Hybešova-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Po uzávierke Kubačovej vznikol výrazný problém s priepustnosťou Hybešovej, zápcha je až na Kubačovu. Tento problém je riešiteľný 2 opatreniami: 1. Úprava intervalov semaforov, predĺženie zelenej tak, aby sa autá stihli zaradiť v 1-2 intervaloch. 2. predĺženie jazdných pruhov ulice tak, aby automobily idúce robno/doľava neboli blokované parkujúcimi automobilmi (zákaz zastavenia vľavo, cca od polovice ulice.) ďakujem za pochopenie a skoré riešenie nepríjemnej situácie.

29. september 2021

Alena

Aj ja som už posielala sťažnosť starostovi ohĺadne Sadmelijskej ul., pretože problém so stavbou je pre nás neúnosný. Nestaraju sa o nic, odpisal mi jeho pisalek, že majú platné povolenie na uzaveru, a tým to pre nich skončilo. Ale tú mali na 08-09 ale jednoducho to prepisali na 09/10 2021. A to bude pokračovať. Občana potrebujú len pred voľbami.
29. september 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Posúvame ho správcovi predmetnej komunikácie, ktorým je Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
29. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, sme radi, že Vám záleží na stave nášho mesta.

Dňa 06.10.2021 sa konalo stretnutie ohľadom uzávierky Kubačovej ul., na ktorom sa zúčastnili zástupcovia mesta (1.námestníčka, oddelenie dopravných povolení – cestný správny orgán + referát kontroly) a zástupcovia investora.

Momentálne prebieha 2.etapa prác/uzávierky, pôvodne s termínom do 8.10. Uzávierka sa z dôvodu poruchy kanalizácie BVS a starých sietí bude musieť predĺžiť do 24.10.
Od 25.10. sa uvoľní pre cestnú premávku ul. Sadmelijská v oboch smeroch a uvoľní sa jazdný pruh na Kubačovej ul. smer mesto. V tejto etape, ktorá bude nasledovať sme požadovali uvoľniť jeden jazdný pruh v smere do mesta + Sadmelijská bude otvorená v oboch smeroch čo výrazne pomôže doprave.

Taktiež od 25.10. sa uzavrie pre cestnú premávku križovatka Barónka/Kubačova v rámci 3. etapy, pre peších budú zabezpečené koridory/obchádzkové trasy. Vstup do rodinných domov je komunikovaný, riešený, bude zabezpečený samozrejme. Ešte si to investor interne prejde, aby sa uistil, že táto etapa bude zrealizovaná v deklarovaných termínoch, aby neprišlo k situácii ako je teraz. Skutočnosť, že pustia jeden jazdný pruh by nemala ovplyvniť dĺžku realizácie.

Čo sa týka zápchy na Hybešovej ul. – zmena svetelnej signalizácie na križovatke Hybešová/Žitná – nie je reálna, keďže by to malo dosah aj na nastavenú signalizáciu na Žitnej ul. a Račianskej.
Predĺženie jazdných pruhov na Hybešovej – toto reálne je, avšak kým sa to stihne zrealizovať, tak sa spustí obojsmerná premávka na Sadmelijskej, ktorá značne odľahčí dopravnú situáciu v Rači.

Zástupca developera nás bude priebežne informovať o postupe prác, takže ak by sa malo schyľovať k ďalšiemu zdržaniu, vieme to promptnejšie komunikovať s nimi a hľadať riešenia.

Prajeme Vám pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.