Račianska-semafor-nevhodne osadený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Odkaz Starostovi 04. októbra 2021

Dobrý deň, pri bývalej AB Kozmetike je nezmyselne osadený semafor a jeho príslušenstvo v strede chodníka, čo znižuje jeho priechodnosť. Myslím, že logicky patrí na kraj. Navyše je na navádzaní pre nevidiacich. Čiže smeruje nevidiacich priamo do stĺpov. Aj keď je už osadený dlhý čas takto nezmyselne, prosím o preloženie a reklamáciu u dodávateľskej firmy alebo zodpovednej osoby za výstavbu.

04. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. október 2021

A.

Táto téma sa svojho času rozoberala zo strany nevidiacich aj v Prahe,kde označili spôsob osadenia za primeraný( aj keď pre nás vidiacich nie úplne logický) a podobne osadený stĺp ostal tam kde bol.Plus netreba zabúdať na inžinierske siete keďže tzv kolektory sú stále bohužiaľ v mestách SR tak trocha nadávkou ako realitou.
04. október 2021

Odkaz Starostovi

Áno, potom som si aj ja uvedomil, že nevidiaci ide zrejme po ľavej strane vodiaceho pása a stĺp nemusí byť prekážkou. Avšak pchať stĺp semaforu a ovládací gombík do stredu úzkeho chodníka je naozaj hlúpe. Neviem aký kolektor to myslíš a pripojenie semaforu na kraji nemôže byť problém. Aj keď si nemyslím že s tým teraz bude niekto niečo robiť, stavať zvlášť stĺpik pre ovládanie semaforu je ešte podivnejšie ako semafor v strede úzkeho chodníka. .
05. október 2021

Michal

Zdravím, páni,
stĺp aj semafor je umiestnený správne a podľa noriem. Vodiaci pás má nevidiaceho navádzať k tlačidlu, ktoré zároveň služí ako akustická aj vibračná (na dotyk) signalizácia. Nie je účelom ho priviesť na pravý alebo ľavý okraj chodeckého priechodu, ale do jeho stredu. Na tlačidle sa nachádza aj šípka, ktorá udá nevidiacemu samotný smer pohybu na priechode tak, aby došiel k ďalšiemu stožiaru v poradí.
Rovnako aj norma káže, aby bol svetelný signál (pokiaľ možno) umiestnený v strede. Do iných polôh sa zvykne umiestniť len v prípade, ako popisuje A. - keď ho nie je možné vzhľadom na existenciu nejakých inžinierskych sietí umiestnit do optimálnej polohy.
05. október 2021

Odkaz Starostovi

Ďakujem Michalovi za ozrejmenie. Prosím podnet označiť ako uzavretý.
07. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podľa pravidiel portála nemôžeme podnet uzavrieť pokiaľ sa k nemu samospráva nevyjadrí.

S pozdravom


Tím portálu Odkaz pre starostu
[email protected]
14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako v diskusii píše Michal, jedná sa o správne umiestnenie svetelnej signalizácie a vybudovanie bezbariérového priechodu pre chodcov v zmysle technických podmienok TP 048 - Navrhovanie debarierizačných opatrení pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie na pozemných komunikáciách a tiež v zmysle vyhlášky 30/2020 o dopravnom značení.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania