Vrakunská cesta-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
martin 27. septembra 2021

Hluk zo slovnaftu sa neustale zhorsuje. Ruvz sa vyhovara na nedostatok prostriedkov na riesenie problemu UVZ to ma evidentne na haku - ti ani neodpovedaju na podnety. Na koho sa obratit?

27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet a záujem o okolie. Mestá a obce nemajú právomoc zakazovať, povoľovať ani kontrolovať hlučnosť. Podľa Ústavy môžu vydávať všeobecné záväzné nariadenia (VZN) len na úpravu vecí územnej samosprávy a na zabezpečenie úloh, ktoré majú zo zákona plniť. Ochrana proti hluku však medzi ne nepatrí. Ak je pôvodcom hluku prevádzka, ide o dokazovanie správneho deliktu – a v takých prípadoch je potrebné vykonať meranie hluku. Orgánom príslušným na vykonanie dokazovania a uloženie sankcie je Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚZV).

S prianím pekného dňa
Kto? Regionálny úrad verejného zdravotníctva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálny úrad verejného zdravotníctva
27. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
28. september 2021

Marek

Okrem hluku sa zhorsuje aj intenzita a pocetnost zapachu. Pomaly nieje den, kedy by sa nesiril silny zapach. Az sa mi nechce verit,ze sa nevie spojit Vrakuna s Podunajskymi Biskupicami a nejako na Slovanft zatlacit. Minimalne im aspon nejaku super vysoku dan vyrobit,alebo cokolvek co je v ramci zakona mozne. Nemam pocit,ze Slovnaft ma potrebu toto riesit,ked mu nic nehorzi.
28. september 2021

somár rámos

Máš pravdu.Smrad necítim ,ale hluk ako besný syseľ.V jednom kuse .Vo dne v noci.Stále.Non stop.Furt.Porád .Imrvére. A bude to a nik s tým nič nespraví ,kým sa pár desiatok-stoviek nezorganizuje, a nenabehne pred Szmradnaft. Pretože žiadna impotentná štátna organizácia , na to určená nič nespraví.Takže je to tu naveky, pretože sme po.....aný.Tak povedal Pán
28. september 2021

martin

no dostal som sa k info, ze daka skupika ludi si zaplatila u nejakej rakuskej firmy merania hluku a chcu sa s tym obratit potom na sud, ale neviem co je na tom pravda a ci vobec daco zmozu na sude. Mozno dakde na EU sude ale u nas asi tazko. Len skoda ze to zas musia chytit do ruk ludia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania