Vajnorské jazero-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Igor Močko 20. septembra 2021

Nechápem prečo je na stránke Vajnory.sk odporúčanie ako sa má spalovať biologický odpad ked je to podla zakonu zakázané.Potom to dopadne takto.

20. september 2021

Tomas

Lebo to je zaostalá kultúra, úchylka a psychická porucha mnohých Slovákov. Keď volám na MsP kvôli spaľovaniu záhradného odpadu a tam sa mi snaží príslušník nahovoriť že to je normálne a odmietne poslať hliadku, tak to je už čo povedať.
21. september 2021

Tomas

Inak spaľovanie biologického odpadu zakázané plošne nie je myslím si . Každá obec to upravuje osobitne vyhláškou. V každom prípade to väčšinou zakázané je a do kultúrnej obce spaľovanie nepatrí. Máme dosť smradu a škodlivín z iných zdrojov. Načo spaľovať ak sa dá bio odpad likvidovať kompostovaním, drvením alebo v zberných dvoroch? Ide len o lenivosť a úchylku spaľovať. Radím všetkým, ak niečo také uvidíte a nie je vám to jedno, odfotiť a podať podnet na miestny úrad alebo tu na OPS.
29. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu pracovník mestskej časti Bratislava-Vajnory dňa 21.09.2021 na mieste zistil, že na pozemku parc. č. 2832/1 registra “C“, k.ú. Vajnory, v správe Železnice SR, Bratislava v lokalite Vajnorských jazier sa nachádzajú dva plechové sudy umiestnené pri účelovej komunikácii, na verejne prístupnom mieste. Jeden zo sudov bol naplnený olistenými konármi a druhý bol prázdny. V čase zisťovanie nebolo zistené spaľovanie tohto biologicky rozložiteľného odpadu. Sudy sú umiestnené v blízkosti vysokej trávy, pri spaľovaní tohto odpadu môže dôjsť k požiaru.
Podľa ustanovenia § 4 písm.c) a d) VZN mestskej časti Bratislava-Vajnory č. 3/2019 o dodržiavaní čistoty a poriadku je na verejných priestranstvách zakázané spaľovať odpad v kontajneri, vypaľovať trávu, trávne porasty, lístie, v záhradkách a predzáhradkách spaľovať záhradný a domový odpad.
Požiadali sme o preverenie tohto podnetu aj Mestskú políciu Bratislava a ďalší postup v zmysle VZN.
Mestská časť Bratislava-Vajnory tiež požiadala vlastníka pozemku, aby zabezpečil odstránenie súdov, ktoré slúžia pravdepodobne na pálenie biologicky rozložiteľného odpadu s upozornením na dodržiavanie uvedeného VZN.

Ďakujem

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava-Vajnory
06. október 2021

Odkaz Starostovi

Neskúšali ste sa opýtať na sudy majiteľa protiľahlého obydlia?
15. október 2021

Vajnorák z BA

Dobrý deň, to robí oproti majiteľ pozemku. Tiež som na to upozorňoval. Ako je vidieť pán "sused" si ďalej páli svoj biologický odpad.
16. október 2021

Odkaz Starostovi

To je teda riešenie problému. Banánová republika toto. Oslovia každého, len nie majiteľa protiľahlého pozemku, ktorého by odhalil aj žiak základnej školy. A tá "upravená" plocha na pozemku železníc, vedia železnice o nej?
13. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Železnice Slovenskej republiky zabezpečili odstránenie sudov zo svojho pozemku, v ktorých bol pravdepodobne spaľovaný biologicky rozložiteľný odpad.


S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava-Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
Č.t.: 02/21295222
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania