Odstavené autá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. októbra 2011

Rád by som nahlasil tri dlhodobo odstavené autá. Jedná sa o

Biely Ford Transit, BA-889KZ
Tmavohnedá Toyota Carina s anglickou značkou, L780 FJH
Bledomodrý Ford Ka, BA-092MS

Autá su odstavené viac ako pol roka bez pohnutia.

12. október 2011

Odpoveď samosprávy

Pracovníci oddelenia životného prostredia Miestneho úradu Bratislava-Petržalka vykonali 5. 10. 2011 kontrolu na mieste. Zadokumentovali dve vozidlá: Ford Ka svetlomodrej farby s evidenčným číslom BA 092 MS a Toyota Carina s evidenčným číslom L 780 FJH. Vozidlo Ford Tranzit bielej farby, evidenčné číslo BA 889 KZ v tom čase na mieste nebolo. Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave požiadame o zistenie majiteľa vozidla vozidla Ford Ka, ktorého potom upozorníme na stav vozidla.

Dovoľujeme si upozorniť, že pri poslednej kontrole uvedeného miesta, ktorú vykonali pracovníci petržalského miestneho úradu dňa 31. 08. 2011, vozidlá Ford Transit a Ford Ka neboli zistené. Vozidlo Toyota Carina nemá slovenské evidenčné číslo, preto nemôžeme zistiť majiteľa vozidla.

Na druhej strane zákon č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov, nedovoľuje odstraňovať vozidlá s evidenčnými číslami. Aby mestská časť s takýmto vozidlom mohla manipulovať, je potrebné zmeniť platnú legislatívu, presnejšie zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov tak, aby správca cesty mohol odstrániť vozidlo z parkoviska na náklady prevádzkovateľa, ak vozidlo stojí na parkovisku dlhšie, ako je to na miestne pomery obvyklé a to v prípade, že správcovi komunikácie neoznámil dôvody, pre ktoré nemôže vozidlo po dlhšiu dobu užívať.

Mestská časť Petržalka v súčasnosti nemá oporu v zákone na to, aby auto, ktoré nie je na Slovensku prihlásené do evidencie, mohla dať odtiahnuť z parkoviska z toho dôvodu, že dlho stojí na jednom mieste.

Mária Grebeňová-Laczová tlačová tajomníčka MČ Petržalka
14. október 2011

Peter

Na opačnej strane parkoviska stojí ešte vrak vozidla japonskej výroby (asi Mitsubishi).
Všeobecne sa tu často vyskytujú dlhodobo odstavené vozidlá, paradoxne pred budovou polície.
01. december 2011

Misojogi

rad by som vedel co je na tom zleho ze majtel na aute nejazdi
definovat povinnost jazdit na aute sa mi zda nezmyslom

problem s parkovanim je doledok prehustovania mesta developermi
a tak prehustujeme stale viac a viac hlavne nech developeri zarabaju ...
23. apríl 2012

barney

fasa riesenie, nema slovenske ECV s tym nic nespravime. to aj policajti nezastavuju take auta? nic s tym nespravia. fasa zakony

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania