Hluk v okoli Trencianskej po vyrube stromov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Matej 06. októbra 2014

Dobry den den.
Byvam niekolko rokov na Klincovej ulici na strane mraziarni a teda aj smerom na Trenciansku ulicu.
Tato kludna a pokojna ulica sa po letnom nezmyselnom vyrube stromov zmenila na hlucne miesto uprostred dialnice.
Od vyrubania stromov sa objavil velky hluk z Bajkalskej ulice, z Pristavneho mosta a samozrejme je pocut aj novu predlzenu trolejbusovu trat. Cakal som, ze predlzenie trolejbusovej trate skvalitni zivot v okoli Ruzovej doliny, ale vdaka vyrubu sa opak stal pravdou. Pan Ftacnik, nielen, ze ste NIC za 4 roky neurobili pre Ruzinov, ale aj to co tu bolo dobre ste znicili! Chvalit sa v kampani len novymi vozidlami mhd a elektrickou, na ktore ak by sa nezrusil tunel pod Dunajom, nemali ani peniaze, je dost malo. Nemyslite? Pevne verim, ze dalsie volebne obdobie uz primatorom po tejto chybe nebudete! Pacilo by sa Vam ak by niekto vas dom / byt prestahoval z pokojneho miesta plneho zelene na Pristavny most???
Ako sa mesto chysta riesit tento stav?

06. október 2014

ivan

Ako sa mesto chysta riesit tento stav?

Nie so síce Ftáčnik (chvalabohu), ale môžem odpovedať.
NIJAKO!!!
07. október 2014

Igorko

je to smutné...
10. október 2014

anonym BA

ako vzdy hovorim ekologia nado vsetko!
30. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situácia, ktorá bola spôsobená výrubom stromov na Trenčinskej ulici nás mrzí, vaickrát to už bolo v médiách vysvetlené. Existujúce stromy museli byť v letných mesiacoch vyrúbané nielen z dôvodu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky, ale aj pre výrazný koreňový systém, ktorý poškodzoval chodník i komunikáciu.

Bratislavská samospráva 15. október ukončila výsadbu 25 vzrastlých stromov.
Stromy sú vysoké približne 4 metre s obvodom kmeňa vo výške 130 centimetrov nad zemou 22 – 24 centimetrov. Náklady na túto vynútenú investíciu bratislavskej samosprávy sa vyšplhali na 12-tisíc eur. Magistrát v nadchádzajúcich dňoch ešte zrealizuje sadové úpravy a zatrávnenie zeleného pásu popri stromoch, medzi cestou a chodníkom. Starostlivosť o stromy, ich polievanie po dobu troch rokov bude zabezpečovať vysúťažený dodávateľ. Náhradnou výsadbou slovenská metropola splnila jednu z podmienok definovaných pri povolení výstavby novej trolejbusovej trate.
Fotografie nájdete aj na stránke mesta: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11045320&p1=11051232

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania