystrihnutom, pozemku postavi dom s oknami do plota, v snahe si pomoct k byvaniu. Ked uz stat hadze polena pod nohy, alebo prinajmensom nedba na lud, najde sa vzdy statocny Judas, ktory zahlasi uradom aj na vlastnu mater (no v tomto pripade skor onanuje na fore). Udali sme Janosika, udali sme za Hitlera SS-akom aj vlastneho suseda, nuz sme udatny narod! A to nemam veru ja, ani piad zeminy v tejto zufalej lokalite, ak by niekto ondil, ze sebe-si chrbat ratujem.
27. máj 2013

jana

Asi nejaky dobroprajny sused, ktory ma mensi dom
14. júl 2013

Peter

Peter: Počkaj Zajac to vystihol. Slovenský pospolitý ľud si závidí jeden druhému. Ten "statočný" anonymný občan čo dal podnet , by sa mal pozrieť trochu vyššie, kde si rôzne mafiánske partie napojené na správne nasmerované osoby v štátnej správe legalizujú načierno postavené zámky. Zo strany úradov je jednoduché začať konanie proti chudákovi,ktorý nemá tie správne kontakty a snaží sa riešiť svoju situáciu.Mimochodom počul som,že úrady idú legalizovať čierne stavby našich rómskych spoluobčanov a za symbolickú cenu aj vysporiadať pozemky pod nimi.Zasa dvojaký meter. Ale vlastne to sú voliči,ktorí sa pri najbližších voľbách zídu....! Alebo nie ?
11. október 2013

slovenskooooo

zdravim,
ako vydim tato diskusia ako vacsina diskusii nevedie na slovensku nikam. jeden obvinuje druheho druhy tretieho atd.. nikto nepozrie situaciu komplexne... :D ked je to zahrada v osobnom vlastnictve preco by clovek tam nemohol postavit svoj vlastny dom, stale lepsie ako ked nejaky mafiansky developer to kupi a postavy tam same betonove byty a zas budeme mat o plochu menej zelene. vsak to uz sme na slovensku nie.... :D namiesto toho aby tam povolily domy, a specifikovaly ake presne, tak budu to tahat x rokov, bude tam bordel ako je tam teraz... ludia aj tak budu stavat...ine moznosti asi nemaju... pritom mesto by tam mohol pekne vybudovat miestecko kde by neboli len obrovske byty, ale nejake krajsie prostredie... a cesta ktora je tam teraz len strkova atd.. by sa vybudovala ako normalna na naklady byvajucich a hned by sme maly lepsie moznosti prejst z galvaniho do race. ale vsak takto je to lepsie... preco neriesit p....ny ked sa da, vsak na to su diskusie....:D
09. október 2018

Nivy

7 rokov v riešení. Takk načo je potom celá táto stránka.
25. júl 2023

Martin Uváček

Po vyše 10 rokoch by sa hodilo aktuálne stanovisko MČ Rača.
26. júl 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania