Rozbité chodníky a cesty

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Vnutroblok Gemerská - Košická - Dulovo nám. - Trenčianska. Rozbité chodníky, že sa po nich takmer nedá chodiť. Asfalt na cestách už takmer úplne chýba. Vlastníkom pozemkov sú MČ Ružinov a magistát

30. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto má v správe len komunikácie I. a II. triedy, uvedené chodníky nie sú v týchto kategóriách a nepatria preto do správy hlavného mesta. Hlavné mesto, ako každá samospráva, nemôže vynakladať peniaze na investície do majetku, ktorý nemá vo vlastníctve ani inak zverený.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
30. október 2014

Roman Martinec

Sú tam garáže, ktoré patria magistrátu. Nad garážami je vozovka úplne obnažená až na podložie. Môžem Vám poslať číslo parcely.
30. október 2014

Roman Martinec

Pridávam fotografiu spomínej vozovky nad garážami (majetok magistrátu).
27. november 2014

Roman Martinec

Dobrý deň, pán Papajčík,
pre Vašu informáciu Vám posielam stanovisko MČ Ružinov:
"Čo sa týka oprav spevnených plôch vo vnútrobloku uvádzam, že Mestská časť Bratislava Ružinov spravuje chodníky prislúchajúce ku komunikácii III. a IV. triedy, ktoré ma podľa zverovacieho protokolu z roku 1992 zverené do správy. Spevnene plochy a prístupové komunikácie vo vnútrobloku Gemerská – Košická – Trenčianska – sú účelové komunikácie a nie sú zaradené do siete miestnych komunikácii. Z uvedeného dôvodu mestská časť nemôže opravovať uvedené komunikácie. Predmetné spevnené plochy sú v priamej správe Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy." Citovaná je odpoveď starostu MČ Ružinov z dňa 26.11.2014. O opravu spomínaných komunikácii sme žiadali magistrát opakovane od roku 2007 (v prípade záujmu Vám môžem poslať naskenované žiadosti). Takže by sme uvítali, keby mesto opravilo prístupové komunikácie a MČ chodníky v rámci plánovaných opráv budúci rok. Ďakujeme za postúpenie žiadosti na príslučnú komisiu alebo úrad.
27. november 2014

Roman Martinec

Posielam pár aktuálnych fotografií - príjazd z Košickej ulice do vnútrobloku. Po dažďoch stojí vo výmoloch voda hlboká po členky.
31. august 2015

Roman Martinec

situácia bezo zmeny
31. august 2015

Roman Martinec

Bolo by fajn keby sa MČ a mesto už dohodli, kto má ktorý chodník v majetku a v správe
31. august 2015

Roman Martinec

vizitka našej samosprávy
19. marec 2021

Haky

Zaujímalo by ma, ako to dopadlo po 5-tich rokoch.... 🤔
19. marec 2021

Roman Martinec

Po 6,5 roku od nahlásenia podnetu stav nezmenený
19. marec 2021

Roman Martinec

Starostovia sa menia, podnety zostávajú neriešené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania