Prednosť v jazde na križovatke pri SMÚ

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michaela 30. septembra 2021

Chaoticky označená križovatka, drvivá väčšina vodičov smerujúcich z Dúbravky na Dlhé diely dáva prednosť len autám na hlavnej ceste a nepúšťajú autá smerujúce z areálu SMÚ, ktoré majú sprava a zastavujú na stopke, pričom podľa značky sa jedná o jednu križovatku. Značka stop nemá opodstatnenie, keďže výhľadu nič nebráni. Krajský dopravný inšpektorát ma mailom informoval, že sa po miestnej obhliadke stotožnil s pripomienkou, ale dopravné značenie má na starosti bratislavský Magistrát.
Predmetná križovatka: https://www.autoviny.sk/reportaze/121354/mam-davat-prednost-sprava-ak-ma-ten-vpravo-stopku-otazka-z-praxe-od-citatela-aj-s-riesenim

30. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
30. september 2021

Silvia

Ja tam občas aj poslušne zastanem a dávam prednosť, ale ten na stopke stojí a ani sa nehne a všetci na mna trúbia. Malo by to byť jasnejšie označené.
02. október 2021

Michal K.

mate pravdu, daj prednost v jazde nie je nadradena stopke, cize auto sprava od metrologickeho ma prednost. no 99% vodicov ani na jednej z ciest to nevie. tak ako mnohi ignoruju prednost sprava, ked su na sirsej alebo kvalitnejsiej ceste. som naozaj zvadavy, ake bude riesenie, ale skor si myslim, ze sa tym nebude ani nikto zaoberat pre minimalne mnozstvo aut od SMU.
02. október 2021

Michaela

Ja sa tiež obávam že sa s tým nič neudeje keďže to magistrát od decembra ignoruje ale tak môžem si odškrknúť že som to aspoň skúsila lebo párkrát ma skoro zošrotovali alebo tam po mne trúbili aj keď mi mali dať prednosť a ešte mi ukazovali že mám stopku :D No v areáli SMÚ je viacero firiem a denne tam chodí množstvo pacientov do Biontu takže to zase nie je až také minimálne množstvo ako by sa mohlo zdať.
06. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania