Pri zvonici-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Peter T. 18. septembra 2021

Prosím o schválenie varovnej značky," Pozor zvýšený pohyb malých zvierat - mačiek!,,v oblasti ul.Pri zvonici a parku pri venčeni, keďže viac ako 11 rokov sú mačkármi pravidelne kŕmené v tejto oblasti okolí kult. domu i ZŠ Vrutocká, Lidická a Pri zvonici v smere k hotelu plus.Tam došlo k ich usmrteniu mot.voz. pretože rýchlosť 30km v hod. poniektorý tu nedodržujú čo badám dlhodobo na kamerách. Po osadení značky sa zlepšilo správanie mot. účastníkov a opatrne prechádzajú,pretože tu máme i čiernobielu mačku ktorá je nahluchlá a často večer leží na vozovke s inými.TátoVarujúcaZnačka je povolená v obciach Moravy Čiech a vyrobili mi ju na Slovensku.Pred mesiacom som informoval Miestny úrad Ružinov o jej schválení a až po mesiaci sa my ozvali. Prosím magistrát o jej schválení. Veľmi Vám Ďakujem.

18. september 2021

Peter T.

Pri zvonici je jednosmerná ulica, a ja mám tam zodpovednosť za pouličky mačky, malé zvieratá aby bolo o nich postarané pretože mnohý tam jazdia aj 50 km v hod a pri tom je to rodinná zástavba. Osadil som tam varovnú značku, pozor zvieratá. Chýba nám tu značka 30 obytná časť. Momentálne som podal podnet na schválenie POZOR Mačky , pred mesiacom M U Ružinov odpovedali mi že to presúvajú kolegovi. Nedostal som inú odpoveď mesiac. Ale prosím, i žiadam starostu aby informoval o tom i magistrát, aby tam mohla táto varovná ostať pretože zo par nám ich už zrazili tu na Trnávke . Po jej umiestnení mnohý začali používať okolo 25 km v hod, takže inšpiruje ta značka mnohých rešpektujú to a dokonca deti a rodičia sa z nej tešia... čo som im za to vďačný, lebo tam máme i hluchú mačičku ktorá si líha na cestu a takto mnohý sú teraz obozretnejší. Avšak asi35% sú tu taký ktorým by spomalovač urobil problém s pribrzďovaním. Preto ta značka.
19. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Diskusii som dával voľný priebeh, avšak po posledných útočných správach som sa rozhodol ju vymazať. Prosím držte sa témy a slušného správania.

Vďaka
S pozdravom,
Admin.
20. september 2021

Peter T.

ak by tam nemala byť, žiadam tam o spomalovač, aby tam nejazdili 50 tkou.
20. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Ak chcete nejaký dodatok zverejniť, zverejnite ho tu.

Vďaka.
S pozdravom,
Admin.
20. september 2021

Peter T.

Dnes značku odmontujeme, pretože ešte by tam vraj nemala visieť. Na Trnávke občania mi dnes reagovali že sa to páči cez 65 občanom, čo je informácia na FB Trnávka. toto je ten dodatok.
20. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa k nemu vyjadrí.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
20. september 2021

Peter T.

pri aktualizovaní príspevku sa poškodil predošlí odkaz FB stránky. . reakcie tak nájdete len na tomto odkaze. Vďaka. https://www.facebook.com/groups/TrnavkaBratislava
22. september 2021

Peter T.

Chcem podotknúť, že zaujíma ma ako to schválili i v zahraničí, teda i v Čechách, preto sa s nimi čoskoro skontaktujem. tu je odkaz na môj príspevok. https://www.facebook.com/peter.terestik3/posts/10221070041684033
22. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Diskusiu som znovu premazal. Prosím držte sa témy a slušného správania.

S pozdravom,
Admin.
24. september 2021

Common Ennemy

keďže viac ako 11 rokov sú mačkármi pravidelne kŕmené takže sú tam premnožené mačky, ktoré tam niekto vykrmuje, predpokladám, že nik po nich nezbiera .. a rieši sa tu nahluchlá mačka, ktorá v noci spí na ulici ..ach jaj
24. september 2021

Peter T.

Endstand Mačky žijú vo dvorov v domácnostiach tu v tejto lokalite ,ostatné tu majú i búdky a stravu tak isto ako pri sidlisku Trnávka na križovatkách... a výbehy sú tu pravidelné tak isto i psov v parku pri venčení . :-) Premnožení sú ľudia a nie týchto zopár mačiek o ktoré sa chceme starať bez nároku nahonorár služiac prírode a životu i iných teda i v rôznych tu uliciach. Poniektorý ich majú len vo dvoroch a predsienkach búdkach. Sú súčasťou obytnej zóny v Trnávke a toto okolie patrí aj im nie len autam. a toto varovanie je pre cudzincov i šialencov čo smerujú k hotelu plus oproti našej ulice. Môžte si pozrieť zo par fotiek na mojom FB ako ich majú v zahraničí.
24. september 2021

Tomas

Prikrmovaním zvyšujete schopnosť mačiek rozmnožovať sa. Je dokázané, že mačky sa rozmnožujú podľa životných podmienok. Môžu otehotnieť už vo veku 5 mesiacov a mať mladé 2-3x ročne. Populácia mačiek sa tak môže v rekordnom čase veľmi rozrásť. Kotnosť a starostlivosť o mladé sú pre mačacie matky veľmi náročné a viac než polovica mačiatok uhynie. Preto, ak mačičky prikrmujete, snažte sa zabezpečiť ich kastráciu a ošetrenie.
25. september 2021

Peter T.

Tomaš nezasahujem do prírody snažím sa im pomáhať nezasahujem do prírody aKO SI TO DOVOLUJE čLOVEK VšEMOCNý, Robím to čo robil sv František asi preto bol sväty. A vy si tvrďte čo chcete ja si žijem ten lepší život.
25. september 2021

Peter T.

Už tisícky rokov sa hovorí o tom, že ľudia sú vrcholom stvorenia. Najmúdrejšie, najlepšie, najdokonalejšie tvory na svete... Je to ale skutočne pravda? Najnovšia vedecká štúdia tieto tvrdenia vyvracia. Tvrdí, že sme len odlišní.
Sme najinteligentnejší? Je to klamstvo!

Ľudia sa odpradávna označujú za najinteligentnejšie tvory na svete. Je to predovšetkým vzhľadom na kapacitu nášho mozgu, ale aj naše schopnosti argumentovať. Austrálski výskumníci však poukazujú na to, že sa v tomto smere mýlime. Existujú, podľa nich, aj iné druhy géniov, ktorí môžu byť dokonca lepší ako my, píše portál natureworldnews.com .

Odborníci na evolučnú biológiu z University of Adelaide upozorňujú, že "ľudia klamú sami seba, že sú múdrejší ako zvyšok živočíšnej ríše, a to napriek rastúcim dôkazom o opaku."Podľa Dr. Arthura Saniotisa, ktorý bol hosťujúcim výskumným pracovníkom na University School of Medical Sciences, nemusí byť pravdou, že ľudia sú výnimoční, pretože sú najinteligentnejší na zemi. Zvieratá sú totiž inteligentné svojím vlastným a jedinečným spôsobom.Po tisícročia nám náboženstvá aj uznávaní myslitelia vštepovali názor, že sme bystrejší ako zvieratá. Toto presvedčenie pochádza z čias poľnohospodárskej revolúcie, kedy ľudia začali pestovať plodiny a domestikovať zvieratá. Ľudská nadradenosť je zakorenená aj vo filozofii a vede. Aj Aristoteles hovoril, že sme lepší ako zvieratá, pretože máme schopnosť uvádzať dôvody, hovorí Saniotis.Zvieraciu inteligenciu ľudia nechápu

Profesor antropológie a porovnávacej anatómie Maciej Henneberg tvrdí, že ľudia nepochopili zvieraciu inteligenciu.

"Skutočnosť, že nemôžu pochopiť oni nás a my ich, neznamená, že naša inteligencia je na rozdielnych úrovniach, ide iba o rozdielny druh. Ak sa s nami cudzinec snaží komunikovať pomocou nedokonalej, lámanej verzie nášho jazyka, náš dojem je, že nie je príliš inteligentný. Ale realita je celkom odlišná," tvrdí Henneberg.

"Zvieratá ponúkajú rôzne druhy inteligencie, ktoré boli podhodnotené kvôli ľudskej fixácii na jazyk a technológie. Patrí medzi ne sociálna a kinestetická inteligencia," upozorňuje Henneberg. Poukazuje napr. na gibony, ktoré dokážu produkovať množstvo rôznych zvukov, ktoré im umožňujú komunikovať alebo na špecifické čuchové danosti niektorých zvierat.akt, že ľudia nerozumejú zvieracej inteligencii, prezentovali už v roku 2011 výskumníci Alexandra Horowitz a Ammon Shea, ktorí skúmali zvieraciu inteligenciu. Podľa nich, možno nebudeme nikdy schopní naozaj posúdiť, aké múdre zvieratá sú, pretože počas testov sú porovnávané s ľuďmi. Tomas a jemu podobný ak nepomáhate zvieratám prežiť ale ich pojedáte nepatríte do Raja ani do prírody. pre jej rozvoj.
25. september 2021

Peter T.

admin, Tomas neustále si tvrdí to v tejto žiadosti len svoje presvedčenie pritom nevia čo je komunikovať so zvieraťom a s prírodou duchovným spôsobom. Si myslím že bude to tu robiť do nekonečna. Uzavriem to tak že my už nepotrebujeme žiadnu odpoveď. Stojany si zastrčíme v predzáhradkách a značky ktoré budú tkz osadné na spôsob EU tj si osadiíme na vl. pôde s natočením a v prípade utoku voči nám sa obrátime na zv. ombudsman european union strasbourg Pravidlá EÚ ohľadne životných podmienok zvierat reflektujú týchto „päť slobôd“
Sloboda od hladu a smädu
Sloboda od nepohodlia
Sloboda od bolesti, úrazov a chorôb
Sloboda normálne sa správať a pohybovať
Sloboda od strachu a stresu a to sa týka i v obytnej časti Trnávka! .Ochrana domácich zvierat
Vo februári 2020 Parlament prijal uznesenie, kde žiada vytvorenie európskeho akčného plánu proti nelegálnemu trhu so psami a mačkami. Poslanci chcú povinnú registráciu a tvrdšie sankcie proti množiteľom, ktorí nerešpektujú pravidlá.

Mnohí Európania považujú svoje domáce zvieratá ako členov rodiny. Kožušina z mačiek a psov je preto v EÚ zakázaná od roku 2008. Legislatíva zakazuje predaj, dovoz alebo vývoz kožušiny mačiek a psov a všetkých výrobkov z nej. Starostlivosť o zvieratá v zahradkárskych oblasti je povinne chrániť a umožniť ich zdravé súžitie v danej oblasti.
27. september 2021

Peter T.

Ružinov náš každodenný, pred troma dňami zrazený psík a včera hazard ďaľši na ceste. https://www.facebook.com/photo?fbid=10215842928865697&set=gm.4515188551878934
27. september 2021

Peter T.

tu je ten prispevok zrazené zviera v sídlisku, áno mnohý majú psíkov i v sídliskach - pri parkov i školách volné priestranstvá pre domácu zver a aj mačky sú ich súčasťou. Ale značky inšpektorát nepotrebuje. https://www.facebook.com/groups/275637372500761/user/1264962427/
22. október 2021

Common Ennemy

Jako mal som psa, ale nejako nedokážem pochopiť, ak ho mám na vodítku, ako ho môže zraziť auto. Ale ak sa stalo, stalo sa ..tieto veci sa dejú, máme políciu. Ak sú na Medzilaboreckej zaparkované autá na chodníku, treba volať políciu.

Každopádne. Ak sa mačky túlajú po ceste, nikto nezbiera ich hovienka (dúfam, že to tu nik nezmaže), tak to v meste nie je ok. Kadia do trávnika (hlavne, že psíčkarom robíme výbehy, ale mačky môžu kadiť hocikde), kadia do pieskovísk...
Ak chcete značku majste si ju na svojom pozemku. Ale aby sa toto platilo z mestkých daní...
22. október 2021

Peter T.

Prepačte, ale mačičky su inteligentne a hladaju zeminu niečo makke kde si to môžu zakopať. Pracujem roky s mačkarkami vieme ako sa mačičky chovaju a taká čo sa pokaka na chodníku ci ceste nepozname iba ak zomiera v bolestiach a nevladze sa hybať . Venujem sa zvieratam roky a viem čo potrebuju.kedze su vsade obmedzovane. Ked chcete mozem vam z toho spravit diplomovku. Dakujem za pochopenie.
23. október 2021

Peter T.

Inšpektorát dopravy ma vo vyhláške že dopravna značka inak umiestnená nesmie zakrývať iná dopravné značenie. Ja som sa teda vyhol pokute ked som ju dalm dole ale čo táto na frekventovanej ceste úplne zakýva semafor. tu je výsledok čo je napadnutelné a nie, to co bolo v obytnej časti...
02. november 2021

Common Ennemy

Oki končím, myslím si že vy si tu popíšete aj sám. Mačka nebude s.ať na cestu ale do peiskoviska, na trávnika pod. Súper. Presne za toto karháme psíčkarov, ale mačky nám nevadia. Dajti si tam značku, ak si myslíte, že to pomôže kľudne...
14. november 2021

Peter T.

druhý sused od nás by takto jazdil možno i cez spomalovač ako jazdieva bláznivo i teraz. Určite mnoho vodičov z trnávky rešpektuje 30 tku, ale čo podaktorý? Lietaju naďalej ako šialenci. Hrozil tu stret s mačkou aj keď rozdiel je 10 sekund.. video odkaz https://www.facebook.com/1333014292/videos/271607964909061/ .
25. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade, že máte záujem o určenie dopravného značenia, tak o to môžete požiadať oficiálnou cestou. Nie podnetom na tomto odkaze. Značenie sa dá osadiť až po jeho určení.
Nakoľko uvedené "značenie" nie je reálnou dopravnou značkou, môže na vodičov pôsobiť mätúco a bolo by dobré ho odstrániť. Podnet preposielame na MČ, nakoľko ide o komunikáciu III. triedy.

S pozdravom,
Kto? Mestská časť Ružinov

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
26. august 2022

Peter T.

Nakoľko uvedené "značenie" nie je reálnou dopravnou značkou, môže na vodičov pôsobiť mätúco a bolo by dobré ho odstrániť. Podnet preposielame na MČ, nakoľko ide o komunikáciu III. triedy...... Znacka Pozor veveričky pozor žaby pozor labute pozor kravy. Aky rozdiel je nad ochranou zvierat. Kon pes macka pohyb zvierat cez komunikacie. Prosim neberte toto za vysmech je toto bazne... Tieto znacky maju osadene poliaci nemci turci tam kde su mačky udomacnene teda medzi dvormi zahradami a zmetocne su zvierata z automobilov a nie vodici zo znaciek pokial nie su pod vplyvom toxickych latok. Ozyvate sa po roku kedy i tetaz mackarky maju vereejny zaujem o tieto znacky. Ja mam zaujem po meste o 30 km v hodine a kontroli dodrziavania rychlosti v jzkych uliciach. a nie obmedzovat zvierata v obytnej oblasti. Znacka je na mojom.pozemku a uz nie na stlpe a osadzuju sa tam kde su zvierata chovane pre svoju slobodu. Boli ste niekedy v turecku? Viete ako ich tam chrania? Viete ze tam je povinna 30 tka kde maju budky s nimi s krmenim? Viete ze tam existuje urgentna pohotovost sanitiek s majakmi pre mačky a psi? A tu idete davat znacku dole ktora upozornuje na zrazenie zvierata? Na fb je za dva dni 200 like za to ue je umiestnena na pozemku vlastnika ktory roby sluzbu za magisttat za štát z vlastnych zdrojov aby prezili a neboli tyrane. O zmacku su falsi zaujemci a nide to pribudat pretoze Slovensko je plne nezodppvednych vodicov zavyslakov na alkohole a tupcov ktoty budu bsetko preto robit aby zviera bolo ich vecou a nie zivotom pre priatelov zvierat. Este mame na toto zvieracich ombusmanov.
26. august 2022

Peter T.

Petra Juhas
Peter Tereštik v Starom meste je niekoľko znaciek s veverickami, ktoré často koncia pod kolesami. Veľmi, velmi chybaju aj pre jezkov, na Strkovci sú s labutami, dokonca na frekventovanej Drienovej, tak neviem v čom je problém, a prečo by ochranari mali platiť pokuty, keď vlastne supluju štátnych ochranarov a organizacie, ktoré by mali bojovat aj za tento segment ochrany v mestách. Možno by bolo smiešne v týchto podmienkach, v ktorých je ochranarstvo na Slovensku očakávať, že štát niečo podnikne, ale nik nám nemôže zakázať sa nad tým zamyslat a tlačiť na zodpovednych práve takymito prikladmi ❤
26. august 2022

Peter T.

Nakoľko uvedené "značenie" nie je reálnou dopravnou značkou, môže na vodičov pôsobiť mätúco a bolo by dobré ho odstrániť. Podnet preposielame na MČ, nakoľko ide o komunikáciu III. triedy...... Značka Pozor veveričky pozor žaby pozor labute pozor kravy. Aký rozdiel je nad ochranou zvierat. Kôň pes mačka pohyb zvierat cez komunikácie. Prosím neberte toto za výsmech pretože denno denne je zrazených kopec zvierat. je toto vážne... Tieto značky majú osadene poliaci nemci turci tam kde sú mačky udomácnene teda medzi dvormi záhradami a zmätočné sú zvieratá z automobilov ktoré tu priam po Bratislave lietajú a nie vodiči su zmetený zo značiek pokiaľ však nie sú pod vplyvom toxických alkoholických látok. Ozývate sa tu po roku, kedy teraz mačkárky majú verejný záujem o tieto značky. na soc. sieťach Ja mam záujem po meste o zriadenie max pov. rýchlosti 30 km v hodine a kontroly dodržiavania rýchlosti v v úzkych obytných uliciach. a nie obmedzovat zvieratá v ich obytnej oblasti teritoríí. Značka je na mojom pozemku a už nie na stĺpe a osadzujú sa tam, kde sú zvieratá chované pre svoju slobodu. Boli ste niekedy v turecku? Viete ako ich tam magistráty chránia? Viete že tam je povinná 30 tka v obecnych zákrutách a v oblasti búdok prikrmovania kde majú poschodové búdky na chodníkov v parkov a školskych objektov? Viete že magistrát sa stará o nich v plnomm rozsahu riaditeľstvom veterinarnej starostlivosti. Na toto su určené aj značenia kde sú mačky a kde niesú... Ako to je u nás s ich kŕmením a kto dopláca e ich ochranu? ... Viete že tam existuje urgentna pohotovost sanitiek s majakmi na č 153 pre mačky a psi? A tu idete dávať značku dole, ktorá upozorňuje na nebezpečie zrazenia zvieraťa v tejto oblastí??? Na fb je za dva dni 200 like za to že je umiestnená na pozemku vlastníka ktorý robieva službu za magistrát a za štát z vlastných zdrojov aby prežili a neboli vodičmi smerujúcimi do hoitela plus ohrozované.... O značku sú známi ďalší záujemci a bude to zrejme takto pribúdať pretože Slovensko je plne nezodpovedných vodičov závyslákov na alkohole a tupcov ktorý budú robiť všetko pre to aby zviera bolo ich len vecou a nie životom priateľov zvierat. Ešte mame na toto zvieracích ombusmanov.. Petícia o starostlivosť zvierat magistrátom je zverejnená https://www.peticie.com/domeky_pre_maky_v_parkoch-utulkove_pre_lepiu_starostlivos_dokrmovanie_granulami_a_vodou_v_mestach_osadene_budky_samospravou_zvieracie_nemocnice_urgentne_sanitky_t_112-385_hradene_samospravou
27. august 2022

Peter T.

nech sa páči zmätočne pre vodičov https://youtu.be/z7l2YxXdr5E
27. august 2022

Peter T.

video - obytná časť rodinných domov https://youtu.be/t2SAsX0Vwkc
01. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
18. september 2022

Ján

Požiadajte samosprávu o inštaláciu spomaľovacích pásov s prejazdovou rýchlosťou 20Km/Hod. a výšite bezpečnosť aj chodcov a hlavne detí K žiadosti priložte písomný súhlas všetkých majiteľov nehnuteľností na predmetnej ulici. V mieste umiestnenia spomaľovacích pásov sa môže zvýšiť hlučnosť. Značka s mačkou je super , o schválenie respektíve o pomoc požiadajte Krajský dopravný inšpektorát Bratislava, Ministerstvo vnútra SR.
18. september 2022

Ján

Prosím o výmenu výstražného štítku. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania