Odpadky developera HORNEX pred BD Vlárska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Mária 25. septembra 2014

Problémový developer HORNEX, ktorý nám už rok znepríjemňuje život nám opäť pripravil "zábavu". Po každej návšteve dodávateľov, ktorí parkujú pred stavbou, tu zanechávajú odpadky (obr.1, obr.4-po odchode áut). Developer bol vyzvaný aby si na svojich dodávateľov dal pozor, resp. to po nich odpratal. V tejto súvislosti bol o tom informovaný aj starosta a stavebný úrad. Odpoveď developera bola nech si na nich dávam pozor sama a nech si to s nimi riešim. Takže už niekoľko dní denne po týchto milých ľuďoch s auto značkami mimo BA (čím sa dá predpokladať, že im nezáleží na našom životnom prostredí) vyzbieram za malú igelitu odpadu obr.2. Žiaľ ani tento výchovný proces ich neprijmel k tomu aby si udomácnili spoločenské návyky a ja neviem do kedy to bude trvať, nakoľko kolaudácia je až o rok, podla stavebného. Prosím aby sa našiel iný šašo čo im bude poskakovať, teraz sa tam nachádzajú odpadky (obr. 3), žiadam o ich odpratanie. Pozemok nie je určený ani na parkovanie, autá blokujú chodník, vstup do bytoviek a stoja na trávniku, nie je možné aby developer zaberal chodník (už aj tak v neexistujúcej infraštruktúre) na dva roky.

08. október 2014

Mária

Stavebník sa ozval, že veľkoryso pozbieral odpad, ktorý som zverejnila. A v zápätí som v nedeľu zbierala opäť (obr.1 v prílohe). Na ostatné som nervy už nemala (obr. 2) a vyzvala som stavebníka s kópiou na stavebný úrad, aby si to dali do poriadku. Je streda 8.10.2014 a všetko po starom ....dnes ešte pribudol aj organický odpad - niečo ako rožok. Nakoľko nikto nemá záujem o čisté Kramáre, problém posielam na RUVZ.
10. október 2014

Mária

Portál sa už nedá aktualizovať tak takto:
Dňa 10.10.2014 bol podnet označený za neriešený. Kedže reakciu som očakávala, podnet, ako som sľúbila predvčerom poslala na RUVZ, v snahe zabrániť ďalšiemu hromadeniu odpadu a tým hrozby šírenia škodcov v našej obytnej zóne. Developer na túto výzvu už reagoval, že všetko dá do poriadku a bude sa snažiť o poriadok (vyzbieral aj znovu zverejnený odpad). Developer svojím konaním stále dáva najavo, že na miestnom úrade, je hore on.
12. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Predmetné bolo odstúpené na stavebné oddelenie.

Ing. Natália Kudláčová
18. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky inšpektora verejného poriadku by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania