Aktualizovať podnet
Zamknute zberne nadoby na separovany odpad na Prijazdnej

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Zamknute zberne nadoby na separovany odpad na Prijazdnej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Ivona 07. októbra 2014

Pred nedavnom si obyvatelia "novych" bytoviek na Prijazdnej ulici (krizovatka s Ciernym chodnikom) oplotili a uzamkli odpadove nadoby a to vsetky, vratane tych na separovany zber. Konali v sulade so zakonom? Kam maju teraz ostatni majitelia domov na tychto uliciach nosit separovany odpad? A preco vlastne ked maju smetiaky pod nosom? Lenze su uzamknute.. A tak odpad putuje na cierne skladky a pod..

07. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hniezdo na separovaný zber odpadu si dali zriadiť obyvatelia bytoviek na ulici Čierny chodník z vlastnej iniciatívy a na ich požiadavku u spoločnosti OLO a.s.. teda nejedná sa o verejné hniezdo separovaného odpadu ako ste sa doteraz mylne domnievali.

Takúto možnosť majú po dohode so správcom všetky bytové domy v prípade, že ich obyvatelia prejavia záujem o separovanie odpadu. Rovnako aj jednotlivci, ale táto služba je pre nich spoplatnená.

Separovaný zber je založený na uvedomelej činnosti občanov, ktorí primárne triedia príslušné suroviny. V prípade, že ostatní neprispôsobiví občania opätovne plnia nádoby na separovaný zber odpadu iným odpadom ako sú určené, takýto mimoriadny odvoz odpadov má spoločnosť OLO a.s. spoplatnený. V tomto prípade, kedy sa jedná o súkromné hniezdo na separovaný zber odpadov, je možné jeho oplotenie a nie je v rozpore so zákonom.

Najbližšie hniezdo separovaného zberu zriadené na požiadavku mestskej časti pre všetkých obyvateľov, ktoré môžete použiť na likvidáciu svojho odpadu z domácností, sa nachádza neďaleko cca 100m odtiaľ na Buzalkovej ulici.

Ďalšie hniezda nájdete na uliciach Na doline, Kratiny-Zátureckého, Kataríny Brúderovej, Pri struhe, Kúkoľová-Tomanova, Osloboditeľská, Uhliská a Dorastenecká.

Rovnako prikladáme mapku s ich lokalizáciou.

S pozdravom

Ing. Tatiana Páleníková
Referát životného prostredia a vodného hospodárstva
Miestny úrad mestskej časti Bratislava–Vajnory
07. október 2014

Tomas

Samozrejme ze si to oplotili, sak oni za smeti platia. Nechapem ze sa niekto nad tym rozculuje a pise tu. Vy si budete smelo vysypavat a plnit smeti a cudzi ludia to budu platit. No pekne.
07. október 2014

občan

to je proti zlodejom!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania