Pri mlyne-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Magda 30. septembra 2021

Cierna skladka pri Jurki pumpe,presnejsie oproti byvalej opustenej ,zdevastovanej budove zachranneho systemu (vjazd na pole)...V smere od sadov po pravej strane...

04. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet bol preverený pracovníkom mestskej časti Bratislava-Vajnory. Na pozemku parc. č. 1997/241 registra “C“, k.ú. Vajnory, vo vlastníctve NDS, a.s., lokalita ul. Pri mlyne bol zistený nezákonne uložený stavebný odpad v množstve cca 3,5 m3.
Mestská časť Bratislava-Vajnory v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch postúpila predmetný podnet a oznámenie o umiestnení tohto odpadu v rozpore so zákonom Okresnému úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie, ktorý je príslušný v danej veci konať.

Informovali sme aj vlastníka pozemku, na ktorom je uložený odpad.

Okresný úrad zisťuje osobu zodpovednú za nezákonné umiestnenie odpadu a zisťuje, či vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľnosti, na ktorej došlo k nezákonnému umiestneniu odpadu, zanedbal povinnosť urobiť všetky opatrenia na ochranu svojej nehnuteľnosti podľa osobitného predpisu alebo povinnosť podľa rozhodnutia súdu alebo či mal z tohto umiestnenia odpadu majetkový prospech alebo iný prospech, ak nezistí osobu zodpovednú osobu.
Ak okresný úrad v konaní o určenie zodpovednej osoby zistí osobu zodpovednú za nezákonné umiestnenie odpadu podľa odseku, určí ju za osobu povinnú zabezpečiť nakladanie s nezákonne umiestneným odpadom a zároveň určí primeranú lehotu na jeho odstránenie.
Ak výsledkom postupu nebola určená osoba povinná zabezpečiť nakladanie s nezákonne umiestneným odpadom, okresný úrad ukončí konanie o určenie zodpovednej osoby rozhodnutím, v ktorom konštatuje uvedenú skutočnosť.
Následne určí osobu povinnú zabezpečiť zhodnotenie alebo zneškodnenie nezákonne umiestneného odpadu. V rozhodnutí zo zákona určí obec, na ktorej území bol nezákonne umiestnený odpad, ak ide o komunálne odpady alebo drobné stavebné odpady a príslušný okresný úrad ak ide o stavebný odpad, pneumatiky a iný odpad. Mestská časť Bratislava-Vajnory môže konať len podľa príslušných zákonov.

Ďakujem

S pozdravom

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava-Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava
Č.t.: 02/21295222
[email protected]
11. október 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Vzhľadom k tomu, že daná vec je v kompetencii a v riešení Okresného úradu Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie navrhujeme presunúť zodpovednosť na tento úrad.
22. november 2021

Brano

Pri mlyne-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Popis problemu?...treba si porovnat identicke foto z tridsiateho septembra tohto roku...a kazdy normalny clovek hned vie v com je problem...po vyrieseni navrhujem kamerovy sytem v danej lokalite...
22. november 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

poprosili sme samosprávu o pomoc s kontaktovaním zodpovedného subjektu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
26. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Uvedený podnet sme preposlali na Okresný úrad a podľa informácií ktorými disponujeme už mal začať vo veci konať.

Kontakt na Okresný úrad Bratislava, odbor starostlivosti o životné prostredie je zverejnený na web stránke: https://www.minv.sk/?okresne-urady-klientske-centra&urad=1&odbor=10

Oddelenie vnútornej správy
Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Vajnory
22. december 2021

Stefan

skladka sa poriadne zvacsila lebo mala kopa pyta viac. prosime o riesenie.
22. december 2021

Stefan

to je taky problem pre MC vajnory to odstranit, kym je kopa mala? To mestskej casti nezalezi aky vstup je do obce? toto nepochopim ked uradnik musi papierovackami zabijat energiu cas a peniaze. mc nema obecnych pracovnikov co by to za dve hodiny zlikvidovali? teraz sa to bude natahovat az tam bude 10 m3. predpokladam ze to tam bude dalsi rok a mozno aj viac.
23. december 2021

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

pri tomto podnete bola odhalená duplicita a daný problém je riešený aj pod nasledovným podnetom:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/120000/pri-mlyne-znecistovanie-pody

Na základe toho bol status tohto podnetu zmenený na uzavretý a touto cestou Vás prosíme o smerovanie ďalšej komunikácie ohľadom daného problému na vyššie uvedenú adresu.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania