Označenie zberného dvora Pri šajbách

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Viera 26. septembra 2014

Dobry den,
1. novootvoreny a zrekonstruovany zberny dvor v Raci, Pri Sajbach nie je viditelne oznaceny a obyvatelia ho tazko hladaju. Bolo by vhodne umiestnit smerovu tabulu alebo viditelne oznacenie od hlavnej trasy z oboch smerov na ul. Pri sajbach, ze ten dvor je "tu za rohom", mnohym obcanom by to vyrazne ulahcilo hladanie, nie kazdy tuto lokalitu pozna a nechceli by sme predsa, aby nam obcania znechuteni, ze dvor nenasli hadzali odpad kdekade po blizkych pozemkoch.
2. Tiez som sa chcela opytat, ci uvedeny dvor sluzi len pre obyvatelov Race alebo aj Noveho Mesta, pri bytovke na Riazanskej som totiz videla pri smetiakoch odporucanie, ze velky odpad maju nosit do zberneho dvora v Raci.
3. Na stranke by bolo vhodne doplnit tiez, ktore druhy odpadu zberny dvor prebera, nakolko vsimla som si, ze elektroodpad na tabuli nebol uvedeny - predideme tym ciernym skladkam v okoli.

Dakujem za obcanov za skore vybavenie.

26. september 2014

Viera

Na stranke Race uz je doplnena informacia o tom, aky odpad je mozne do dvora priviezt, tiez je uz doplnena info, ze sluzi len pre obyvatelov Race, informacia v Novom Meste je tak pre mna nie je celkom zrozumitelna. Ale tie tabule by velmi pomohli, tazko sa to hlada.
01. október 2014

Viera 02

Asi tazko mozno umiestnit tabule len tak (mozno na cudzom pozemku). Samosprava si totizto nemoze dovolit to co si mozu ostatni - porusovat zakony a zamorovat Bratislavu vizualnym smogom.
01. október 2014

Viera

Viera 02, mozno si ma celkom nepochopila - moj navrh mal za ciel lepsiu orientaciu obyvatelov, nie reklamu. To moze byt napriklad aj klasickou tabulkou pri ceste, akou su oznacovane napr. ulice na sidliskach. teda ani na cudzom pozemku a myslim, ze ani nie celkom vizualny smog. ak budeme tvrdit, ze aj orientacne tabule su vizualny smog, potom aj dopravne znacky su vizualny smog nie? :)
07. október 2014

julo

Viera02 - Ty si pekný príklad toho ako to tu v tomto Absurdistane (ne)funguje, a ako sa hlúpo vyhovoriť že sa niečo nedá !
23. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Zberný dvor MČ Bratislava–Rača, Pri Šajbách je v prevádzke od roku 2003. Doteraz sme nezaznamenali požiadavku našich občanov na podrobnejšie označenie cesty k zbernému dvoru. Aby sme uľahčili orientáciu návštevníkov zberného dvora, umiestnili sme na odbočke z hlavnej cesty smerové tabule k zbernému dvoru.
Zberný dvor je riadne označený informačnou tabuľou, na ktorej sú uvedené všetky náležitosti podľa § 23 vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR č.310/2013 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona o odpadoch. Je tam uvedený aj prevádzkový čas aj druh odpadu, ktorý možno na zberný dvor odovzdať.
Podrobné informácie o prevádzke zberného dvora, kde sú zodpovedané aj všetky tu položené otázky sú zverejnené na našej web stránke napr.

„Zberný dvor bude po rekonštrukcii otvorený 9.septembra“
(http://www.raca.sk/aktuality/zberny-dvor-po-rekonstrukcii-opat-otvoria-9-septembra/)

„V Rači sa otvoril zrekonštruovaný zberný dvor“
(www.raca.sk/aktuality?start=10)

„Ako sa dostanete na Zberný dvor Pri Šajbách? Pozrite si mapku“
(http://www.raca.sk/aktuality/ako-sa-dostanete-na-zberny-dvor-pri-sajbach-pozrite-si-mapku/)

„Pravidlá prevádzky Zberného dvora“
(http://www.raca.sk/aktuality/new-detail-255/)

„Prevádzkový poriadok zberného dvora Mestskej časti Bratislava–Rača, Pri Šajbách .“
(http://www.raca.sk/aktuality/prevadzkovy-poriadok-zberneho-dvora-mestskej-casti-bratislava-raca-pri-sajbach/)

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
23. október 2014

Viera

Dobry den, potvrdzujem, ze tabulky su umiestnene, obyvatelia dvor vyuzivaju a bez problemov uz teraz vedia kde je, mala som moznost byt v sobotu svedkom vyuzitia mnohymi obcanmi tak autom ako aj pesich s karickami, ktorym aj tieto tabulky aj informacie na webe urcite pomozu k lepsej orientacii.
Povazujem za vyriesene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania