Kino ZORA na Trnávke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ivan Beňo 21. augusta 2018

Vážený pán starosta,

chcem sa opýtať ako chcete ďalej riešiť budúcnosť kina ZORA na Trnávke?

V súčasnosti je kino opustené a zarastené burinou. Na stránkach Hlavného mesta SR Bratislavy je uvedené v Zozname majetku hlavného mesta SR Bratislavy určeného na predaj v súlade s uznesením mestského zastupiteľstva č. 885/2010 zo dňa 28.1.2010.

Na Trnávke nám veľmi chýbajú detské škôlky. Škôlka na Pavlovičovej ktorá patrila mestu je zdevastovaná a chátra. Nemohol by preto magistrát napríklad darovať objekt kina Zora mestskej časti Ružinov a zaviazať ho aby ju tu zriadil? Na Trnávke by bolo o jednu nevyužitú budovu menej.

Ďakujem za odpoveď.

S pozdravom
Ivan Beňo, Kopanice 2, 821 04 Bratislava
tel: 0903468013

14. október 2011

Jana Šottníková

Mohlo by sa to prestavať aj na kolkáreň? Keďže ste dve zrušili na Trnávke ? Mládež má cvičiť.
01. november 2011

Slavo

Tiez by som rad vedel v akom je to stadiu. Pocul som ze ma na to zalusk sukromny investor ktory by na tom mieste chcel postavit bytovku
15. január 2012

Vrták

Skutočne by ma tak isto zaujímalo ako Ružinov bude riešiť kino Zora. Hovorca by sa mal vyjadriť k problému a nie mlčať. Pozemok je to lukratívny na dobrom mieste. Počul som že vedľajší pozemok, na ktorom je v prevádzke autoservis, má ešte v užívaní nejaký Čech od bývalého nájomcu kina BIOSCOP. BIOSCOPU už skončila pritom zmluva s magistrátom. Tento pražák sa snaží od magistrátu odkúpiť pozemok a budovy kina a servisu. Chce to asi riešiť zápočtom pretože tam niečo preinvestoval. Vyzerá to ale skôr na to že sa snaží lacno dostať k zaujímavému pozemku. Pritom magistrát stále nevyhlásil verejnú súťaž na predaj tohto kina.... Vedel by sa nejaký kompetentný k tomuto problému vyjadriť????
16. január 2012

Ľudo

Asi to Bratislava nechá úplne zdevastovať a potom to predá za korunu. Chodťe sa pozrieť na škôlku na Pavlovičovej ulici na Trnávke. Kedysi funkčná a pekná škôlka je dnes haraburda s vybitými oknami a rozkradnutým interiérom kde sa stretávajú akurát asociáli a prespávajú bezdomovci.
30. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Tak ako uvádzate, Kino Zora je v priamej správe hl.mesta. Keďže nemáme kompetenciu nejako v tomto konať, urgovali sme aspoň hl.mesto, aby sa o budovu staralo. Informácie, ktoré sme dostali boli, že na uvedenú nehnuteľnosť bola uzavretá nájomná zmluva s obchodnou spoločnosťou, hl.mesto však od nájomnej zmluvy odstúpilo, s čím nájomca nesúhlasil. Hlavné mesto následne podalo na príslušný súd návrh na vypratanie. V súčasnosti súdny spor nie je ukončený.

Ak by mesto chcelo budovu zveriť MČ, muselo by ju zo svojich finančných prostriedkov opraviť, na čo predpokladáme, že nemá a aj preto je tento majetok zaradený ako vhodný na odpredaj.

Vieme, že kapacity MŠ nestačia, preto sa snažíme vytvárať nové kapacity. Napr. tento rok 40miest úpravou pavilónov na Západnej ulici.

MČ Bratislava- Ružinov
18. apríl 2012

Alexandra

Mnohí si tu potichúčky prihrievajú svoju polievočku bez vedomia verejnosti a potom nás obyvateľov jednoducho postavia pred hotovú vec, presne tak ako hovorí Vrták. Je to práve na nás občanoch klepnúť týmto ludom po prstoch.
19. júl 2012

Julo Nagy

Mali by sme zaujem robit kulturne aktivity a hladame podobny priestor uz skoro 1,5 roka. Ak by cena bola normalna, kupili by sme ho a zrekonstruovali. Je mozne sa s niekym kompetentnym o tom rozpravat?
19. júl 2012

Trnavkar

Skús poradcu primátora Bratislavy Fejka. Ten ti moze pomoct.
27. máj 2014

Matúš Čupka

Kino bolo medzi časom premenené na kultúrne centrum, v ktorom sa realizujú pravidelné aktivity.

Rekonštrukcia bola financovaná z participatívneho rozpočtu a kino má aj vlastnú fb stránku: https://www.facebook.com/centrumZora
21. august 2018

hude

Asi pred cca 1 rokom nahle skoncilo fungovanie Kulturneho a Komunitneho Centra Zora. Odvtedy areal byvaleho kina Zora zase chatra (budova je opustena a areal zarastol burinou).

Aka je buducnost tohto priestoru?
Existuje nejaky plan na obnovu byvaleho kina Zora?

21. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že problematika stavby kina Zora a jej priľahlých budov slúžiacich na prevádzku kina, k.ú.Trnávka v Bratislave, je komplikovaná. Šetrením bolo zistené, že stavba kina Zora pozostáva z viacerých stavebných objektov, ktoré nie sú riadne evidované v údajoch katastra nehnuteľností.
V súčasnosti prostredníctvom archívu katastra nehnuteľností a ďalších archívov na území mesta Bratislavy zabezpečujeme právne listiny k tomu, aby bolo možné majetkovoprávne usporiadať všetky priľahlé stavby a tieto riadne zapísať do údajov katastra nehnuteľností. Ide o dlhšie trvajúci proces z dôvodu, že je potrebné preukázať historické súvislosti jednotlivých objektov. Na zabezpečovaní správnym orgánom požadovaných dokladov intenzívne pracujeme.
Po majetkovoprávnom usporiadaní vzťahov bude možné pristúpiť k následnému nakladaniu s celou stavbou.

Za pochopenie a trpezlivosť ďakujeme a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. september 2018

Anna

Dobry den,
Kino Zora je uplne zarastene. Ani seniorfitpark nie je mozne vyuzivat. Nemoholi by ste minimalne zabezpecit pokosenie vo vnutri objektu? Dakujem
09. február 2020

Lukáš Bartošovič

aktualny stav - areal vyzera opusteny, no aspon to nie je velmi zarastene
14. máj 2020

Lukáš Bartošovič

stav po troch mesiacoch od poslednej aktualizacie
05. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Hlavné mesto Bratislava vníma záväzok v podobe oživenia priestoru bývalého kina Zora vo vlastníctve mesta. V súčasnosti pripravujeme projekt využitia priestoru na kultúrno-komunitné účely a to aj so zapojením verejnosti a obyvateľov MČ do možných aktivít.
Podrobnosti predstavíme v priebehu tohto roka, kedy bude projekt aj spustený (za predpokladu zlepšenej pandemickej situácie).

S pozdravom
Kto? Oddelenie kultúry
Kedy? v priebehu roka 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. február 2021

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

nakoľko samospráva zodpovedala otázku o plánoch s predmetnými priestormi, podnet označujeme ako Vyriešený. Samotný stav objektu je riešený v nasledovnom podnete, kde prosím smerujte diskusiu a prípadné aktualizácie, ktoré sa týkajú aktuálneho stavu.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/101367/okruzna-neporiadok-aodpadky-neporiadok-vo-verejnom-priestranstve

Ďakujeme, že pomáhate robiť naše miesto príjemnejším.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania