Zákaz prejazdu medzi Horným Kramerom a Kolibou

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Mária 25. septembra 2014

Žiadam o odstránenie neopodstatnene (proti územnému plánu) umiestnenej dopravnej značky Zákaz prejazdu medzi Vlárskou a Na Revíne. Dopravné značenie si vybavila jedna „VIP“ osoba bývajúca v dotknutej časti. V cca 2005 som žiadala MU NM BA aby sa splnili podmienky územného plánu pre Bratislavu ako aj UP horných Kramárov o prepojenie Kramárov s Kolibou, nakoľko z Kramárov dochádza asi 100 detí do ZŠ Jeséniová a asi 50 ludí do práce do budovy SHMU, zároveň táto cesta mala slúžiť ako evakuačná pre tieto budovy. Z Vášho listu č. VaI -1298/2006 citujem „Do konca roka 2006 bude obnovené cestné prepojenie ulice Na Revíne a Vlárskej“. Dopravné značenie obmedzuje obyvateľov hornej časti Kramárov na prejazd touto ulicou a sú nútení cestu absolvovať cez ul. Stromová - Bárdošová, čím tieto autá umelo zahusťujú aj tak kolíznu cestu Stromová a umelo zvyšujú znečistenie ovzdušia. O to je teraz horšia situácia, že prebieha obnova vozovky na Bárdošovej – Na Revíne, kde autá chodia na semafory po vyfrézovanej ceste. Včera my teda značne stúpol adrenalín, keď som na skútri absolvovala tento nezmysel. Dokedy MU úrad bude plniť nezmyslené želania prominentných obyvateľov.
Chcem podotknúť, že dotknutý úsek je rovnocenný s úsekom v hornej časti Bárdošová a tam je cesta priepustná, obojsmerná, len s informačnou dopravnou značkou o prednosti jazdy.

29. september 2014

Devil

aj tak tade každý jazdí
29. september 2014

Devil

aj tak tade každý jazdí
29. september 2014

Mária

Môj svokor chodí okolo. A ja som išla tiež okolo a otváral sa mi nožík vo vrecku na tej frézovke. Pre tých "hlúpych" nech sa značka odstráni. Aj tak je to pozostatok Frimeliády.
16. október 2014

Karol Slesar

Karol. Tato cesta svojimi parametrami oizaj moze sluzit len ako evakuacna
pre budovy na Vlarskej ulici.
17. október 2014

Mária

parametre cesty sú identické s horným úsekom Bárdošovej...a tam to akosi ide, na dobrej vôli šoférov (nie vždy) a že všade parkujú po okraji cesty autá a pozdĺž mosta aj niekedy v oboch smeroch, za to vďačíme stavebnému úradu, čo povolil ďalšiu bytovku na Kramároch a dalšiu BD Vlárska a ďalšiu BD Olive a ďalšia v pláne roh Klenová - Vlárska a ďalšia v pláne hneď vedľa BD Vlárska...nevšimla som si, že Kramáre sú nafukovacie. Ak táto cesta nie je OK, tak je opäť chyba na stavebnom úrade. Nech postavia takú akú sľubujú už desiatky rokov. Inak je to dané legislatívne všeobecným záväzným nariadením, že tu má byť prepojenie. Stovku detí z Kramárov vozíme na Kolibu, ďalšia 100 chodí na SHMU. Obvodovo žiaľ moje deti patria na Kolibu, kdeže doprava zlyhala, peší chodník nie je, musíme deti voziť. Takže opäť poďakovanie stavebnému úradu a otázke kto mu vlastne šéfuje.
28. október 2014

Karol

Karol:
Som rad, Maria, ze to potvrdzujete, najma za slova "...na dobrej voli vodicov /nie vzdy/".
Na moste som este nevidel parkovat vozidla, ale ak to tak je, tak je to
o to horsie.
Neviem, kde ste boli VY obcania, ked sa vystavba BD, ktore uvadzate
pripravovala. Ako spolupracujete s poslancami a uradom ?
Ani stavebny priestor, toboz cesty medzi stavbami nie su, a ani nebudu
/ako uvadzate/ nafukovacie.
Som presvedceny, ze stavebny urad n e u v a z o v a l , ze by predmetny
usek cesty od parkoviska za mostom a Bardosovou mal byt prejazdny,

Parametre tohto useku zodpovedaju "vnutroblokovej" ceste, a tie pre tam
stojace tri obytne domy, v dvoch ktorych su v podzemnom podlazi garaze
su dostatocne. Nie su vsak dostatocne pre auta odparkovavane na use-
ku ktory uvadzate, ani pre tie, ktore si tadial skracuju jazdu.
Mate pravdu, nech postavia takú cestu, akú sľubujú už desiatky rokov, a najma ked je to dané legislatívne všeobecným záväzným nariadením, že tu má byť prepojenie.
Neviem si predstavit, ked by stovka detí z Kramárov ktore teraz sa vozia na Kolibu, ďalšia 100 na SHMU, bola prepravovana danym usekom.

Tam by museli byt semafory.

Ak by pomohol pesi chodnik, v sucasnosti je na to prilezitost, navrhnut tuto akciu do programu :Participativneho" rozpoctu Noveho Mesta pre
rok 2015.

Myslim si, som nazou, ze za terajsi stav nemoze Miestny urad Bratislava
Nove Mesto, ale iny urad /v sucasnosti sa to snazim zistit/.

Ja osobne predpokladam, ze Krajsky dopravny inspektorat da podnet
MU Nove Mesto, na prisnejsie dopravne opatrenie, ako je teraz a do doby
jeho realizacie znasobi obcasne kontroly dodrzovania terajsich doprav-
nych znaceni.
29. október 2014

Mária

Do participatívneho rozpočtu som to už nahlásila a aj dva krát a dokonca aj pešiu cestu, žiaľ keď otvoríte stánku ešte to nie je aktualizované resp. to tam nedajú. Aj bod 2 o oddychových zónach je môj príspevok ale v zátvorke je uvedené Bogusová, čo teda neviem či to bude mať na starosti alebo o čo ide? No je to jedno hlavne, ak by to bolo. Informovanosť obyvateľov 0 hlavne, že schránka plná letákov na kultúrne podujatia. Problém s výstavbou je tu asi takýto, ráno sa zobudíte s bagrom pri hlave, Nové mesto zamlčuje veľakrát výstavbu. Teraz nám rozkopali chodník na Starej Klenovej doteraz neviem čo sa tam deje aj susedia iba hádajú, písať na stavebný úrad je ako hodiť list do čiernej diery. Bytovka Klenová 5 mala okolo pozemku výstavby pás pozemku, ktorý bol napísaný na ich ľudí, aby účastníkom konania nebol nikto, takto sa stavia v Novom Meste. Nikto to vymákol, bola petícia a nič takže Nové mesto názory obyvateľov 0 bodov (čas Frimeliády). Našťastie teraz sú vonku petície typy polyfunkčný dom SA a občianske združenie za Kramáre ide po Jahodovej...ale napr. pozachrbát sa pripravuje megastavba na Vlárskej hneď za ubytovňami. Vieme to od bývalých majiteľov pozemku, ale bude aspoň na verejnej tabuli oznámenie?
Dom na rohu za mostom má podzemné parkovisko, minule bol pokazený ich výťah na vstup, no bolo to dosť.
Tú cestu sľubujú desiatky rokov. Obchádzať cez Stromovú mohol navrhnúť iba človek čo si neváži naše životné prostredie, zápchy už teraz spôsobujú, že sa z Vlárskej niekedy neviem napojiť.. pre kolóny až po Patrónku, minule trolejbus z našej časti ostal krížom v križovatke, všetci vytrubovali, ale ked Vás nikto nepusti. Cesta bola postavená z daní všetkých a preto si aj nárokujeme na jej využívanie. Ak má byť cesta len pre niekoho, nech si ju aj zafinancuje. V roku 2005 som už riešila tento prejazd, cesta sa stavala po tomto termíne, ale obyčajný človek je asi nič. Poslancov som kontaktovala v iných prípadoch, ozval sa iba: Winkler, Agošton, Dubček, Galamboš, Szusčík, takže asi tak.
Krajský dopravný inšpektorát nerieši ani parkovanie na trávniku Vlárska tak od nich nečakám nič. Terajšie dopravné značenie majú odstrániť je to pozostatok po jednom zahraničnom veľvyslancovi, ktorý tam však už ani nebýva.
29. október 2014

Mária

Ešte k spolupráci s poslancami a úradom. Starosta mi už oznámil, že na mňa nemá čas, že má vážnejšie veci ako problémy mojich spoluobčanov, odkázal ma stavebný úrad..tam šéfuje p. Daňová, ktorá má problém naštudovať stavebný zákon, okrem toho za záhadných okolností, je tam poverená riadením 4 roky, čo je v rozpore so zákonom o verejnej správe. Moje listy tam už akosi končia v koši, kedže ich dostávali tak 3 za týždeň. A poslanci to je už hore. Teraz píšem už na vyššie orgány resp. na ministerstvá...úrad je pre neviem koho.
29. október 2014

Karol

Karol: Maria, co uvadzate v prvych riadkoch, sa mi nechce verit, Ja mam ine /lepsie/ skusenosti pri spolupraci obcan - urad aj v Novom Meste.
Pri najblizsom stretnuti s "participativcami" sa na to spytam.

Vam vadia informacie o kulturnych podujetiach ? Ja som im povdacny.
Ked nemate dostatocne informacie od poslancov, tak "ma nasledujte"
a "aktivne" sa zucastnujte rokovania Miestneho zastupitelstva.

K dalsiemu sa neviem vyjadrit, az, ze autovytah v "dome na rohu za mostom", povodne Vlarska 50/A, /s novym orientacnym cislom Na Revine 18/ je este aj dnes mimo prevadzky.
Mam poznanie, mate pravdu, ze vyasfaltovany usek cesty od mosta
k terajsiemu parkovisku bol postaveny " z d a n i v s e t k y c h ", ale dlazdene plochy, ako i cesta pred 3-mi obytnymi domami bola financova-
na investorom stavieb, co bolo u r c i t e p r e m i e t n u t a do ceny bytov. cize ju financovali TY, TERAZ POSTIHOVANI vodicmi, ktori nedodr-
zuju dopravne znacenie.

Suhlasim s Vami, ze je ziaduce, pokracovat v predlzeni dvojprudovej cesty od mosta smerom na Kolibu Nakolko vsak sa jedna o sukromne
pozemky, je to asi p r o b l e m . Nadejajme sa, ze pod novym vedenim
Magistratu hlavneho mesta, sa to "p o h n e" /najma za ucinnejsej pomoci aj vami uvedenych poslancov, alebo novych, k veci kladne ladenych/. Ja v tom nevidim problem.

Terajsie dopravne znacenie je podla mna, ako som uz uviedol "nad ramec parametrov useku cesty"/ pred 3-mi obytnymi domami/.
Ak,ako uvadzate, ma byt odstranene, tak L E N "smerom" k doslednej-
siemu obmedzeniu prajazdu pred tymito obytnymi domami.
Nie je opodstatnene, kto v danych domoch byva. Je opodstatnena bezpecnost vsetkych ucastnikov cestnej premavky, najma deti, seniorov a osob s obmedzenou schopnostou pohybu.

Parkovanie na travniku staci riesit s mestskoiu policiou.

Opatovne neverim, ze by pan starosta Vam dal taky odkaz. Telefonicky ?
Pisomne ?
K problemom sefky stavebneho uradu sa vyjadrit neviem.

Nadejam sa, ze vase pisanie na vyssie organy su konstruktivne, najma
v prospech bezpecnosti ucastnikov cestnej premavky a N I E skratenia
"jazdnych casov" vodicov na trase Bardosova - Vlarska a spat.
29. október 2014

Mária

Rada si to prejdem s Vami aj osobne. Celý deň som v teréne. Pri bytovke Vlárska 5 sme mali byť (naši susedia) účastníkmi konania, žial s nami vyhúpali. Som proti letákom celkovo bolí ma ked padajú stromy. Ked sa rieši odpad, ide to cez správcov domu resp. ich zástupcov mailami. Môj muž je jeden z nich. Skúste nazrieť do problému: skládka stavebného odpadu a trávnik ako off road - uvidíte ako riešia problémy úradníci (polícia stráca podania sťažností). Starosta bol vždy milý a ústretový a ochotný, žial s prominentným developerom (p. Béleš v pozadí) si neporadil, skúste Developer na Vlárskej zanechal zosuvy pôdy. Rok píšem na úrady a prosíme, niekedy žobreme o pomoc..veci sa pohli až po podaní na ombudsmana...Odkaz od starostu mám mailom. Zahrňala som ho stovkami mailov za posledný rok, nečudujem sa že to vzdal. Inak moje deti tým úsekom chodia peši takže o tom, že celý úsek je nebezpečný viem, upozornovala som ten úrad už veľa krát, aj žiadala dobudovanie chodníkov..ale kto by ma už počúval, po tej stovke mailov
S vodičmi je to asi takto z Várskej sa nevieme dostať pre zápchy dole na Stromovú, nejde tu o čas a skrátenie niečoho, ale o náš vzduch, ktorý za...autá stojace v kolóne. Ako astmatik a aj moje deti by sme radi aj dýchali. Bez vzduchu to máte na tri minúty. Cestu som velakrát absolvovala s malými deťmi a aj s kočíkom. Dosť náročné. Ale kto by to riešil? Hlavne ked to majú ako povinnosť zo zákona.
29. október 2014

Karol

Pani Maria, voci Vasim skusenostiam s nepovolovanou vystavbou nemam zatial proti argumenty. Nase "prejdenie" po "mieste samom" nic nevyriesi.

Vasimi slovami ma utvrdzujete v mojo nazore, ze sa nemoze dopustit tvorenie
dalsich obdobnych chyb. Z chyb minulosti sa treba p o u c i t a v ziad-
nom pripade ich neopakovat na inom mieste.

Verme tomu, ze v novom volebnom obdobi, spolocnymi silami "obcania +
poslanci a starosta Nove Mesto + poslanci a primator Hlavneho mesta,
ozivia pred rokmi navrhovane /mozno uz i vyprojektovane predlzenie ulice
Vlarska /cez terajsie zahrady, krizovanim ulice Bardosova/ na Kolibu, ale
nie cez "vnutroblokovu" cestu Na Revine. Touto investicnou akciou sa
dosiahne i zvysenie, zlepsenie dopravnej bezpecnosti ulice Na Revine.

Treba si uvedomit, a prijat realitu, ze povinnost zo zakona je "jedna vec"
a realne moznosti ich plnenia "je vec druha" /a nie len v tomto pripade/.
Postavit i ked nie dlhy usek dvojprudovej cesty nie je to iste, ako vyrubat
na takom useku stromy, alebo polozit novy asfaltovy koberec.
Ked som pri slove asfalt. Mnohi /mozno vsetci okrem Vas/ vodici su vdac-
ny "uradu" ze niekolko dni jazdili po /ako ste to nazvali/ "frezovkre", ked
teraz jazdia po kvalitnom asfaltovom koberci.

Pred par minutami som bol na stretnuti s niektorymi kandidatmi na poslan-
cov v novom volebnom obdobi, a dostal som prislub, ze sa tomuto prob-
lemu budu c h c i e t venovat.

Ja viac sa prepravujem MHD, ako autom. Ked cakam na zastavke Magur-
ska, este som nevidel vami opisovanu situaciu pri vjazde na Stromova.
Nie som "dopravak", ale vami opisovana situacia je technicky uz dnes rie-
sitelna.
29. október 2014

Mária

Frézovka ma dostala, lebo som bola na skútri a vozilo mi kolesá zo strany na stranu, v aute by mi to asi nevadilo. Situácia na Stromovej býva okolo 15-16 hodine, aj dnes som to videla o 15,30. Dieťa mi v tom čase chodí na krúžok tak viem. Deti sú často mojimi očami v tejto štvrti. Minule tam vytrubovali na trolejbus čo sa tam natlačil na drzovku, ale čo máme robiť ked nás do kolóny nikto nepúšťa, alebo len niekedy. Mne na skútri zas toto nevadí, ako malý drzák - priznávam sa prejdem cez stred.
30. október 2014

Mária

Dakujem, že ste to dokázali potlačiť ďalej, ale vrátim sa o štyri roky späť, vety p. Kusý robil sedenie v DK Stromová ohľadom územného plánu. Zoznámila som sa s p. Gabrielou Vojtechovou, tej som predniesla vtedy problém pešej cesty, ktorú práve v tom čase prehradila súkromná osoba (pozemok bol pretým mestský ako pamätníci spomínajú, ako sa dostal do rúk súkromnej osoby asi nemusím riešiť). Tá o probléme vtedy rokovala s Kockom, a vec územného plánu bola prerušená. Pripomienkový podnet som poslala aj písomne, bol zaregistrovaný aj s odpoveďou. Vtedy som predniesla, že sa jedná o evakuačnú cestu ZŠ Jeséniová a budovy SHMU (jedná sa o niekoľko stoviek ľudí), t.j. chýba pešia aj cestná úniková cesta. Vec som riešila aj s riaditeľkou ZŠ a BOZP pracovníkom na SHMU, ktorým boli narušené interné smernice vyplývajúce zo zákona o BOZP. SHMU sa o probléme dozvedelo odo mňa a hľadali sme nové riešenia. Slamka sa k spomínanej veci vyjadril, že uzavretie cestnej trasy značkou zákaz prejazdu, v čase evakuácie niekto prekryje. Dúfam, že v panike vyhlásenie núdzového stavu na nás nezabudne. Takže štyri roky a stále ten istý problém. Držím Vám palce. Chvíľami mám pocit, že niektoré problémy sa časom vyriešia aj samé. Napr. do škôlky som žiadala zamestnať zdravotnú sestru, ktorá by ráno kontrolovala deti (Riešila som to aj na RUVZ). No dnes to už nepotrebujem. Keď sa veci nechcú to neznamená, že sa nedajú.
30. október 2014

Karol

Na prvych 12 riadkov /nemam poznanie/, teda, bez komentaru.
Vyjadrenie pana Slamku /vtedajsi pracovnik MU ?/ bolo z o d p o v e d -
n e. V Evakuacnyh planoch, resp. v dokumentacii "Riadenia krizovych situacii" je i taka uloha /stanovena konkretnej osobe a v stanovenom case po rozhodnuti o vyhlaseni takejto situacie/. O p a n i k e nemoze byt rec. Paniku mozu sposobit len laicke osoby v danej problematike, NIE osoby zodpovedne za r i a d e n i e takejto cinnosti. Mne pripada, ze 4 roky n i e s p r a v n e ste smerovala svoje snazenie. Suhlasim s tym, ze n i e k t o r e problemy sa vyriesia aj same. Z mojho poznania, kazdy problem, okrem ojedinelych zdravotnych diagnoz /nevynimajuc prirodze-
ne umrtie/ sa da riesit aj ked to "dotknuta osoba" n e c h c e , "o to nes-
toji".
30. október 2014

Karol

Myslim si, ze je vhodne /k vami uvadzanym skusenostiam/ dat do pozornosti
clanok "Pozemok nezastavaju" /na strane 4/ v ostatnomn cisle "nase novinky" /ktore predpokladam, ze uz tiez mate v postovej schranke.
30. október 2014

Mária

Netuším kam mám smerovať svoje poznania, ale zamestnanci miestneho úrad mi prídu ako prvý na um. Nebojujem za cestu pre autá. Ala aj za chodník pre peších. To bola tá časť spred štyroch rokov. Takže nepreferujem autá alebo peších. Som zato, aby ľudia dostali to čo im zo zákona prináleží. Aj ked zodpovedný sprejazdnia cestu prekrytím značky evakuačný chodník stále ostal v otázke. No stále mám pocit, že niektorý nechcú (teda vrátane Vás).
30. október 2014

Karol

Mate pravdu, Ani Ja n e c h c e m. Nechcem, aby sa opakovali chyby z minulosti, aby dalsia generacia pisala o skusenostiach, o akych pisete
VY. V sucasnosti platna legislativa je v danej oblasti /slusnym slovom povedane/ velmi zlozita. Uz skoncila "era" ked pracovnik na prislusnom stupni vyslovil zelanie, a "bolo rozhodnute". Suhlasim, ze ludia maju dos-
tat to, co im zo zakona patri ale N I E porusovanim ineho, inych zakonov. Alebo sa mylim, nemam objektivnu pravdu ????
31. október 2014

Mária

Ak ste nadobudli pocit, že územný plán pre Bratislavu a aj územný plán pre Horný Kramer nie je v poriadku, t.j. pracovník na príslušnom stupni si vymyslel, trebalo ho pripomienkovať v čase jeho vzniku. Ako napr. ja pred štyrmi rokmi. Problém som znášala 10 rokov, inak mne sa problém vyrieši sám už koncom tohto roka, ale myslela som aj na ostatných, nebývam tu predsa sama. A aj kolibčania chodia Kramárskych nemocníc. Hore ste spomínali, že nový poslanci by to riešili....a zrazu prvá veta Máte pravdu, Ani Janechcem.
31. október 2014

Mária

Noviny mi došli dnes, videla som, žial Vlárska to šťastie nemá, teraz sa dokončuje BD Vlárska a už je avizovaná ďalšia stavba: http://reality.etrend.sk/byvanie/prva-penzijna-planuje-byty-na-kramaroch.html
Konania prebiehajú poza chrbát obyvateľov.
Tak predsa sú Kramáre nafukovacie.
31. október 2014

Karol

Maria, preco necitate ked nie cely moj prispevok, tak citajte, aspon 2 po sebe iduce vety. ":Ani Ja nechcem. Nechcem, aby sa opakovali ...."
Nevytrhujte 3 slova z uceleneho slovosledu !!!!!!!!!
Ano, pretoze je dnes, 31.10.2014 a komunalne volby su 15.11.2014,
tak som nazoru, ze problem moze riesit len novozvoleny "Miestny parla-
ment". Co sa tyka dalsej vystavby, som nazoru, ze p o d s t a t n e je jej napojenie na cestnu komunikaciu. Takze, d o v i d e n i a na p r v o m
rokovani "Miiestneho parlamentu"
01. november 2014

Mária

Čítala som to do konca. Usúdila som to z textu kde píšete, o ľuďoch čo robili územné plány. Radšej by som tento portál nechala na diskusiu pre obyvateľov ako na osobnú výmenu názorov. Sedenie uvidím, podľa víťaza vo voľbách...
03. november 2014

Karol

Som tiez nazoru ze az po volbach, /ale bez ohladu na vitaza/ !!.
19. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

S pozdravom
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. február 2023

Mária

Od roku 2014 žiaľ problém neriešený, kupodivu po tolkých rokoch cestu nepotrebujem už ani využívať, ale stále sú to spoluoobčania čo cestu určite potrebujú aby mohli deti doviezť do školy na Jeséniovú, kde nechodí MHD,, resp. deti doviezla úplne mimo začiatok vyučovania, MHD tuším tiež stále nedoriešená, chodník v kritickej časti Bárdošová urobený aspoň niečo.
07. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania