Nelegálna skládka pri jazere

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Jozef Pollák 23. októbra 2011

Nelegálna čierna skládka pri jazere Kalná, ktorá sa neustále rozrastá. Je potrebné urgentne riešiť tento problém! Odpad tam vyhadzujú záhradkári, rybári aj stavebné firmy. Z akého dôvodu mestská časť nerieši čierne skládky?

28. október 2011

Odpoveď samosprávy

Nelegálnu skládku pri jazere Kalná na základe podnetu MČ Bratislava-Rača v zmysle § 18 odst.7 zákona č.223/2001 Z.z o odpadoch riešil Obvodný úrad životného prostredia Bratislava.

Vzhľadom na to, že neboli zistené osoby zodpovedné za umiestnenie odpadu v rozpore so zákonom, Obvodný úrad životného prostredia vydal vyrozumenie, že nelegálnu skládku musí odstrániť na vlastné náklady MČ Bratislava-Rača.

Mestská časť Bratislava-Rača už objednala odvoz tohto odpadu uloženého v rozpore so zákonom o odpadoch. Odvoz sa uskutoční do 15. novembra 2011.

Ing. Jana Pešková

prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
08. november 2011

Michal

Tento vikend som bol na zahrade a skladka tam uz nebola. Som zvedavý ako dlho to takto vydrží.
09. november 2011

Michal Drotován

Dobrý deň,

ak by ktokoľvek uvidel v tejto lokalite alebo v akejkoľvek inej lokalite v Bratislave, ako sa niekto zbavuje odpadu v rozpore so zákonom o odpadoch 223/2001 Z.z., a bude mať možnosť toto vykladanie zdokumentovať fotoaparátom - napr. odfotiť si pri vykladaní ŠPZ auta a pod. - poprosím Vás zaslať túto fotodokumentáciu príslušnému Miestnemu úradu alebo priamo k nám na Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave - kontakt: [email protected].
Ak by v tomto prípade bol zistený vinník, tak by to musel odpratať na vlastné náklady v prípade väčšieho objemu a škody by bolo možné danú osobu aj stíhať za prečin neoprávneného nakladania s odpadmi (§302 Trestného zákona 300/2005 Z.z.).
Podnety od občanov a ich fotodokumentácia nám pomáha pri zisťovaní vinníka - ináč je prakticky nemožné zistiť vinníka, ak sa nejedná napr. o jeho osobné veci (obálky s menom a pod.) a teda daný odpad je ťažko identifikovať. Potom sa odstráňujú skládky na náklady daňových poplatníkov a teda sa na to odstraňovanie skladajú všetci - tieto peniaze by sa dali využiť skutočne rozumnejšie.

Michal Drotován
prednosta Obvodného úradu životného prostredia v Bratislave
26. máj 2013

jana

A nebolo by jednoduchsie a hlavne lacnejsie namontovat kamery, hlavne v miestach kde sa aj po vycisteni takato skladka po tyzdni opat objavi?!
27. máj 2013

jana

Mala som na mysli fotopasce ako maju polovnici, kedze skladka je tam opat / mensia ako naposledy/ a odstrania ju z nasich dani :-(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania