Jasovská - bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Milan Janíček 25. septembra 2021

Dobrý deň,bolo by možné umiestniť nejakú zábranu na chodník pri výjazde z parkoviska pri obytnom dome na Jasovskej 45? Autá blokujú výhľad pri výjazde a často sú tam odparkované vozidlá s mimobratislavskými EČ,napriek tomu,že v okolí je dosť parkovacích miest,ktoré sú ale určené pre rezidentov. Vzhľadom na to,že autá tu nie často dodržiavajú prikázanú rýchlosť 30 kmh,je niekedy výjazd dosť nebezpečný. Mestskou políciou v Petržalke bol podnet vyhodnotený ako nepreukázaný, bolo mi vysvetlené,že mestská polícia nie je vyškolená v odbore doprava. Ďakujem pekne.

29. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Kolegov i veliteľa MsP zarazilo konštatovanie, že MsP nie je vyškolená v oblasti dopravy, veríme, že ide len o zle interpretovanú myšlienku. Ak ste takúto informáciu od príslušníka MsP skutočne dostali, napíšte nám, prosím, viac na [email protected].

V súvislosti s podobnými podnetmi - volajte, prosím, na linku 159, vtedy v reálnom čase dokáže MsP preveriť oznam a prípadné priestupky, dokumentovať ich a priestupcov sankcionovať. Rozumieme, že ak ide o dlhodobý problém, prípadne recidívu, občania zvolia elektronický podnet. Avšak ak chcete, aby sa problém riešil efektívne a promptne, najlepším riešením je volať na spomenutú linku 159.

Podľa priloženej fotografie kolegovia konštatujú, že zrejme nejde o priestupok, nakoľko vozidlo parkuje na chodníku priľahlom ku komunikácii a priechodnosť 1,5 m je pravdepodobne zachovaná.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
29. september 2021

Milan Janíček

Dobrý deň,
zarazený daným konštatovaním som bol aj ja. Pravdepodobne som dostal takúto informáciu aj z dôvodu, že príslušník bol na linke ešte len 5 minút a nastupoval do večernej služby, čo mi samozrejme bolo oznámené aj napriek tomu, že ja som o tento poznatok nestál.
Potom sa samozrejme nie je čomu čudovať, že občan zvolí radšej elektronickú formu komunikácie ako telefonickú.
Ja som si vedomý, že parkovanie v Petržalke nie je prechádzkou ružovým sadom, ale čím ďalej tým viac je drzosť niektorých šoférov zarážajúca. Stačí sa prejsť po Jasovskej smerom k Vyšehradskej. Státie v križovatke, státie pred zákrutou, státie na chodníku, ktorý nie je priľahlý ku komunikácii,státie na zeleni, ktorá už vďaka tomu ani zeleňou nie je...myslím si, že hliadky, ktoré prechádzajú týmto úsekom (predpokladám, že tadiaľto aspoň niekedy nejaká hliadka prejde) by mohli aspoň predvolať šoférov najzávažnejších porušení na vysvetlenie. Aby sa niektorí šofér dostali aspoň varovanie.
Čo sa týka fotografie, odporúčal by som niekedy hlavne v popoludňajších hodinách, keď je premávka hustejšia skúsiť spoza takého auta vyjsť na komunikáciu. Ak sa môžem kolegov spýtať, nasledovné body by boli aktuálne kedy?

Zastavenie a státie
§ 23
(2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.
§ 25
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.

Ja si konkrétne myslím, že dané auto ohrozuje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Ak si predstavíte, že pred ním stojí ešte ďalšie auto (pri fotografovaní bola náhoda, že tam bolo voľné miesto),tak výhľad naozaj nie je dostatočný.

Ďakujem pekne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania