Einsteinova - bariérový chodník

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Chodník, ktorý ma privádzať ľudí z Černyševského ulice na (cyklo-) chodník okolo Einsteinovej je, na rozdiel od stredového ostrovčeku, z oboch strán bariérový s dosť vysokým obrubníkom. Odstránenie týchto bariér by zásadne zvýšilo prístupnosť tejto spojnice. Zároveň vzhľadom na vysokú frekvenciu dopravy by odstránenie bariér zrýchlilo prechod cyklistov/chodcov, ktorí by tak nemuseli pre prekonanie bariéry s kočíkom resp. bicyklom zastaviť uprostred tak frekventovaného úseku.

25. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet na debarierizáciu na tomto mieste evidujeme a zaradíme ju do plánu na nasledujúce roky (po roku 2021).
V minulom roku sa nám podarilo na komunikáciách v správe Magistrátu hlavného mesta debarierizovať až 202 priechodov po celom meste. V tomto roku máme v pláne debarierizovať 188 priechodov.
Postupne sa pripraví a zrealizuje debarierizácia každého priechodu v našom meste tak, aby bolo naše mesto prístupné čo najväčšiemu množstvu našich obyvateľov a obyvateliek.
Od predminulého roka sme začali debarierizáciu vykonávať aj kvalitnejšie a jej parametre sú aj zadefinované v Technických listoch mesta Bratislava: https://bratislava.sk/sk/technicke-listy-mesta-bratislava

S pozdravom
Kedy? po 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania