Požiarnická-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 20. septembra 2021

Výtlky na chodníku na moste Požiarnická – pri cyklotrase. Podobne na druhej strane mosta, na cca 75 % šírky chodníka je špára široká cca 6 cm (bez priloženej fotografie).

Žiadam o opravu.

20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
24. september 2021

Michal

Pripájam foto aj z druhej strany mosta a upozorňujem, že sa blíži zima, sneh, ľad a viac hodín bez slnečného svitu, ktoré riziko úrazu na tomto chodníku zvyšujú.

Za opravu aspoň najhorších výtlkov a špár ešte pred zimou ďakujem.

Vedelo by mesto na tomto mieste zároveň informovať, kedy je naplánovaná kompletná renovácia Duchnovičovho námestia a Parku mládeže?
24. september 2021

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Duchnovicovo a parcik nam. mladeze mesto sa druhym pokusom uchadza prerobit to za eurofondy, rekonsteukcia naprojektovana na premrstenu sumu takmer ku milionu eur, za tolko sa nove parky daju postavit nie stare dva malicke upravit, takze mesto to zo svojho nikdy nezrealizuje take predrazene, bud vyjdu eurofondy alebo nic, viem ze bezi na UVO verejne obstaravanie tak neviem ci to znamena, ze uz eurofondy maju odklepnute alebo co. Ale netesme sa bludy... z parcika nam. mladeze napr. izolacna zelen okolo cesty 1. triedy bude odstranena, lebo nejaky projektantik asi od stola si povedal, ze park treba zviditelnit z ulice, no diky, soferi sa budu kochat na parku z aut, nech idu peso ked si chcu uzit park a mi pesiaci tam budeme v este vacsom smogu, prachu a hluku, na lavickach sa uz teraz neda pokojne posediet.
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Opravy miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Prešov, sa budú realizovať v závislostí od rozsahu, prípadne charakteru poškodenia, ako aj priorít a finančných možností mesta Prešov. Požiadavku evidujeme v zozname žiadostí na opravu, ktorú vykonáva Správa a Údržba komunikácií mesta Prešov.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
28. október 2021

Michal

Predpokladám, že ak by mali kompetentní, ktorí na danej odpovedi pracovali, napr. zlomenú ruku, či boľavý zub, zrejme by taktiež odpoveď lekára, že "sú zaradení v zozname a budú ošetrení na základe charakteru poškodenia, priorít a finančných možností lekára a poisťovne" považovali za formálnu a neuspokojili by sa s ňou.

Dokázalo by byť mesto konkrétnejšie a uviesť predpokladaný termín opravy?
Isto má v zozname žiadostí na opravu uvedený rozsah poškodenia, pozná cenu za opravu, stanovilo priority jednotlivých opráv, pozná rozpočet na opravy na tento a ďalší rok, resp. vie spočítať priemer rozpočtov na opravy za uplynulých 5 rokov a spraviť na základe tohto prognózu a predpokladaný termín opravy. Resp. tieto informácie mestu dokáže poskytnúť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov.

Môže teda mesto uviesť, či predpokladaný termín tejto opravy je cca 10 dní, 6 mesiacov, 1 rok, 3 roky, 10 rokov?
Je zrejmé, že ak sa vyskytnú nepredvídané udalosti, dôjde k posunu niektorých termínov, čo občania, ak im to bude vysvetlené, iste pochopia.

Pokiaľ mesto uvedené informácie nemá v zozname opráv k dispozícii, existuje plán opráv miestnych komunikácií a chodníkov, ktorý tieto údaje už obsahuje a stanovuje aj predpokladané termíny opráv jednotlivých úsekov, lokalít? Ak neexistuje, pripravuje sa? Kto je zodpovedný za jeho vypracovanie a aký je termín? V záujme zvýšenia transparentnosti bude mestom tento plán opráv zverejnený?

Za odpoveď na uvedené otázky a za konkrétne odpovede aj na ostatné podnety týkajúce sa opráv ciest a chodníkov ďakujem.
03. november 2021

Michal

Prosím admina o preposlanie posledného príspevku mestu.

Odpoveď mesta zo dňa 27.10. považujem za formálnu a žiadam o jej doplnenie o predpokladaný, resp. plánovaný dátum opravy.

Očakávam vysvetlenie, ako v tomto prípade "rozsah, charakter poškodenia, priority a finančné možnosti mesta" ohraničujú termín opravy. Som presvedčený, že všetky informácie potrebné na jeho určenie mesto má k dispozícii a ak nemá, dokáže si ich zistiť, či vyžiadať a termín, aspoň približne, určiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania