Kubačova-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Robo 14. septembra 2021

Dobrý deň, dopravné značenie D 4b a následne D 4a vodičom oznamuje jednosmernú premávku. Vodiči stavby však jednosmernú premávku nerešpektujú a touto križovatkou jazdia v protismere. Navrhujem buď zmeniť značenie, alebo vodičov nákladných áut upozorniť na rešpektovanie značenia.

14. september 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Dopravné značenie platí pre bežnú premávku a nie pre vodičov stavby. Cieľom Mestskej časti Bratislava - Rača je do maximálnej možnej miery obmedzenie obťažovania obyvateľov stavebnými mechanizmami. Preto je želané, aby vodiči využívali čo najkratšiu trasu a ak je to možné, tak aj Kubačovu ulicu.

V opačnom prípade by uzáveru obchádzali napríklad po Čachtickej, Hýbešovej, Žitnej, Hečkovej a Kadnárovej. Prípadne len po niektorých týchto uliciach. V horšom prípade by jazdili po uliciach Barónka, Alstrova a Sadmelijská. To sú jediné dve obchádzkové trasy a obe do väčšej či menšej miery vedú po sídliskách či oblastiach s rodinnými domami.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
14. september 2021

Robo

Toto nastavenie je ale celkom nebezpečné. Stretnúť nákladiak pri odbočovaní do jednosmerky... Možno by bolo dobré nejako upozorniť na to, že jednosmerka nie je jednosmerka, prípadne autá jazdiace podľa pravidiel oddeliť iba na ľavú časť vozovky. Inak tento post si odložím. Argument, že nejazdiť podľa pravidiel možno vtedy ak je to lepsie pe... Inak chápem zámer, ale toto vytvára celkom nebezpečné situácie.
14. september 2021

Alena

Drzí vodiči kludne schádzajú do zákazu vjazdu dole Sadmelijskou ulicou a vytvárajú chaos na križovatke s Kubačovou. A to pre zlé znacenie zákazu vjazdu, pretože značky stoja mimo cesty na chodníku a nikto to nerešpektuje. Treba toto čím skôr vyriešiť. Najprv mali tabule 08-09/2021 a teraz to vymenili za 09-10/2021. Co bude dalej pokračovať? Ved toto nemali odsuhlasene na oktober. Mal by sa starosta viac starat o to ako tu so stavbou bojujeme s hlukom, prachom, krikom, a pod.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.