Chýbajúce odpadkové koše

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 16. októbra 2011

Dobrý deň.

Chcem upozorniť na dlhodobý problém na jednom z najvyhľadávanejších oddychových miest vo Vrakuni. Ide o priestor medzi Vrakunským lesíkom a Ružinovským cintorínom, pri moste pre peších cez Malý Dunaj. Hoci je to miesto, cez ktoré denne prechádzajú stovky ľudí, vrátane množstva detí (či už na cintorín, alebo do lesíka), chýbajú tu odpadkové koše. Pri železných torzách, ktoré ostali z pôvodných košov, to často vyzerá ako na smetisku.

Akútne riešenie tohto problému sa snažím podporiť aj fotografiou, ktorú som urobila ešte v júli. Tu už totiž ide aj o čosi viac, ako "len" o životné prostredie - tu už ide o zdravie!!! Pri jednom z bývalých košov som našla pohodené 2 injekčné striekačky (viď foto), ktoré tu odhodili podľa všetkého narkomani. O rizikách toho, keby túto "hračku" zodvihlo niektoré z detí (ktorých denne tadiaľto prechádza mnoho) a nedajbože sa ňou zranilo, vám asi nemusím písať.

Ak by tu bol kôš, je predpoklad, že by striekačky skončili v koši a nikoho neohrozovali. No neboli tu. Navlas rovnakú skúsenosť sme tu mali aj v minulosti - naša malá sa rozbehla k lavičke, na ktorej ležala injekčná striekačka. Zastavili sme ju v poslednej chvíli!

Keď sme chceli striekačky vyhodiť, nebolo kam. Na tento problém sme vtedy upozornili mailom bývalé vedenie metskej časti, odpoveď sme nedostali a koše tam nie sú dodnes. Vyzývam vedenie Vrakune, aby tento problém začalo konečne riešiť. Skôr, ako sa stane nešťastie!

Ďakujem

22. december 2011

Anonymný užívateľ

Už viac ako 2 mesiace márne čakám na odpoveď vrakunskej samosprávy na môj podnet... Pred pár dňami som si všimla, že na nový podnet iného pisateľa miestny úrad reagoval prakticky okamžite - ale nie riešením problému, ale odkázaním na inú samosprávu... Vyzerá to tak, že keď sa "nás" problém netýka, vieme byť pružní, ale keď ho treba riešiť, radšej strčíme hlavu do piesku... Je neskutočné, že tak vážny problém (s dôrazom na bezpečnostné riziko - striekačky po narkomanoch) samospráve nestojí ani len za krátku reakciu! Alebo informáciu: "vieme o tom, robí sa na tom..." Preto žiadam administrátora tohto portálu, aby okamžite zmenil môj podnet na NERIEŠENÝ!!!
Aj s prihliadnutím na mlčanie samosprávy okolo tejto veci a neriešenie situácie môžem povedať, že sa tu cítim čoraz menej bezpečne...
Snáď sa budúci rok dočkáme... PF 2012!
08. júl 2013

vrakuncan

stale nevyriešené. taký atraktívny priestor by to mohol byť, este pridať osvetlenie, postarať sa odborne o stromy (poprípade vysadiť nové), a je tu mestský park ako lusk. bohužiaľ za 6 rokov co tu bývam sa s parkom nespravilo absolútne nič.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že Vám v minulosti nebola poskytnutá odpoveď a ďakujeme Vám za záujem o čisté a zdravé životné prostredie. V súčasnosti je Lesopark vo Vrakuni vo výrazne lepšom stave, koše boli doplnené, pravidelne sa vysypávajú, Lesopark je osvetlený, dochádza k postupnej revitalizácií celého územia - k odstráneniu drevín, ktoré sú v zlom zdravotnom stave, vysádzaniu nových perspektívnych drevín a pod. Veríme, že občania v súčasnosti vnímajú všetky pozitívne zmeny, a že sa nám podarí v každom smere vylepšiť tento jedinečný priestor.

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania