Dúbravčická-chybajuci spomalovac

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobry den, po prerabke Dubravčickej sa sice namontoval retarder ale je zbytocny kedze tak 8/10 vodicov to ignoruje a prebehne bez zabrzdenia okolo cez cyklotrasu a chodnik. Neraz sa mi stalo ze ma takto vodic ohrozil ked som isla k priechodu a okolo mne prefrcal vodic bez akehokolvek pribrzdenia cez cyklotrasu a kusok chodnika, nehovoriac ze skrz kriky pred priechodom nie je velmi dobre vidno ci tam stoji chodec alebo nie.
Bolo by mozne prosim vas nainstalovat retarder aj na cyklotrasu? Du aj take cyklofriendly (take gulicky). Ci sa bude cakat kym sa nieco nestane kedze po nahodeni noveho afsaltu si tu vela vodicov mysli ze je na okruku F1 alebo co.

Dakujem

05. október 2021

Obcan

Suhlas. Absolutne neplni ucel. Jazdi sa po cykloch odniku
15. október 2021

Peter

Dobry den,

Chcel by som upozornit na problem so spomalovacom na novo opravenej ceste na Dubravcickej ulici. Po stranach celej ulice su vytvorene cyklochodniky, kde z logickych dovodov nebol osadeny spomalovac. Bohuzial to vyuzivaju vodici motorovych vozidiel na volny prejadzd. Ako vidno na prilozenov videu vodici skoro vobec nespomaluju a prechadzaju jednou stranou vozidla mimo spomalovac na cyklotrasu vysokej rychlosti. Na lavej strane su osadene kriky, co este zvysuje nebezpecnost pre chodcov hlavne pri tlaceni dietata v kociku. Prosim Vas o vyriesenie tohto problemu v co najkratsom case, aby nedoslo k stretu chodcov s vozidlom.

Dakujem, S pozdravom Peter Šponták
15. október 2021

Alexandra Farbová

Plus by som este doplnila ze vodici ktori idu od saratovskej prejdu do protismeru a obchadzaju tak spomalovac bez akehokolvek spomalenia.
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dúbravčickú aj s retardérom opravoval magistrát. Podnet im preposielame na vyjadrenie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
03. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Cez cyklotrasy retardér neumiestňujeme, aby sa cyklistom nekomplikoval prejazd.
Prosím, ak také porušenie uvidíte, nahrajte ho na kameru / odfoťte, ide o porušenie cestnej premávky, ktorým sa má zaoberať polícia, my to žiaľ bez neskomplikovania cesty pre cyklistov vyriešiť nevieme.

Prajeme Vám pekný deň.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. november 2021

Peter Šponták

Dobry den,

Prosim pozrite si fotku, ako je to vyriesene na cyklotrase R11 v Karlovej Vsi.
Co sa tyka kamerovania/odfotenia to nie je realne zrealizovat, pretoze tam takto jazdi 95% vodicov. To by som musel na tejto ceste stat 24h denne! Pochopte prosim, ze su ohrozeni chodci a hlavne deti!

Aj ja Vam prajem pekny den
04. november 2021

Alexandra Farbová

Dobry den, To naozaj je pre vas riesienie ze sa mam postavit von a fotit a natacat auta ako to obiehaju? Toto nerobia dvaja vodici ale robi to kazdy druhy vodic. Skuste sa sem prist aj pozriet ako realne vyzera situacia. Dalsia vec ze naozaj idete uprednostnit skor tych zopar cyklistov co pouzivaju ten pas ako chodcov ktorych chodi tak 1000x viac? Nehovoriac kolko mamiciek a deti tu zije a chodi tadeto. Kolkokrat vidim ze auto obieha retarder a z boku od bytoviek ide druhe auto a hrozi kolizia. Prepacte ale to uz bezpecnejsie tu bolo ked tu stali vsade auta ako toto vase riesenie.
05. november 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
05. november 2021

Ondrej I

Súhlasím s ostatnými, odpoveď samosprávy nijako nepomohla.
05. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
12. november 2021

Alexandra Farbová

Este na margo toho aby sme taketo priestupky natocili a poslali na policiu, naco ked to obchadzaju ako burani aj policajti? Nehovoriac o tom ze ked to spravili stalo pri prechode dievcatko ktore chceli prejst na druhu stranu. Stalo sa to vcera
22. január 2022

Špekulant

Tato cesta je naozaj velmi nebezpecna pre chodcov cez priechod. Okrem toho, ze vacsina polovodicov sa snazi retarder nebezpecne obist, najdu sa aj individua, ktore cez ten retarder prefrcia bez akehokolvek pribrzdenia. Tu pomoze len pridat pocet retarderov a na priechode dat 1 vacsi retarder, alebo spravit vyvyseny priechod.
22. marec 2022

Obcan

Suhlasim, retarder je nebezpecne umiestneny. Auta prichadzjuce zdola obchadaju retarder po chodniku co ohrozuje chodcov, pretoze ti auto nevidia az kym nestoja na kraji chodnika. Ak ste doteraz nenasli ziadne lepsie riesenie, navrhujem retarder uplne odstranit pretoze sposobuje situacie ktore su nebezpecnejsie ako keby tam vobec nebol - namiesto toho aby auto spomalilo, prejde po chodniku!
22. marec 2022

Obcan

Foto mi nepridalo k prispevku:
22. marec 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
22. marec 2022

Alexandra Farbová

Pripadne by pomohlo keby sa retarder rozdelil na polovicu a jedna polka sa dala na stranu z hora dole. Takto budu vodici donuteni neobchadzat ho.
22. marec 2022

Alexandra Farbová

Takto som to mala na mysli. Aj ked, ked sa na to pozeram tak an tak by to asi obchadzali z lavej strany. Najlepsie by nolo zrejme posunut cely retarder nizsie.
20. máj 2022

Alexandra Farbová

Dúbravčická-Dopravné značenie-iné

Chyba jedna bublinka z retardera.
Prosim aj o zvazenie presunutia retardera pod priechod pre chodcov nakolko ak sa bude takto demontovat retarder stale nebude mat absolutne zmysel. Opat.
23. máj 2022

Marek

Dúbravčická-cyklotrasa-poškodená

vandalmi vodičmi odmontovať y žltý kruhový cykloretarder
30. máj 2022

Ladislav Hlohinec

Dúbravčická-spomaľovač-chýbajúci

dobrý deň, zmizol jeden kruhovy spomalovac na Dubravcickej ulici. neviem ci ho demontoval niekto kompetentný alebo ho ukradli
17. jún 2022

Alexandra Farbová

Dúbravčická-spomaľovač-poškodený

Na dubravčickej chyba dlho uz jedna bublinka z bocnej strany.
Prosim aj o zvazenie premiestnenia spomalovaca nizsie “pod” priechod nakolko nad priechodom nema az tak vyznam ked sa bude tato situacia opakovat a budu miznut tieto polgule kedze to auta stale obiehaju cez chodnik.
26. august 2022

Peter

Dobrý deň,

ešte začiatkom mája 2022 bola demontovaná/odcudzená časť retardéra, ktorá zabraňovala vodičom obchádzať retardér skrz chodník.

Od toho času, opäť, hlavne pretekári, veselo obchádzajú prechod skrz chodník v plnej rýchlosti a je to o to nebezpečnejšie, že nemôžu vidieť či sa za kríkom, ktorý je pod značkou niekto nachádza.

Stačí malé, dieťa, kočík a nešťastie je na svete.
Prosím Vás o napravenie stavu s retardérom.

A zrejme by stálo za zváženie retardér umiestniť pod prechod, nie nad, ako je teraz. Potom by nemali pretekári inú možnosť iba spomaliť.

Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania