Harmincova-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Semafor na priechode pre chodcov na križovatke v smere od zimného štadióna do Dúbravky/ Karlova Ves je zle nastavený. Už niekoľko krat keď som prechádzal cez priechode pre chodcov cez túto križvatku, zelené svetlo svietilo len niekoľko sekúnd maximálne pár minút, kym som prešiel na druhu stranu už svietilo červené svetlo. Preto by mal byť semafor lepšie nastaveny. može to byť nebezpečné pre chodcov.

20. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. september 2021

Michal K.

semafory funguju tak, ze chodec na priechode ma vzdy cas prejst pri normalnej rychlosti chodze, kym budu mat auta zelenu. je bezne, ze je zelena kratko a naskoci cervena, ked je chodec este na priechode. takze kludne staci zelena aj na sekundu a mozete bez obav prejst.
24. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k podnetu, za ktorý ďakujeme, uvádzame nasledovné.

V zmysle platných predpisov smie chodec na vozovku vstúpiť jedine v momente, ako na semafore svieti zelená. Keď sa však červená na semafore prepne počas chôdze po priechode, netreba sa báť - interval semafora je nastavený tak, aby každý chodec, ktorý sa na vozovku dostane, po nej bezpečne prešiel na jej druhý okraj. Nemalo by sa teda stavať, aby autá dostali “zelenú” v momente, keď sa ešte nejaký chodec, ktorý naň vstúpil keď mu to semafor umožňoval, na priechode nachádza. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
05. október 2021

Obcan

@admin Tento podniet nie je vyrieseny! Podla mna ten kto pisal odpoved sa tam nebol pozriet. Zelena pre chodcov svieti 5sekund!! Predchod Rosnicka-Smer Zaluhy.
05. október 2021

Michal K.

v com nie je vyrieseny? bol vysvetleny. ako by to malo teda byt podla Vas?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania