Banskobystrická-zviera-uhynuté

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený

Mŕtvy holub, pravdepodobne po náraze do skla. Bolo by potrebné obnoviť nálepky dravcov na sklenenej stene, aby sa predišlo ďalšiemu úhynu vtákov.

06. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
08. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odchyt túlavých zvierat, zber uhynutých zvierat, sterilizáciu alebo kastráciu ferálnych mačiek zabezpečuje hlavné mesto SR Bratislava.
Hlavné mesto a Sloboda zvierat (SZ) uzavreli zmluvu o poskytovaní služieb v oblasti veterinárnej asanácie túlavých alebo uhynutých zvierat. Partner mesta vzišiel z verejnej súťaže a zmluva na poskytnutie nepretržitých služieb je viazaná na dobu určitú po dobu 12 mesiacov.
Zmluva mení systém oznamovania túlavých či uhynutých zvierat. Hlavná zmena spočíva v tom, že oznámenie o týchto zvieratách nebude adresované priamo Slobode zvierat, ale obyvatelia budú informovať Mestskú políciu hl. m. mesta SR Bratislavy. K dispozícii bude číslo skráteného volania 159. Vzápätí mestská polícia zašle oznámenie na dispečing Slobody zvierat mailom a jej predstavitelia zabezpečia odchyt túlavého alebo uhynutého zvieraťa.
Po zavolaní na číslo 159 nahlásia obyvatelia údaje priamo do systému (tabuľková forma), pričom pracovník dispečingu mestskej polície si zaznačí dátum a čas nahlásenia, ulicu, kde sa dané zviera pohybuje, meno a priezvisko nahlasovateľa, telefónny kontakt, druh zvieraťa, rasu a počet. Zároveň budú spísané presné údaje o dátume a čase výkonu, umiestnenie do karantény a ďalšie údaje, napríklad nakladanie s túlavým zvieraťom.

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
08. október 2021

Martin

Samospráva, druhá polovička podnetu je o nalepení obrysov dravcov na predmetnú priehľadnú prekážku, aby k takýmto situáciám v budúcnosti nedochádzalo. Prosím o vyjadrenie aj k tomuto bodu podnetu.
09. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. apríl 2024

Martin Uváček

Riešilo sa to pri nedávnej rekonštrukcii? Nakoľko Staré Mestu tu poriadne nekomunikuje, tak sem pridám toto.
https://www.yimba.sk/obnova-verejnych-priestranstiev/poklad-bratislavy-v-novom-sate-grassalkovichova-zahrada-je-obnovena-a-otvorena-pre-verejnost

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania