Nespravodlivé výzvy na upratovanie ulice

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Robert Weber 24. októbra 2011

Zdravím, so všetkou slušnosťou by som sa chcel opýtať, že ako dlho budeme ešte dostávať listy, aby sme si upratali pred ulicou, kde žijeme. Keď to prišlo prvý krát, tak som si povedal, že ok, veď nie je problém, uprace sa a bude pokoj. Udržiavame to pravidelne (pod slovíčkom pravidelne môžte rozumieť TAKMER každý deň).

Keďže na fotke môžte vidieť rôzne pohľady "stavu ulice". Upresním, fotka vľavo hore je stav ulice z pred dvoch dní, ktoré som od nervov odfotil, nakoľko som to deň predtým s otcom upratal. Vpravo hore vidno smietiaky, vďaka ktorým máme každý deň "o prácu postarané".

Chcel by som sa spýtať, či by sa s tým nedalo niečo robiť, pretože upratovať to stále dokola ma vážne nebaví. Denne z tých smietiakov vyberajú veci bezdomovci a samozrejme, že to nechajú otvorené, príde nejaký ten vietor a šup, už je to u nás pred bránkou. Potom nám prichádzajú listy, aby sme si upratali.

Nebaví to mňa, môjho otca a ani moju babku, ktorá vlastní pred záhradku (obrázok vpravo dole), z ktorého si ľudia robia odpadkový kôš a všetok ten bordel zo smetiakov tam nahrnie vietor. Nedalo by sa s tým niečo robiť?

Ďakujem a ostávam s pozdravom, Robert Weber ml.

03. november 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zberné nádoby separovaného odpadu na ul. Pri vinohradoch prevádzkuje Hlavné mesto SR Bratislava prostredníctvom svojej spoločnosti OLO, a.s. Umiestnené sú na jedinej voľnej ploche v tejto lokalite, vhodnejšie stanovište nie je k dispozícii. Vybudovať prístrešok na kontajnery z dôvodu nevysporiadaných majetkovo - právnych vzťahov k pozemku nemôžeme. Prehrabávanie sa istej skupiny občanov v kontajneroch je celospoločenský problém a zabrániť mu nie je v možnostiach ani Mestskej polície ani Mestskej časti Bratislava–Rača.

Tvrdenie pána Roberta Webera, že Mestská časť Bratislava–Rača zasiela obyvateľom ul. Pri vinohradoch výzvy na upratovanie ulice sú nepravdivé. Ani p. Weberovi, ako ani žiadnemu inému občanovi ul. Pri vinohradoch Mestská časť Bratislava–Rača nezaslala žiadnu výzvu na čistenie okolia kontajnerového stojiska separovaného zberu.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
14. august 2012

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava–Rača na základe pretrvávajúcich problémov s čistotou v okolí zberného hniezdo na triedený zber odpadu na parkovisku na ul. Pri vinohradoch pri obchodnej prevádzke „Samoška“ požiadala prevádzkovateľa systému zberu komunálneho odpadu pre hl.mesto SR Bratislavu spoločnosť OLO, a.s. o riešenie udržiavania čistoty okolia tohto stanovišťa. Po vzájomnej dohode prevádzkovateľ kontajnerov v apríli 2012 toto stanovište zrušil.

Odstránením kontajnerov sa tiež uvoľnil priestor na parkovanie motorových vozidiel. Najbližšie stanovište zberných nádob na triedený odpad sa nachádza cca 50 m od zrušeného stojiska a to na ul. Pri vinohradoch pri dome č. 27.
Ďakujem.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava–Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania