Račianska-parkovanie-problémové


Uzavretý

Auto parkujuce na cyklotrase, opakovane

09. október 2021

Odkaz Starostovi

Myslím že majiteľ pozemku má podla dopravného značenia výnimku. Mohol by si ale spraviť parkovacie miesto vo dvore. Miesto na to má.
09. október 2021

Peter Oravec

Výnimu parkkovať/stáť na cestičke pre cyklistov? To ako vyzerá, taká výnimka?
09. október 2021

Odkaz Starostovi

Na začiatku cestičky je zákaz vjazdu motorových vozidiel s výnimkou majiteľa pozemku. Zle som sa vyjadril. Za nedôslednosť sa ospravedlňujem. Ak by bola ešte nejaká nezrovnalosť, rád odfotím dopravné značenie.
09. október 2021

Peter Oravec

Odkaz, ďakujem.
Súhlasím s tým, že vjazd môže mať povolený, ale parkovať tam nemôže, Vjazd a parkovanie sú dve rôzne veci.
S pozdravom.
09. október 2021

Odkaz Starostovi

Tu je tá značka.
10. október 2021

Peter Ondavsky

ta znacka urcite nerobi z chodnika cestu, a chodnik je zakazane pouzivat na jazdu zo zakona, nie zo znaciek... ak je hento cesta, tak tam parkuje lietadlo... chcel by som vidiet tu kolaudaciu tej cesty... ale v kazdom pripade tu sa jedna o parkovanie
11. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prosíme o nevyzývanie k akýmkoľvek útokom, resp. k vzatiu „spravodlivosti" do vlastných rúk - takéto príspevky nemajú na našom portáli miesto. Riešenie je v rukách verejnej správy. Vďaka za porozumenie.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
11. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
12. október 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Od roku 2019 sme upravili využívanie tejto účelovej komunikácie tak, aby neslúžila ako prístup k ulici Nový záhon. Vznikali tu rozsiahle konflikty medzi motoristami, chodcami a cyklistami pričom predmetná komunikácia je približne široká ako bežné motorové vozidlo.

Miestnym obyvateľom z ulice Nový záhon bolo udelené povolenie, ktoré im umožňuje využívať príjazd od Horskej ulice.

Pri predmetnej komunikácii sa však nachádzajú dve nehnuteľnosti, ku ktorým vyžadujú ich majitelia prístup motorovým vozidlom na nevyhnutný čas. V tomto duchu bolo dotyčným udelené povolenie na využívanie komunikácie. Celkovo sa však násobne znížil prejazd motorových vozidiel.

Napriek tomu môže dôjsť k situácii, ktorá je opísaná v podnete.

Vzhľadom na to, že ide o možné porušovanie dopravných predpisov posúvame podnet na Mestskú políciu Bratislava s prosbou o aspoň nepravidelnú kontrolu prejazdov vozidiel po tejto účelovej komunikácii.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
12. október 2021

Helena

Dobry den, pan Cupka, rozumiem, dakujem za vysvetlenie.
28. október 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III.. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie prejazdov a parkovania vozidiel v tejto časti Bratislavy.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
20. november 2022

Martin Uváček

Podnet sa teda môže uzavrieť. Myslím že to bolo dostatočne vysvetlené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania