Prístup k zastávke MHD Kadlečík

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jozef Varga 24. septembra 2014

K zastávke MHD - Kadlečík v smere do mesta neexistuje v súčasnosti bezpečný prístup, nehovoriac o priechode pre chodcov. Obyvatelia Karlovej Vsi bývajúci na ul. Dlhé diely III., Nad ostrovom a ďalších priľahlých ulíc sú nútení prechádzať cez frekventovanú Devínsku cestu a po " krajnici".

17. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den,
dakujeme za Vas podnet. Poprosime obratit sa so ziadostou na Dopravny podnik Pekny den zelame.

Oddelenie marketingu a styku s verejnostou
Magistrat hlavneho mesta SR Bratislavy
18. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Povinnosťou dopravcu je na zastávke, ktorá má svoju polohu určenú, umiestniť označník a vyvesiť cestovné poriadky. Dopravca nebuduje chodníky ani nástupištia zastávok autobusov, tieto nemá v správe a majetku a ani ich neudržiava. Chodníky sú súčasťou komunikácií, v prípade zastávky Kadlečík na Devínskej ceste nevieme posúdiť či táto povinnosť prislúcha mestskej časti Karlova Ves alebo Magistrátu.

S pozdravom,

Ing. Karol Kajdi,
Dopravný podnik Bratislava, a. s.
18. december 2014

Admin KV

Osobne zdieľam názor s Dopravným podnikom, že Oddelenie marketingu a styku s verejnosťou bratislavského Magistrátu pridelilo zodpovednosť za riešenie podnetu Dopravnému podniku nesprávne. Zodpovednosť za budovanie chodníkov a dopravné značenie nesie správca komunikácie, čo je v prípade Devínskej cesty Magistrát. Podnet mu preto opätovne preposielam.


Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
13. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Informovali sme o ňom Oddelenie cestného hospodárstva. To má však v správe vybudované chodníky. Kedže tu chodník nie je Váš podnet bol poslaný na GIB - Generálneho investora Bratislavy, aby sa danou situáciou zaoberal a hľadal investičné možnosti ako tam chodník vybudovať.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania